Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
zeifod - помощник
Здравейте,

Купих си едно местенце в което има две стаички с плоча отгоре, излизаща като козирка.
Та въпросната козирка е в доста окаяно състояние.
Можете ли да ми дадете идеи как може да се ремонтира.
Иска ми се да излея и колони от желязобетон вместо тези тръби с които е подпряна.

Прикачен файл

S3700029.jpeg
S3700029.jpeg (162.57 KиБ) Видяна 8375 пъти

Прикачен файл

S3700030.jpeg
S3700030.jpeg (166.73 KиБ) Видяна 8375 пъти

Прикачен файл

S3700031.jpeg
S3700031.jpeg (182.86 KиБ) Видяна 8375 пъти
inkovsv - специалист
Изпълнението е трагично- ниско качество на бетона ,армировка без никакво бетонно покритие т.е.неработеща.Най-добре нова плоча!
zeifod - помощник
На мен ми е ясно кое е най-добре, но аз питах за алтернативи.
Стефан - майстор
Тук аз не виждам алтернатива. Рискуваш някой ден да падне и пребие някой. Моя съвет е - намираш къртач, и сваляш целия бетон. Прави се ремонт на старата/ако има нещо годно от нея/, или нова армировка, и отливаш нов бетон, М20
zeifod - помощник
ок, ясно.А това само за козирката ли се отнася.Почата изглежда добре.Отвътре е замазана и е хваната за самата постройка.
Мисля че само козирката се е скапала.

Ако трябва да свалям цялата плоча доста взрив ще ми трябва.

Дали е възможно да изкъртя бетона на козирката като оставя арматурата.Да направя куфраж(за козирката и колконите) и да я излея.
EDI - майстор
Бих махнал бетона и бих направил козирка или навес от дърво.
Стефан - майстор
Мисля, че не е само козирката :? Но това е само предположение. Изобщо, от снимките виждам качеството на изпълнението на майсторите. И никак няма да се учудя, ако и плочата е на същото дередже, въпреки, че е измазана. Това, че не се вижда арматурата, не е показател за здравина.
emil_v r - майстор
Зейфод , идеална е плочата .
Таа арматура която се вижда по принцип не е носеща , горната от горе носи всичко .
С подпирането отпред обаче радикално се променя работата на козирката , към по- добре .
За тва не разсъждавай а безотговорно направи:
1 - ливосай (подмажи качествено) с теракол флексс отдолу и отгоре + челото на козирката .
2- опани надлъжно пъ профил 10/5см точно където сега са подпрени червените колове .
3 - подпри с три колонки ,може и същите и ги завари горе а долу требват малки фундаментчета скрити под ниво терен .
4 сложи от горе от тия новите хидроизолаций на основа асфалт .
5 - огледай вътре тва къще за пукнатини ако нема , вероятно ще отвлече още 50-100 год. :-D

Кат сменяш колонките ако действаш неграмотно може леко да те позатисне козирката - носи армейска каска .
Огледай има ли некъде вертикални бетонови колони по ъглите ?
velsi - Почетен майстор
Емиле, казвал ли съм ти по ракиено време съвети да не даваш? :?
emil_v r - майстор
С кои от точките не си съгласен Велси ?
Човечецът пита как да не събаря козирката (макар че съвета на Еди е най- добър) .
Не съм пил , но внимавай че сега почвам ! :partyman:

Тема "Ремонт на стара плоча." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: