• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
OldTop - помощник
Когато разглобявах това ел.моторче си направих скица на захранването и естествено после я загубих някъде! Трябва да свържа само две жички към тези 8 входа...! Помагайте със съвети,за мое улеснение съм номерирал клемите от 1 до 8.
Ел. моторчето е от зъботехническа машинка с гъвкав вал,много бързооборотна - 16000 об/мин. Ако ви трябва още инфо - насреща съм!
Прикачен файл:
DSC09991а.jpg
pipilica - майстор
Изображение
W1 и W2 са намотките на статора а W3 е ротора, ако върти наобратно разменяш кабелите на W3.
Взимаш един мултимер и определяш кои са намотките и свързваш.
OldTop - помощник
Благодаря за схемата,обаче ми е като мъгла. Може ли по-простичко така,като за първолаче...! Номерирал съм клемите - в кои две да свържа?
kuger - майстор
Мултицет имаш ли? Ако да, мериш на кои от клемите ти дава верига. 5-1 е едната клема,6-2 е другата , и т.н.Търсиш верига м/у 1 до 4. На две двойки от тях ще имаш верига. Примерно 1-4 и 2-3. Ако съм познал, замостваш 3-4 и подаваш захранване на 1-2.
pipilica - майстор
Ми не може щото не личат кабелите на снимката. Трабва да ги проследиш кой на коя клема отива. Едната статорна намотка е точно под табелката на мотора другата е от другата страна проследи кабелите им на кои клеми отиват. Изводите на ротора са на тия черните, от горе и от долу на лустърклемата, както си снимал мотора.
Проследи и напиши кое къде отива.
OldTop - помощник
С лупа в ръка проследих кой проводник от къде излиза и къде отива. Дано схемата/рисунката/ е достатъчно четлива. Проследявайки пътя на тока по кръга стигам до извода,че в клеми 3 и 4 трябва да подам захранването.
Прикачен файл:
DSC00007.JPG
Прикачен файл:
DSC00004.JPG
Прикачен файл:
DSC00003.JPG
OldTop - помощник
Прикачен файл:
DSC00002.JPG
Прикачен файл:
DSC09995.JPG
Прикачен файл:
DSC00006.JPG
Прикачен файл:
DSC00008.JPG Това са надписите които успях да разчета върху цилиндърчето.
alsted - майстор
OldTop написа:
... скица на захранването. Трябва да свържа само две жички към тези 8 входа...! ]
Прикачен файл:
захранване.JPG
OldTop - помощник
alsted написа:
OldTop написа:
... скица на захранването. Трябва да свържа само две жички към тези 8 входа...! ]
Прикачен файл:
захранване.JPG
:supz:
  • 1
  • 2

Тема "Как да свържа захранването?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: