• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 47
Всичко за дърводелството
crez - майстор
bagera1 написа:
момци, нуждая се от малко помощ и акъл от знаещите
тръгнах си от битака с това руско ренде( така си мисля де)
на него пише урал а след него змс-може би, бне го разчитам
мисля че е 5 номер
та имам проблем със закрепянето на ножа
като почна да рендосвам и ножа се прибира
мисля че снимките ще ви говорят повече
разглобих го че беше гресирано и трябваше да го измия
въможно ли е причината да е и затъпеният нож? :?
мислех си и за заклинване с едно буково или дъбово конусче
или за две малки шпилки отстрани на рендето като това
Рендето е оргинално, частите също и е много добро. Липсва винта за стопиране на ножа. Трябва да се възстанови този винт. Съветите на profesionalist_wood са несъстоятелни. За тези пари ренде от чугун и нож от много добра стомана е просто късмет. Ножа се точи перфектно, с малко усилия и умения, ножа е малко дълъг явно е от друго подобно, скъсяваш го и вместваш дръжката.
Последна промяна от crez на чет мар 19, 2015 11:46 am, променено общо 2 пъти.
bagera1 - специалист
Ще пробвам на първо време да го застопоря с клин, ако стане ще заточа и ножа. Crez ножа не трябва ли да има отвор за въпросният винт :?
Извинявем се че пиша в тази тема но тук сте най-запознати с материята.
Фитилчо - майстор
Липсва една пластина, на която се завива винта...
crez - майстор
bagera1 написа:
Ще пробвам на първо време да го застопоря с клин, ако стане ще заточа и ножа. Crez ножа не трябва ли да има отвор за въпросният винт :?
Извинявем се че пиша в тази тема но тук сте най-запознати с материята.
Не, той притиска ножа, но винта има и пластина както пише Фитилчо, с резба в която се навива. Имам същото, но е на село а ще ходя чак другата събота. Ако не ти е спешно мога да го копирам с размери и форма и да ти го пратя
bagera1 - специалист
Не ми е спешно разбира се, иначе щеше да е ново. Даже и снимки ако може да има ще е супер. Мерси за съветите, големци сте :partyman:
crez - майстор
През времето на чакане, почисти го хубаво с шкурка и тел.четка, дръжките са пластмасови, надраскай ги леко с финна шкурка и пръсни всичко (без ножа и клина) с черен мат.
profesionalist_wood - майстор
В грешка си колега, това руско ренде има ,,греда,, в средата и се използва езиче с винт.
Давам пример тук

Прикачен файл

rubanok-sherkhebel-veritas-273mm-38mm-a2-05p35-02.jpg
rubanok-sherkhebel-veritas-273mm-38mm-a2-05p35-02.jpg (23.22 KиБ) Видяна 1028 пъти
crez - майстор
Ще снимам моето, същото като купеното от колегата. Да имам и такова като на снимката, но едното те изключва другото за да се правят такива резки заключения
kendal - специалист
Колега нямам претенции да съм капацитет в областта на рендетата но според мен си купил части от две различни рендета , на практика имаш нож и тяло на ренде ,липсва ти тази част

Прикачен файл

Снимка0361.jpg
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 47

Тема "Заточване на рендета ,,Гладик,," | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: