• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Вадим Владимиров - специалист
В момента нямам достъп до моите снимки. Затова показвам рисунка от учебник.
Изображение.
BLUEPUPIL написа:
Няма да ти я покаже, щото ще я разкритикувам по отношение на носимоспособност.
. Засега това ще оставя без отговор.
За какво служи "веслото"?
gomes_ - напреднал
И другото което ме интересува е нужно ли е да се зарязват ребрата в допирната им точка със столиците,както и допирната точка на маказите с поповете?Защото чувам различни мнения по този въпрос.
BLUEPUPIL - майстор
BLUEPUPIL написа:
gomes_ написа:
Вадим какво означава ''весла''.Ако можеш публикувай някоя снимка на тази сглопка
Прикачен файл:
VESLA.jpg
Ребрата, на които стъпват веслата носят и товара от прекъснатото ребро- затова: тези две ребра или се правят от по-широки греди или се сдвояват две от наличните ребра.
tanosliven - специалист
Един въпрос.
Не ти ли е необходимо мястото под покрива ?
За мен е жалко да ,,губиш''толкова пространство .
Вадим Владимиров - специалист
BLUEPUPIL написа:
BLUEPUPIL написа:
gomes_ написа:
Вадим какво означава ''весла''.Ако можеш публикувай някоя снимка на тази сглопка
Прикачен файл:
VESLA.jpg
Ребрата, на които стъпват веслата носят и товара от прекъснатото ребро- затова: тези две ребра или се правят от по-широки греди или се сдвояват две от наличните ребра.
Докажи го. Защо тук няма сдвоени ребра?
Изображение
Изображение
Christo - майстор
Няма двойни ребра, има допълнителен поп...Не съм специалист, но да изкоментирам последните снимки. Качествен, добре разбичен и сигурно сух материал. Дали има други освен нас, които да правят покриви с толкова лоши материали? Виждал съм такива елементи за захващане на ребрата и в наши магазини. Колко майстори ги ползват? Елементите хванати само с шпилки и болтове, сигурно всичко е пресметнато и конструкцията е в рамките на разумната достатъчност. Покривът да не падне при първия по-дебел сняг, но да не прилича на галерия в каменовъглена мина, като проектът в началото на темата. Благодаря ви за снимките. Много са ограмотителни и поучителни.
Поздрави и всичко хубаво!
BLUEPUPIL - майстор
За втората снимка ти го казаха:
Christo написа:
Няма двойни ребра, има допълнителен поп...
На първата: ребрата над и под прозореца са по-нагъсто отколкото останалите. И следователно понасят по-малко натоварване от тези разположени по-нарядко. Ама решението е половинчато. Показаното на двете снимки опорочава чистата идея на веслата.
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за подмяна на стар покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: