Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
FM STEREO - специалист
Като е за 12VDC защо го съветвате да включва крушка 220V,да слага 12волтова и това е :partyman:
Бай Гого - специалист
Контролера се захранва с адаптер на 12v на келми 3 и 4. Но да свети крушка на 220v трябва да се включи в мрежата и да се прекъсне фазата през контактор 1 и 2.
Ползвам такъв да ми включва помпата на парното..
valentino76bs - майстор
Andri01 написа:
Да! Тока който ще протече през работния контакт 1-2 ще бъде прекалено малък! Включи 220в. крушка на 12в. и виж какво става! :). Тов
а е отговор към valentino, не съвет към питащия!
Аз имах предвид ако се обърка захранването,нещо явно не съм прочел добре..,,,,,,
kozl - майстор
FM STEREO написа:
Като е за 12VDC защо го съветвате да включва крушка 220V,да слага 12волтова и това е :partyman:
Не го съветваме ами подписал си се STEREO, а четеш моно :-D
gandalf_hsr написа:
Лампата е на 220v
Чети наред, подред. И не само ти, а всички, които после ръсим мнения, съвети, кои потребни, кои зловредни, кои безвредни, но и безполезни.
gandalf_hsr е писал,че ще отоплява кафез. не е ясно колко голям е кафеза и съответно мощността на лампата, която ще нагрява. И като ръсите съвети за 12V лампа какъв ще е тока през контактора :? Явно зависи от мощността, която е неизвестна до момента. С какво ще я захранва лампата, предполагам от DC преобразувателя мощността ще е недостатъчна :? А и на снимката са два вида контактори за 5А и за 30А, но не е маркиран кой от двата е в случая.
FM STEREO - специалист
ОК приема се забележката :wink:
gandalf_hsr - специалист
Кафеза който ще се отоплява е 70см ширина,70 височина,90см дължина.Стените и тавана са изолирани с вата а дъното е мрежа под която има тавички.Кафеза е за отглеждане на малки пилета.Трябва да се подържа температура от 37 до 18 градуса. и затова ползвам кварцова лампа.Като поръчвах терморегулатора казаха че може да захрани и духалка.Тия дни ще закарам терморегулатора в близкият град да ми го свържат да не объркам нещо.Благодаря за отделеното време. :partyman:
FM STEREO - специалист
Нищо няма да объркаш,moimoimoi ти го е начертал,свързвай смело!
kozl - майстор
gandalf_hsr написа:
Кафеза който ще се отоплява е 70см ширина,70 височина,90см дължина.Стените и тавана са изолирани с вата а дъното е мрежа под която има тавички.Кафеза е за отглеждане на малки пилета.Трябва да се подържа температура от 37 до 18 градуса. и затова ползвам кварцова лампа.Като поръчвах терморегулатора казаха че може да захрани и духалка:
Инфра червенита лампа според мен не е поднодяща в твоя случай. Освен, че нагряват, отдават и светлина. Ще трабва да дублираш осветлението, защото като изключи терморегулатора и пилците на тъмно изпадат в шок. Тези лампи са с рефлектор или те са насочени източници на топлина. Първо ще е проблем разполаганета на датчика за темература, а може и да се получи локално прегряване. Поразпитай някой с опит, според мен трябва да осигуриш циркулация, разбъркване на въздуха, подобно на инкубаторите.
gandalf_hsr - специалист
Това за изключването на лампата и съответно тъмнината мислих да сложа енергоспестяваща лампа постоянно пусната.Сетих се че продават димер и с него при намаляване на осветлението на кварцовата лампа ще се намали и температурата в кафеза и няма да пресвятва лампата постоянно.Тия дни ще пробвам с едната клетка как ще е и ако стане и на другите клетки ще сложа.
mironcho - специалист
kozl написа:
Инфра червената лампа според мен не е поднодяща в твоя случай.
Освен това, което е писал kozl лампата ще изгори след съвсем кратко време от непрекъснатото включване-изключване. Тая джаджа дето си я купил можеш да я ползваш общо взето само за термометър в случая.

Всъщност може да се пробва следното - свържи лампата по схемата на moimoimoi и включи и един диод за ток 3А паралелно на контакти 1 и 2. Така лампата няма да изгасва напълно и в общи линии ще се реши и проблема с живота й, с осветеността, с шока и т.н. Този вариант си има и слаба страна - може и при намалена мощност пак да е горещо в кутията и тогава трябва да проветряваш...

Ако не знаеш какво е диод, намери някой приятел да ти помогне.

Тема "Свързване на терморегулатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: