Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
Тва с беленто е ако направи "дежурната глупост" да сложи повърхностен лак или боя. Ако сложи само попиващ препарат за зпаечатване и тониране няма грижи.
Фитилчо - майстор
Tsilkov написа:
Тва с беленто е ако направи "дежурната глупост" да сложи повърхностен лак или боя. Ако сложи само попиващ препарат за зпаечатване и тониране няма грижи.
True :-D Или масло ...
Вадим Владимиров - специалист
VladkoM написа:
Фитилчо написа:
По лесно ще ти е със стиропор, дори и 3 см, пак тъи казвам....
Завиваш с винтове и пяна лепило и правиш мазилката както си се прави.

Как ще хванеш мазилката на тази ламперия... ?
Смятах го и този вариант. Няма да правя мазилка а ще го оставя на ламперия. Миналата година правих подобно нещо но беше с търговска цел. Ще направя дървена конструкция с ребра 10х5 през 0.40 или 0.50см. От външната страна с ламперия, после 10 см вата, и след това ГК. За покрива отново ребра 10х5 през 0.40 или 0.50см. отгоре кофражни дъски и след това вълнообразен ондулин. Отдолу вата и ГК. Пода отново от ребра 10х5 през 0.40 или 0.50см, и върху него обмислям вариант:
1. Дюшеме
2. дървена обшивка (ОSB или кофражни дъски) и ламинат.
Ако наистина мислиш така да го направиш по-добре не започвай въобще.
1. Доколкото се разбира от поста ти, нямаш външни стени. Защото това, което описваш се отнася за преградни стени и то с големи въпросителни. Евтиния вариант според мен е:
1.греди 5/10 наредени през 65см осово.
2.от външната страна кофражни дъски за основа на топлоизолацията.
3. топлоизолация лепена с пяна, захваната с дюбели и винтове и мазилка.
4. покрива задължително да е двускатен, обкован с кофражни дъски, хидроизолация и битумни керемиди. Без ондулин.
5. отвътре има 2 варианта.
1. вата между ребрата, найлон армиран, ламперия лакирана.
2. вата между ребрата, найлон армиран, OSB, гипсокартон на конструкция задължително.
6. пода е от греди 6/12, дъски, дюшеме.
Тук е показан единия от вариантите. Преустройство на гараж.
Утре в темата "Покриви и всичко свързано с тях" ще добавя и другия вариант.
VladkoM - специалист
Съжалявам, че не съм писал просто имах малко работа (трябваше да се снабдя с материал). За сега съм поръчал материала и е на "обекта". Нивелирах плочките, но за съжаление няма да е там :) сега трябва да ги местя. За сега съм направил конструкцията на пода от ребра/греди 10х5 през 40 см. И съм направил конструкцията за стените като ребрата/греди са през 60 см. Днес трябваше да кова дюшемето но заваля дъжд и не можах.

Прикачен файл

material.png дървения материал.

Прикачен файл

osnova.jpg Пода и задната стена.

Прикачен файл

dyjd.jpg Заваля и спря работния процес.
VladkoM - специалист
Още малко снимки :) Наковахме дюшемето, изправихме стените, сложихме вратите и започнахме с ламперията. Утре се надявам да сложим покрива.
Искам да питам задължително ли е да се прави "birdsmouth", и каква е ползата от него?

Прикачен файл

diushame.jpg

Прикачен файл

steni lamperiq.jpg

Прикачен файл

steni1.jpg

Прикачен файл

steni.jpg
Вадим Владимиров - специалист
В твоя случай е много лесно да се направи. А и с това зарязване конструкцията се укрепва допълнително, не разчиташ само на винтове или гвоздеи, които да държат реброто.
Ето тук имаш един пример как се прави, но при мен покрива е двускатен. При теб си го направи същото.
BLUEPUPIL - майстор
VladkoM написа:
Искам да питам задължително ли е да се прави "birdsmouth", и каква е ползата от него?
Прави се само когато сачака е къс и/или лек, при по-голям и тежък сачак, който е продължение на ребрата се избягва, а когато ребрата не продължават зад крайната (над стената) столица- има по-добро решение (връзка).

Тема "Бунгало." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: