• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
nv952 - майстор
:? Нищо не разбирам от тия банки..пък кво остава за карти...досега никога съм нямал (е имах касичка :-D ама не се брои)
Искам нещо дето и аз не знам кво искам,но може би ще дадете по 1 мнение.
От много години (много,много 17-18) баба и дядо са ми събирали някакви пари :roll:
И сега искат да ти дадат.До тук бива.Лошото е че искат да бъдат в нещо като спестовен влог :? Като питах каката в банката ме изгледа малко-се едно за първи път чува за това ама .. :)
Аз искам да си имам сметка и да имам карта (нямам си на представа каква-май че кредитна) и да мога да си тегля основно при покупки онлайн. :)
Имам и няколко въпроса.
Коя банка според вас е най удачна.
Ако сметката е в ЛВ..след като поръчам нещо онлайн и се плаща в евро-май няма да може да се плати :? или бъркам.
Та ако споделите едно мнение-ще съм ви благодарен :)
пп забравих да кажа че сумата не е с много нули...само 3 :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, има спестовни сметки, но те не са разплащателни, освен в някои реклами. При спестовните сметки не разполагаш с парите си за определен период - 3, 6 или 12 месеца, но за сметка на това получаваш по-добра лихва. За малки суми няма смисъл от такава сметка (всъщност ти каза само за нулите, не каза колко девятки има преди тях :wink: . При разплащателната сметка лихвата е минимална, почти никаква, но за сметка на това в много случаи дори ти взимат месечна такса за обслужване и вместо да печелиш от парите си - ти даваш пари на банката затова, че си си оставил парите при нея :) . Но пък имаш дебитна карта Mastercard или Visa, с която можеш да се разплащаш навсякъде в чужбина, при покупки от нета, във всякаква валута по курса на деня, което е много удобно. Не всички банки взимат такса обслужване на частни клиенти, това трябва да го проучиш, макар че това не значи, че утре няма да се промени. Някои банки имат и други карти, уж на по-добри условия, с които можеш да теглиш само от техни банкомати. Като избираш банката трябва да съобразяваш много фактори, не сам лихвите.
nv952 - майстор
LazarGanev написа:
всъщност ти каза само за нулите, не каза колко девятки има преди тях :wink: .

Но пък имаш дебитна карта Mastercard или Visa, с която можеш да се разплащаш навсякъде в чужбина, при покупки от нета, във всякаква валута по курса на деня, което е много удобно.

Като избираш банката трябва да съобразяваш много фактори, не сам лихвите.
8000лв :) Почти до девятка ....ама само 1 :)

На мен точно това ми харесва-може да я ползваш и за чужбина (примерно на почивка в Гърция и т.н.)

На мен лихвата не ми е приоритет..Виж кво стана с високите лихви в ктб :lol:

идеята е следната-след като ми потрябва сума пари и трябва да се плаща по нета или... да ползвам картата и след няколко месеца на връщам сумата на определени левове. (8000)

Прикачен файл

rbb.JPG
rbb.JPG (28.62 KиБ) Видяна 3807 пъти
Svetoslavoff1 - майстор
Попрочети тук:www.moitepari.bg/. За кр.к до 45дни трябва да направиш покритие до каквото си изпапкал, че иначе яко лихви. ДК - ако си захранил сметката, ще я ползваш. Всяка банка публикува условията си за карти, влогове, депозити, лихви, такси - чети внимателно!
Но наистина ти препоръчвам да се поограмотиш малко по въпроса, още повече си млад човек. И знай, че никой освен теб(изключая най-близките ти хора и то не винаги:) няма да се погрижи за парите ти по-добре отколкото ще го направиш ти.
nv952 - майстор
:thumbs: Мерси за сайта..изглежда полезен,пък и бях го чувал някъде но не помня от къде. :? :)
nv952 - майстор
Да кажа кво реших :cool:
След като четох от линка на колегата много маТряли :-D реших да се оженя с ОББ (дебитна карта)
Утре ще отида до клона на банката,за да се запозная с любимата ... и така. :roll:
stiv1961 - майстор
Провери и в ПИБ как стоят нещата..... ако не си проверил де :)
amesa - специалист
ОББ ще ти вземат по 0,30 левчета на всяко теглене от техен банкомат. Ако теглиш от банкомат на друга банка, таксата е левче.
Нещо много важно: ОББ имат собствена картова система и тя не комуникира с Борика през нощта. Моя колежка тегли от "забравен от Бога и царя" банкомат и в 7 сутринта получи SMS-те за изтеглените от нейната сметка суми чрез хакнатия банкомат.
И един съвет: ползвай картата само на банкомати на банкови офиси с охрана и камери (по възможност в осветени и/или охраняеми зони!
ПП: Колежката си получи парите обратно след около година влачене...
Andri01 - майстор
ДСК мисля ,че е най-сигурната. За таксите им не съм обръщал внимание обаче.
alsted - майстор
Баш ДСК ми изглеждат най-алчни :?

В общи лини е това - откриваш си банкова сметка, взимаш си дебитна карта Mastercard или Visa (първата е през фиксинга на долара, втората - на еврото). Все пак не ти препоръчвам да си осигуряваш достъп до цялата сума през картата, с която мислиш да се разплащаш в мрежата. Дебитната карта можеш да си я захранваш с по-малки суми (в случай на хакване загубата да ти е незначителна).
  • 1
  • 2

Тема "Малко помощ отностно кредитна/дебитна карта." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: