• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alx359 - специалист
Дойде отговор от Интиел. Бях се отказал вече но взеха, че писаха. =D>

Няма изискване за минимална мощност на 24V/DC на Х3/3,4 каквото подадете на тези клеми това ще излезе на Х3/5,6 изхода за Вент3 е симистор

Значи Радо излезе прав. Би било още по-интересно в такъв случай, ако можехме да вземем захранване 24VDC за релето от самият контролер. Като гледаме намотките на релетата по платката, трябва да има начин.

А как ли да се тълкува втората част - за вент.3? Наблюдавах някакви 9VAC през цялото време. Как ли бихме могли да го използваме на практика такъв вентилатор? Като питах преди време ми казаха само, Вент3 се ползвал в някои котели за биомаса.
filmatoplo - майстор
filmatoplo написа:
:? Аз смятам че щом контактите в платката са независими значи не се нуждаят от допълнително напрежение или там както се казва .тоест вкарваш някакво напрежение на клеми 3 и 4 и те излизат на 5 и 6 без нещо да черпи допълнително ток -нали мериш с мутицета вход изход .

:) Това беше предположено и от мен ,как върви проекта .
alx359 - специалист
filmatoplo написа:
filmatoplo написа:
:? Аз смятам че щом контактите в платката са независими значи не се нуждаят от допълнително напрежение или там както се казва .тоест вкарваш някакво напрежение на клеми 3 и 4 и те излизат на 5 и 6 без нещо да черпи допълнително ток -нали мериш с мутицета вход изход .

:) Това беше предположено и от мен ,как върви проекта .
Да Филме, но друго е да ти го потвърди производителя, че нещо да не скапем. Опитът ти е явно много голям, но си честен и скромен да си признаваш, че тоците не са ти силата. И аз си признавам моите познания са много ограничени, но пък вървим напред всички заедно с общи усилия! :-)

Проектчето засега е в застой щото пак стана студено и заваля снежец. Иначе онази нощ преподреждах кабеляка в горелката и маркирах кабели и клеми, за да бъде после по-лесно да се направи стиковането.
filmatoplo - майстор
Преди ме шашкаше електрониката , сега е навсякъде около мен искам не искам и наваксвам бързо с контролери ,релета платки ,настройки .Най смешното е че като се направи едно табло като твоето и малко по сложно , след месец да не кажа по дълъг период -Нищо не ми говори като го видя :lol: чеша се по врата докато го схвана как беше :yawinkle: .Аз сега вече ми се иска да знам как се държи големия вентилатор в действие , тоест пусна ли го за тест -чисти ли ,нали това е по важното -ние го загърбихме това .Има логика да се тества за да се провери ако има нещо за изглаждане .Та пробвали го как бръмчи в горелката .
alx359 - специалист
filmatoplo написа:
Преди ме шашкаше електрониката , сега е навсякъде около мен искам не искам и наваксвам бързо с контролери ,релета платки ,настройки .Най смешното е че като се направи едно табло като твоето и малко по сложно , след месец да не кажа по дълъг период -Нищо не ми говори като го видя :lol: чеша се по врата докато го схвана как беше :yawinkle: .Аз сега вече ми се иска да знам как се държи големия вентилатор в действие , тоест пусна ли го за тест -чисти ли ,нали това е по важното -ние го загърбихме това .Има логика да се тества за да се провери ако има нещо за изглаждане .Та пробвали го как бръмчи в горелката .
И аз съм същият. Като навлизам в някое проектче научавам много неща, но после мине ли не мине време, забравям и гледам умно дори думите си по темата. Затова съм се научил да правя нещата така, че после да е възможно най-лесно да се обслужва даденото нещо, без много да му мислиш.

Не, не съм го пробвал в котела все още. Иначе съм го пускал на сухо, разбира се - същинска прахосмукачка.
filmatoplo - майстор
Ами хайде бе човек пусни го -обърнахме всички логики на електрониката за това , все едно да разискваме с какъв тиган и олио се пържи риба а още да не сме я хванали :supz: .
alx359 - специалист
filmatoplo написа:
Ами хайде бе човек пусни го -обърнахме всички логики на електрониката за това , все едно да разискваме с какъв тиган и олио се пържи риба а още да не сме я хванали :supz: .
:-) Ами да го пусна нали трябва и да го управлявам? Иначе само от контакта ще бръмчи. Имах също желание да мина по една ръка черен мат и на едната половина на горелката - тази дето се захваща за котела и над която се закрепва металната тръба за шнека (както сигурно знаеш, онази половина се отделя от частта с вентилатора и електрониката), че покрай недостатъчното стегнати болтове боята пожълтя от жегата и стои грозно, а и по-добре ще се съчетае визуално с "прахосмукачката". Просто за да стане добре една работа съм се научил и да не се бърза. :-)
filmatoplo - майстор
:) Ти ще я направиш кипра за пловдивския панаир .Ти там тайнично го пусни от контакта но монтиран на горелката да тестваш върши ли работа , продухва ли пепелта , надува ли в котела , пуши ли от някъде -такива неща за да си подготвен . :)
alx359 - специалист
filmatoplo написа:
:) Ти ще я направиш кипра за пловдивския панаир .Ти там тайнично го пусни от контакта но монтиран на горелката да тестваш върши ли работа , продухва ли пепелта , надува ли в котела , пуши ли от някъде -такива неща за да си подготвен . :)
Ами ако не бачка добре? От къде тогава мотивацията да го довърша? :-)

Ами нека да е както при хубава жена - баш главното ястие за най-накрая. ;-)
filmatoplo - майстор
:-D За 5 секунди не повече .
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 16

Тема "[Проект] Bisolid GP с 2 контролера (Натурела и Интиел)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: