alx359 написа:. На снимката на търговеца изглежда супер, но той ти праща нещо съвсем различно и доста недодялано (сравнете снимките)Преди време по снимки бях харесал една кола. Запалих си гащите и минах камара километри - и к'во да видя

alx359 написа:. На снимката на търговеца изглежда супер, но той ти праща нещо съвсем различно и доста недодялано (сравнете снимките)Преди време по снимки бях харесал една кола. Запалих си гащите и минах камара километри - и к'во да видя
n.ganev написа:alx359 написа:. На снимката на търговеца изглежда супер, но той ти праща нещо съвсем различно и доста недодялано (сравнете снимките)Преди време по снимки бях харесал една кола. Запалих си гащите и минах камара километри - и к'во да видянищо общо. Викам на продавача: това няма нищо общо с автомобила на снимката / бях много културен /, а той " Е аз съм показал на снимката са кой модел става въпрос "
. Сега ми е смешно Баси
filmatoplo написа:Да, и на мен ми се похвали с малкия си разход шефа на завода (мисля бяха ~3 торби за 1000м2 за работен ден)колега защо оставаш Интиелското управление ,пошегувах се че за лятото, ама ти не обърна внимание. По принцип Интиелското има доста функции които са добри но почти никой освен производителя не разгадава и прилага. Бил съм в завода и човека обеснява ама кой схваща за 5 минути, та там имат котел на пелети с инамичен контрол -тоест там си работи всичко, криви мриви, зони рег, външни датчици, вентили задвижки, голяма сграда се топли с малък котел и малък разход. Сградата е яко изолирана с вентилконвектори. ИМат и чилър преди бяха с него.
alx359 написа:А иначе - адмирации за професионалното изпълнение и публикации!filmatoplo написа:колега защо оставаш Интиелското управление
- Интиела му отделих доста време и мисля го овладях поне доттам, че да бачка добре за моите условия. Това което ме доубеди да започна този проект беше доп. вентилатор на мода на Monix, и възможността да горя слънчогледови пелети и потенциално да намаля още разходите за сезона. (нали и интиелското управление също може да управлява доп. вентилатор?)
- Котела и горелката са още в гаранция. Надявам се ако нещо се скапе, просто да развържа Натурелата и да нямам проблеми със сервиза.(надяваш се и от сервиза да не четат темата)
- Вместо да стои Интиела ей така безполезно захвърлен по шкафове, ако по средата на сезона вземе да изгори Натурелата, просто превключвам на Интиела и не студуваме, докато пращам другата нагоре-надолу за ремонт. (вероятността да изгори Натурелата е нищожна в сравнение с вероятността за повреда на самата горелка, а тогава пак гориш)
- Запазвам цялостта и търговския вид на горелката бисолид, ако реша да я продам. (според мен наличието на 2 управления не повишава цената на горелката. Цената се повишава от наличието на Натурела, но това си е мое мнение, не ангажирам никой).
iceheart написа:Ами Филме да вземат да напишат едно читаво упътване...........логика, функции и т.н. та и простите хора като нас да го разберат, а не да ни отнема безбожно много време и усилия да си го открием сами и какво разберем, какво не разберем.....Точно така. Според мен това е смес на немарливост и порочна практика. Уж да "предпазят" потребителите да не пипат за да не скапят нещо, но по-скоро е "обскурантизъм" със цел създаване на по-голяма зависимост от недобросъвестни инсталатори и всякакви последващи такси за "оптимизация".
LazarGanev написа:Благодаря!alx359 написа:А иначе - адмирации за професионалното изпълнение и публикации!filmatoplo написа:- Интиела му отделих доста време и мисля го овладях поне доттам, че да бачка добре за моите условия. Това което ме доубеди да започна този проект беше доп. вентилатор на мода на Monix, и възможността да горя слънчогледови пелети и потенциално да намаля още разходите за сезона. (нали и интиелското управление също може да управлява доп. вентилатор?)колега защо оставаш Интиелското управление
- Котела и горелката са още в гаранция. Надявам се ако нещо се скапе, просто да развържа Натурелата и да нямам проблеми със сервиза.(надяваш се и от сервиза да не четат темата)
- Вместо да стои Интиела ей така безполезно захвърлен по шкафове, ако по средата на сезона вземе да изгори Натурелата, просто превключвам на Интиела и не студуваме, докато пращам другата нагоре-надолу за ремонт. (вероятността да изгори Натурелата е нищожна в сравнение с вероятността за повреда на самата горелка, а тогава пак гориш)
- Запазвам цялостта и търговския вид на горелката бисолид, ако реша да я продам. (според мен наличието на 2 управления не повишава цената на горелката. Цената се повишава от наличието на Натурела, но това си е мое мнение, не ангажирам никой).
LazarGanev написа:нали и интиелското управление също може да управлява доп. вентилатор?)Ами изглежда не по начина необходим за такова обдухване на чашката. Вентилатор 2 е за димните газове. Вентилатор 3 - колко ми отговориха от Интиел - се ползвал в котли на биомаса, но не разбрах как точно. И за двата не ми е ясно по каква логика се въртят. Тръгнах на по-сигурно защото Monix ми каза по телефона, че работи както е очаквал при горене на слънчогледови пелети.
LazarGanev написа:според мен наличието на 2 управления не повишава цената на горелката.Представям си по-скоро да я разкарам с нейното си управление (Интиел) а Натурелата да си остане като "на щанд" за следващата. Ми се струваше грозно да махам LCD панела на Интиела или изобщо да има цялото начинание дъх на любителска работа (което си и е). И новият евентуален собственик на горелката може да мисли като мен, вместо да го убеждавам в достойнствата на моята "самоделка"...
alx359 написа: Ами изглежда не по начина необходим за такова обдухване на чашката. Вентилатор 2 е за димните газове. Вентилатор 3 - колко ми отговориха от Интиел - се ползвал в котли на биомаса, но не разбрах как точно. И за двата не ми е ясно по каква логика се въртят. Тръгнах на по-сигурно защото Monix ми каза по телефона, че работи както е очаквал при горене на слънчогледови пелети.А нямаше ли възможност да управлява почистващ механизъм? Вече съм забравил, а не ми се рови.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: