• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
idlehands - напреднал
Chefo77: Мерси за статията. Аз си мислех, че Аурис е в един клас с Голф и Фокус.

nikolovvd: Също интересна статия :)
nikolovvd - майстор
Както се казва - нищо човешко не ни е чуждо.
Германеца, албанеца, руснака и всички хора по земята са еднакви. Ако имат възможност да се възползват, то непременно се възползват.
MASTER - специалист
Chefo77 написа:
Ти наистина ли мислиш, че вярвам, че само в БГ го правят? :lol:
В Германия вече е подсъдно, но това не означава, че не се прави.
Не вече, а ВИНАГИ е било, и се лежи ефективно.

Иначе статията е дрън,дрън ярина. Самият факт че се налага да се пътува 500 км за такава манипулация показва колко е достъпна тази услуга.

На новите коли,които са бъкани с електроника - дори старите километри да се изчистят отвсякъде, си остава видно кога какво е било бърникано из софтуера с точност до минута.

Освен това, сервизната книжка на всяка кола тук седи в жабката, ако решиш да я изфалшифицираш и нея - най много да си осигуриш още няколко годинки "на топло" Също така в документите на колата фигурират и всички собствеци - от първия до последния. С имена и точни адреси ;)

В сервизите винаги се записва точния километраж. Колите втора употреба сепродават с гаранция, ако сеналожи да се ползва гаранцията, дали всичко няма да лъсне.

Освен това застрахователите също водят километража на колите,от изминзваните километри зависи колко скъпа е застраховката. Застраахователите имат обща база данни,и всеки застраховател ще се светне, когато се появи "подмладена" кола.

Шанса да те хванат е поне от пет места.

Така че ако си търговец на коли и опиташ да финтираш системата, с сигурност на 10тата кръстена кола ще си смениш местоживеенето. Отделно глобата, която ще платиш ще е десетократно по голяма от кирията дето си направил.

Не забравяйте, че Германия си е полицейска държава, където полицията няма кой знае каква работа и затова всичко дето и попадне в полезрението се човърка до най големи подробности.

А за таксиметрите и колите под наем - дабяха написали кои са тези "умни" фирми. Щяха да имосигурят клиентела загодини напред. Кой няма да иска да се вози на такси, което отчита двойно по малко километри. Рентакарите също имат ограничения на пробега за ден,и също е оферта да вземеш кола,която да отчита двойно помалко километраж :) :)

Връщане на километраж е възможно да се прави единствено на коли от типа "спаси ме от размазване в моргата"
Такива коли са предназначени "само за експорт", нямат гаранция, и са предназначени запазарите на африка,руските републики и естествено у нас. Само че не виждам кой ще почне да инвестира по 100 или 500 евро в такива дъргели. Така или иначе като дойде в България, спасената от моргата кола ще стане автоматичнона 130 000 км, при това за 25 евро максимум :)
nikolovvd - майстор
MASTER написа:
Такива коли са предназначени "само за експорт", нямат гаранция и са предназначени за пазарите на африка, руските републики и естествено у нас.
Именно. Нашите хора обикновено спазаряват 2-3 автомобила преди да натоварят и така си осигуряват колите за следващия курс. Обикновено пазаруват от точно определени места и могат да си поръчат на колко километра да е колата. Особено на служебни автомобили, които сменят двигател за 2-3 години., дори се смята за нормално. По този начин на никой няма да направи впечетление, че кола на 2-3 години е 80-90 хил. км. Те хората се лъжат за 9-10 годишни коли на 100-120 хил.км. и при това дизелови, а всеки знае, че такъв автомобил за 9-10 години прави над 300 000 км. пробег.
Chefo77 - майстор
nikolovvd написа:
...
Аз никога не съм твърдял, че въртят за вътрешния пазар. Казах, че И ТАМ въртят. А откога е подсъдно - нямам идея.
idlehands - напреднал
Фиестата отпада като вариант. Изборът се съсредоточава между 2 коли вече - Ярис и Мазда 2.

Повечето препоръки в тази тема бяха за Ярис. Тъй като Мазда 2 също много ми харесва става трудно.

Плюсове за Мазда 2: (за мен)
+Мазда надеждност - навсякъде има ревюта на този модел, краш тестове, декра и много хора коментират колко надеждна е тази кола и колко рядко се разваля.
+Повече удоволствие от шофирането (не съм тествал още никой от моделите, а и това е малко субективно)
+2008 World Car of the Year title (мислите ли че това има истинска стойност?)

Минуси за Мазда 2:
-По-малко интериорно пространство, включително и багажник
-По-твърдо окачване (коментар?)
-Не съм много сигурен каква е разликата в технологиите, въпреки че Мазда-та е по-нов модел

Плюсове за Тойота Ярис:
+Тойота надеждност - отново много добри до отлични ревюта, но в някои от класациите (decra used car report, anusedcar и т.н.) Мазда-та е много по-напред, доста често е в топ 5
+Повече пространство, багажник

Минуси за Тойота Ярис:
-Ужасен скоростомер... НИЩО ДРУГО не ме дразни толкова.
-Чувал съм, че частите са скъпи (коментар, моля)

Ще се радвам да чуя вашето мнение. Може и някой друг да се включи в темата... :rolleyes: :rolleyes:
nikolovvd - майстор
Май не стана ясно за колко годишна кола или пробег става въпрос, но преди окончателно да решиш прегледай немското мобиле. Като гледам цените на 3-те модела от 2008-2009 г. при приблизително еднакъв пробег, Фиестата е с поне 1000 Евро - 25% по-надолу.
Не забравяй, че няма гаранция да попаднеш на добър екземпляр дори избора ти да е паднал на най-хваления модел. Не взамай решението сам! Еуфорията в последствие може да ти струва много.
idlehands - напреднал
nikolovvd: Стана ясно още в първия пост :) - до 100,000km (въпреки, че тези километражи и превъртането им...), 2008-2010.

Благодаря за съвета, мислил съм и за мобиле.де, но процедурата с Германия за мен лично е прекалено сложна и отнема доста време.

Тези 1000 евро за мен не са спестени АКО (едно голямо АКО) ги дам след 1 година за ремонт.

За съжаление не разбирам от коли и втори човек направо си е задължителен.

Като стана въпрос за това - някой може ли да ми препоръча човек (не сервиз), който да съветва и оглежда на място при закупуване на кола втора употреба?

Ако може да прави оглед не само в 1 град, а да обикаля (срещу заплащане, разбира се) - още по-добре.

Намерих няколко сайта, където се предлага тази услуга, но нямам представа кой да избера. Изобщо какво мислите за този вариант? На пръв поглед изглежда по-удобно, а може би и по-евтино от това всяка кола да се преглежда в сервиз.
шоп - майстор
idlehands
сигурно се шегуваш ако говориш сериозно, че ще се довериш на НЕПОЗНАТ човек да те консултира и то срещу заплащане!?

Аз бих се доверил единстевено на приятел за който знам, че дългогодишно се занимава с автомонтьорска дейност и пак ще имам една наум!

Съвета от мен е, че ако не можеш да си позволиш чисто нова кола на изплащане се обади на ТМ Ауто или Стар Моторс за върнати коли от лизинг, проверени и със сервизна история.
idlehands - напреднал
шоп: Ами, разбира се, че срещу заплащане. Срещу какво друго? "Благодаря"? :) Сервизите не работят ли на същия принцип? Непознати ти взимат пари за да ти прегледат колата.

Разбира се, че не е оптимален вариант, но такъв е живота. Затова и се консултирам тук преди да взема окончателно решение какво да правя.

За жалост нямам приятел, който толкова да разбира от коли, а познатите, които разбират си имат сервизи и са затрупани от работа.

Сега проверих тези фирми - всъщност това са вносителите на Тойота и Мазда, така ли?

На този вариант не ми харесва това, че фирмените/лизинговите автомобили нали се сещате как се карат (от повечето хора)...? Но може и да не е точно така в действителност.

Ще разгледам какво предлагат. Благодаря за съвета!

P.S. Една интересна случка от вчера. Споделих с един таксиджия дилемата си, защото той караше Фюжън (аз помислих, че е Фиеста). Каза ми да избера между японските, въпреки че той беше общо взето доволен от колата си. Също сподели следната мисъл - Форд-ът е като циганина - той не се разболява, а умира. :shock: :rolleyes:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Избор на кола - мазда, тойота, форд?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: