• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 38
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
velsi - Почетен майстор
Виждам, че проблемът е вече решен, но да кажа. Навремето, когато се занимавах професионално с това, в такива случаи постъпвах така:
На менгеме огъвам около 3-4 мм от края на предварително отрязаната спица и после с чук доогъвам до пълни 180 градуса. Това е новата главичка на спицата и няма как да бъде огъната обратно колкото и да се натяга. Правил съм цели капли по този начин. Дано да съм бил полезен.
fu4ko - специалист
Velsi Благодаря и на теб,че се включи и научих още нещо и от двама ви с Shotik.Колелото е готово,но вилката е направена кофти с някви като пластмасови уплътнители без сеператори и има малко луфт.
fu4ko - специалист
Да се похваля,смених шината(обръча)с нов на една капла на един приятел и си оправих моята,че имаше разхлабени спици.Преди да си взема стенда смених главината и я изправах по гумичките на спирачката и каплата биеше нагоре-надолу и като хванех спирачка,колелото присецваше напред назад.Много гадно е така.Едвам изкарах когато имаше малко сняг и от това присецване гуматата влачеше.На снега малко и трябва и става интересно.Доста биеше щом като карах и се усещаше.Сега е супер и вече с удоволствие карам.Има дразнещо пукане в главината на предната капла ама ще и дойде и нейния ред.Ще ми се да я направя и нея с главина с лагери ама ми идва малко в повече цената и трябва да поръчам през нета. :-D Пък труда ще е от мен :wink: Ще видя какво ще ми дойде в главата.
velsi - Почетен майстор
Пукането в предната главина може да означава силно пренатегнати конуси. Разхлаби ги малко докато пукането изчезне, но без да има луфт. Подозирам обаче, че повърхносттите са вече наранени, но все пак пробвай.
shotik - майстор
Осен написаното от Velsi,понякога пукане има и от спиците там,където се кръстосват и някоя е по - разхлабена и трие в другата спица и пука .
fu4ko - специалист
Мда,има разхлабени спици,но пукането е силно и по ми бие да идва от главината от износени конуси.Преди 4 години сменявах обръча и на нея и е нормално да има разхлабени спици.От тогава спици не съм пипал.Преди време пак имаше пукане в задната капла но беше леко и идваше от разхлабени спици,но сега си е сериозно пукане :-D Конусите няма как да са пренатегнати защото когато ги гресирах май преди 2 години за последно,ги регулирах с ключове за конуси и гаечен.Като видя повече зор и ми дойде музата ще ги разглобя и споделя :)
fu4ko - специалист
Днес вече не издържах този тормоз от пукането и разглобих главината.Резултат:грес-имало е.Двата конуса накопани и една съчма счупена.Смених с нови,гресирах и сглобих.Сега всичко е наред.Леко и безаварийно каране на велосипед от мен!
fu4ko - специалист
Да се похваля:Днес взех обръч за шосейния велосипед.Ще сменям железния на задната капла защото е подбит.Ама кога ще му дойде времето,божа работа.Днес наплетох и една 26" капла.Има още 8, 5-24" и 5-20"

Прикачен файл

IMG_20150418_201927.jpg

Прикачен файл

IMG_20150418_201705.jpg
shotik - майстор
Този велосипед ми беше подарен от наш колега във форума
Прикачен файл:
DSC0201.JPG Балканче.JPG
, стегнах го още преди няколко месеца
Прикачен файл:
CIMG1494.JPG
и днес го изпратих подарък с още два такива за деца от бедни семейства в град Дряново.Ще им бъдат подарени на 1 юни-Ден на детето
ZEDYCUS - майстор
=D> Някое дете ще се зарадва. Браво!
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 38

Тема "Велосипеди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: