• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Andri01 - майстор
filmatoplo написа:
:) Благодяра колега ,ползвал съм и такива контролери RESOL .DE даже 1 беше ми останал и го дадох на колега от форума .Схемата не е точно като моята , аз съм с 1 серпентина , но виждам че схвана логиката ,която не е кой знае каколко сложна , камоли да се съмняваш в мен .Но виждаш как си е тръпка да се разисква такова нещо и хора като теб да покажат схеми и контролери , сега някой ще се възползва при нужда благодаря :) . килиента не иска да дава мн пари , дори искаше и горелката да е по малък клас , но за това аз поне нямаше да направя компромис .
Да,на мене го даде. Работи много добре с СК , серпентината на камината и двата бойлера. За сега всичко се превключва ръчно ,но с тенденция като събера чарколаците да стане автоматично. Е,без паленето на камината ,разбира се :)
sihing - напреднал
alx359
Вие пък се вижда, че от 2011 насам не сте намерили повече от 18 повода да кажете нещо градивно или да помогнете на някого... Да, наистина - кой сте?
Явно съм човек,който работи тази работа и то доста активно и честно казано нямам толкова свободно време
да обяснявам на тоя и оня неща с които си изкарвам хляба.А идеята ми да се учим на автоматизация от форуми се отнасия за хора които работят тази работа,а не за непрофесионалисти като вас alx359.Разбира се за вас е добре дошло
някой да ви обяснява всичко надълго и на широко и съответно да спестите някой лев,като по този начин не прибягвате до услугите на професионални фирми за отопление с квалифициран персонал. :drinkers:
alx359 - специалист
sihing написа:
alx359
Вие пък се вижда, че от 2011 насам не сте намерили повече от 18 повода да кажете нещо градивно или да помогнете на някого... Да, наистина - кой сте?
Явно съм човек,който работи тази работа и то доста активно и честно казано нямам толкова свободно време
да обяснявам на тоя и оня неща с които си изкарвам хляба.А идеята ми да се учим на автоматизация от форуми се отнасия за хора които работят тази работа,а не за непрофесионалисти като вас alx359.Разбира се за вас е добре дошло
някой да ви обяснява всичко надълго и на широко и съответно да спестите някой лев,като по този начин не прибягвате до услугите на професионални фирми за отопление с квалифициран персонал. :drinkers:
Когато ми трябват професионалисти винаги ги викам. Знам си възможностите. Да направиш нещо сам - както предполага този форум - е и удоволствие и щом съм успял значи работата не е била особено сложна - за средно грамотен човек дето може и да мисли. Още повече, с толкова много така наречени "майстори" които живеят на гърба на незнанието на хората и злоупотребяват с доверието им. Днешно време е нужно от всичко да разбираш, поне за да вземеш разумни решения и за да не те работят недобросъвестните.

А щом други ваши колеги намират все пак време да "обясняват надълго и нашироко" на такива като мен, то по скоро говори за качествата на човека и неговия характер, а не за "времето" му.
sihing - напреднал
Днешно време е нужно от всичко да разбираш, поне за да вземеш разумни решения и за да не те работят недобросъвестните.
Ахааа,ми така кажи де,значи ти си тези дето всичко разбират и винаги имат чувството,че някой ги работи.
Сега ми е ясно,защо имаш имаш толкова много мнения във форума,да де не мнения по-скоро въпроси,желая ти
успехи със самоделието.

А относто характера на човека разбира се,че не съм учил толкова години,за да раздавам безплатна информация на
подозрителни и егоцентрични всичкоразбирачи. :rolleyes:
alx359 - специалист
sihing написа:
Днешно време е нужно от всичко да разбираш, поне за да вземеш разумни решения и за да не те работят недобросъвестните.
Ахааа,ми така кажи де,значи ти си тези дето всичко разбират и винаги имат чувството,че някой ги работи.
Сега ми е ясно,защо имаш имаш толкова много мнения във форума,да де не мнения по-скоро въпроси,желая ти
успехи със самоделието.

А относто характера на човека разбира се,че не съм учил толкова години,за да раздавам безплатна информация на
подозрителни и егоцентрични всичкоразбирачи. :rolleyes:
Евтини нападения. Щом погледнете историята ми ще видите не се занимавам само с "въпроси". А "всичко-разбирането" и т.н. го кривнахте за да ви угодно за евтин спор - казах нещо друго. Още по-ясно показвате по този начин какъв сте в действителност.

И аз съм "учил" вероятно не по-малко от вас, но давам каквото имам да давам, без страх, защото *доверието* на клиенти, партньори, близки и прочие е най-ценната "валута" в този живот - ако все още не сте го разбрали... Със "скриване на информация" до никъде не се стига в този дигитален век. Назадничеви, несигурни в себе си и/или живущи в примитивни общества все още се пробват с "обскурантизма" като метод да си отварят път в живота. Успех и във вашия път, какъвто сте си го избрали.
filmatoplo - майстор
:) Пряко по темата моля- другите приказки не са нужни никому ,хитрите си траят и си получават информация безплатно , не можем да борим тук акъл кой по-по-най ,тук сме само да се допълваме и да вървим напред и нагоре .Утре съм на обекта ,и аз се вълнувам ,по скоро ме интересува Виадруса колко ще усвоява топлото от горелката ,взел съм му чугунени плочи .
alx359 - специалист
filmatoplo написа:
:) Пряко по темата моля- другите приказки не са нужни никому ,хитрите си траят и си получават информация безплатно , не можем да борим тук акъл кой по-по-най ,тук сме само да се допълваме и да вървим напред и нагоре .Утре съм на обекта ,и аз се вълнувам ,по скоро ме интересува Виадруса колко ще усвоява топлото от горелката ,взел съм му чугунени плочи .
+1

Млъквам.
idunno - специалист
Аз бих го направил с един топлообменник паралелно свързан с бойлерите, защото иначе трябва да се пълни с антифриз не само солара, но и разводката на отоплението.
Понеже ти си решил без топлообменник, то начина е с двупътни електромагнитни клапани датчици и един контролер с достатъчно входове и изходи.Когато помпата на солара спре защото няма диферциална разлика (няма топло от небето) клапаните на солара щракват и затварят, другите към котела отварят и пелетният котел е на ход, като има слънце - по обратната процедура, но по този начин ще трябва и повечко антифриз.
filmatoplo - майстор
Клиента не иска, опък е като магаре на лед, затова ми се налат тези еквилибристики.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Комби инсталация ,начин на контрол" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: