Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, преди вече два зимни сезона си купих пелетна камина- всичко е прекрасно, и като удобство в сравнение с дървата и въглищата, и като интериор. Проблем обаче се появи от около 2/3 месеца- като охлади печката и тръгне да включва отново сякаш от вентилатор се получава едно "прискърцване" като от режещ метал, в началото по-силно, което с отоплянето на печката спира.Звънях на поддържащата фирма, "смазаха" някакъв вентилатор като мисля отвориха страничните скоби/стени/ на печката- не съм сигурна, бях на работа. Та те казаха че са се "смазали" вентилатора. Незнам обаче един ли е, или дали проблема е от там, но звука си е същия, че и по-ужасен. Скоро гаранцията и изтича, а аз незнам дали са наясно какво трябва да направят и се колебая какво да правя. Освен това вдигна ли температурата на водата на 68 градуса за да се стопли бойлера от програматора се усеща мирис на бакелит..... :x Освен отново да търся фирмата, но едва ли ще се отзоват веднага, малко мудни са. Сигурна съм, че в сайта има повече специалисти отколкото самите "майстори". Именно заради тях се регистрирах тук. Надявам се, съм се изразила ясно, предвид техническите ми познания. :mrgreen: Висока ли е температурата от 68 градуса на водата, та да замирише . Благодаря, моля помагайте!!!
naskov - майстор
А марката на камината е......?
naskov - майстор
Ако камината е с водна риза има един вентилатор, ако е суха има два. Явно някой от тях е за смяна.
С водна риза е, вероятно е вентилатора. Благодаря!
Здравейте,от три дни имам пелетна камина на tim sistem,която днес направи проблем.Настроена е на stand by и периодично включва и изключва като днес в рамките на 30 минути го направи пет пъти и всеки път изписва wait cooling и load pellets .В един момент започна да издава ама брутален звук и не се включва.Някои знае ли на какво се дължи това.

Тема "Проблем с пелетна камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: