Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
bogomilZ - специалист
още снимки

Прикачен файл

P1210883 [320x200].JPG
P1210883 [320x200].JPG (29.95 KиБ) Видяна 3747 пъти

Прикачен файл

P1210882 [320x200].JPG
P1210882 [320x200].JPG (30.72 KиБ) Видяна 3747 пъти
boltik - специалист
Здравейте и от мен.От опит знам че една дърводелска машина колкото е по-масивна работи по-точно.Друг е въпросът как е настроена тази машина.А съвсем отделен е какъв майстор работи на нея.Определено втората фреза е с по-доброто решение за оста.При този вариант се постига по-добра точност м/у оста и плота.Вярно е че масивните(тези с лятите плотове )са по-скъпи но с такава е просто удоволствие да работиш.Има една приказка не вярвай на старо а на патило.
mavryt4o - майстор
И аз ще подхващам изработка на стационарна фреза по ред причини е по-добра от оберфрезата пак и макар монтирана под плот надявам се да помагате.Спрял съм се на този вал мисля да го купя ако не ме разубедите човека каза че е от фреза а в отвора на кутията се наливало масло охлаждало лагерите .Мисля да монтирам вала и мотора на един плот вертикален на плота на масата която вече имам.Движението нагоре надолу мисля да е по два пръта калибрована стомана и втулки заварени в двата края на плота на оста с мотора която ще е раиберована и мисля че няма да има много луфт линеала на циркуляра ми е така и доста е плътно .Засега това ми е идеята приемам съвети критики и всичко което може да ми помогне ,

Прикачен файл

фреза.jpg
maleeeestrax - специалист
Този отвор е за всичко друго но не и за наливане на масло.Там има един чарк който липсва. Дървообработващите машини работят обикновено с капсуловани лагери но не и с наливно масло. :supz:
mavryt4o - майстор
maleeeestrax написа:
Този отвор е за всичко друго но не и за наливане на масло.Там има един чарк който липсва. Дървообработващите машини работят обикновено с капсуловани лагери но не и с наливно масло. :supz:
Добре де кажи какъв е тоя ,,чарк'' и тази кутия за какво е аз не знам може и да не е от фреза каквото са ми писали това пиша и аз или само пишеш да трупаш бройка постове такива хора не ги разбирам като не можеш да помогнеш подмини а не пречи
maleeeestrax - специалист
Прав си ще те подмина =D>

Тема "Изработване на дърводелска фреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: