• 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pepi3196 - специалист
Не съм много вещ в занаята но напоследък от опит, съвети на колеги от форума и прочетеното в други теми за комини разбрах, че при преохлаждане на изх. газове започва конденз и отлагане на креозот в камината и комина. Така, че гледам да гоня 95-110 гр. Т на изх. газове.[/quote]

За момента няма нито креозот нито конденз,има само сажди и прах :partyman:
vanko1988mnt - помощник
Някой ще ми даде ли жокер кой е кода за продължителността на финалното чистене,че моето е на 15мин и искам да го намаля?
pepi3196 - специалист
vanko1988mnt написа:
Някой ще ми даде ли жокер кой е кода за продължителността на финалното чистене,че моето е на 15мин и искам да го намаля?
M 9-4-02 Време за изкл.вентилатора за димни газове :partyman:
vanko1988mnt - помощник
pepi3196 написа:
vanko1988mnt написа:
M 9-4-02 Време за изкл.вентилатора за димни газове :partyman:
благодарско :prayer:
chungata - специалист
Някой зне ли колко паления издържа запалката? Питам защотосега в по-топлото време започна режима час работи, час почива. Това са си по около 10-12 паления на ден. В друга тема четох, че на нагревателите давали гаранция 10000 паления. Та се зачудих колко сезона би издържал нагревателя? :?
mimitoni - специалист
Колега, а защо трябва да спира :? Мисля,че с модулацията се избягва точно това непрекъснато палене и гасене :?
kafaka - специалист
Колеги ! Наближава края на сезона и в мен напира един въпрос относно някакъв летен режим на камината при който водната помпа се включвала 1 път в денонощието за определено време.Опцията била за да не блокира помпата през лятото докато камината не работи.Някой има ли представа за какво иде реч?
П.С. И мисля,че можем да споделяме вече и за разхода на пелети също.
sozi - напреднал
Относно запалката ,при мен изгоря след една година работа като не съм смятал колко паления са.Понеже беше в гаранция ми я смениха ,техника който дойде каза че в Бургас ги рециклират във някакава фирма иначе цената на нова е 120 лева.За включване на помпата през лятото не съм го правил .Цяло лято печката не работеше просто бях я оставил включена в контакта ,когато я запалих септември не видях някакъв проблем.За разхода на пелети ,тази година изхарчих повече, 4 тона за 140 квадрата площ и еди 80 литров бойлер /миналата 3,5 тона /
chungata - специалист
mimitoni написа:
Колега, а защо трябва да спира :? Мисля,че с модулацията се избягва точно това непрекъснато палене и гасене :?
Така де, това в студа, но в по-топлото време термовентилите затварят и дори на първа степен на камината Т на водата се вдига до горна граница (при мен съм си нагласил 75гр.) и камината гасне за около час и половина. Не мога все още да я оставя цял ден да не работи, защото гледаме малко бебе и си иска да се поддържа температурата в стаите.
sozi написа:
Относно запалката ,при мен изгоря след една година работа като не съм смятал колко паления са.Понеже беше в гаранция ми я смениха ,техника който дойде каза че в Бургас ги рециклират във някакава фирма иначе цената на нова е 120 лева.За включване на помпата през лятото не съм го правил .Цяло лято печката не работеше просто бях я оставил включена в контакта ,когато я запалих септември не видях някакъв проблем.За разхода на пелети ,тази година изхарчих повече, 4 тона за 140 квадрата площ и еди 80 литров бойлер /миналата 3,5 тона /
За помпата ми каза техника, че преди запалване на камината на есен се "развърта" на ръка с отвертка. Така се оправя ако е "залепила".
Разхода ми от 16.11.2014г. до сега е 4,15 тона и продължава. Предполагам ще стигне до 4,4 тона. Това за 100 кв. апартамент с "фабрична" изолация и поддържана почти постоянна Т на стаите 23-25 градуса. Както и да го гледам и смятам идва горе-долу колкото производителя дава за минимум на камината.
За другата зима съм предвидил ъпгрейд на инсталацията и остъкляване на тераси, така че се надявам разхода за 2015-2016 да падне (А ДАНО). :partyman:

И още нещо, което не ми е ясно за бурнита.Ннали си има един стаен термостат, как се наглася да работи по него? Може ли да се сложи друг? Искам да работи по Т на спалнята, например, а фабричният е с 1,5 м. кабел.
Нека някой който е слагал такъв да сподели [-o< Като чета по другите теми пелетните горелки най икономично работят като се командват от стаен термостат.... дали и за камините важи същото :?
filmatoplo - майстор
Тези камини плачат за ново управление ,съмнява ме че щом мине гаранцията -масово ще се подменят с Натурела че най накрая камините да заработят икономично . :wink:
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: