• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 29
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Matchless - специалист
Антония написа:
Matchless, предвидила съм система от изтривалки около входа -- ще се справим с мръсното, няма страшно :)
А идеи за шкаф за обувки и връхни дрехи? Питам те, защото имам голям син, почти не ходи с друго освен с маратонки, а и неговите приятели, като се съберат и в коридора се носи една миризма......, да не говорим за вида на 5-6 вида обувки в стаята, където може би ще се храните, гледате телевизия и евентуално спане.
Колкото до Мартинели, можеш спокойно да вземеш идеи за оформление на банята, а да купиш плочки в подобни разцветки от друг магазин, имат и сайт
http://www.martineli.com/products_bg.ph ... =9&secID=2
Антония - специалист
Ами ние не сме от хората, които посрещат гости у дома, предпочитаме да се виждаме с приятелите си по заведения. Единствено най-близките роднини ни посещават. Затова и не съм мислила за тежки ансамбли ала класическо българско антре :) В настоящето ни жилище също нямам такива мебели: един вграден гардероб в коридора върши цялата работа. Връхните дрехи се слагат на закачалка и се прибират, а за обувките е отделена цялата долна част -- има си раффтове и всичко, като истински шкаф за обувки :) Не оставяме нищо отгоре, защото имаме Roomba, която си се включва сама на редовни интервали от време и ако й се мотаят разни неща из четките, никакво чистене няма да е това :)
Matchless - специалист
Антония написа:
такива мебели: един вграден гардероб в коридора върши цялата работа. Връхните дрехи се слагат на закачалка и се прибират, а за обувките е отделена цялата долна част -- има си раффтове и всичко, като истински шкаф за обувки :)
Това имам предвид, а не "в никакъв случай тежки ансамбли ала класическо българско антре", няма как да избягаш от този гардероб както и да го наречеш. Просторът е хубаво нещо, но и мебелите са необходими за връхни ( и не само) дрехи, обувки, ботуши и т.н., аз също съм привърженичка на минималистичния стил, ако е възможно само едно разкошно канапе в хола с едно 42" LCD. Ех ако можехме да си позволим и гардеробни стаи и бани като от каталозите и една голяма кухня с трапезарна маса за 10 човека. :sad:
Антония - специалист
Снаха ми има гардеробна, ако знаеш как й завиждаааам :) При нас реших да направя гардероб точно до вратата, който да стига до тавана. Без дръжки, с push на вратите, в светло дърво, за да неутрализирам размера му с цвят.

И, уважаеми приятели, имам лоша новина: цените на фаянса, който гледах днес в Ceramiche Classic и Интеркерамос, въобще не са по-ниски от тези в Мартинели, ама въобще. Да не казвам, че Ceramiche Classic поискаха по 80 лева на квадрат за всяка една плочка, която харесах. Да, разкошни бяха, да развълнуваха ме до степен да ги галя пустите каталози. Ама все пак...

В Интеркерамос парите са по-човешки, но пък точно това, което търся (антрацитено-графитено-сиво), го няма. За съжаление, гореспоменатите Tweed, харесани от мен в онлайн каталога на Imola, на живо доста разочароват. За сметка на това York са симпатични и ако съм склонна да изчакам две седмици, ще ми го внесат срещу 30 лв/м2. Огромият плюс на Имола са размерите: кратни на 20 см! 20х20, 20х40, 40х40 са типичните съотношения, точно като за моята баня :)

До Мартинели не успях да стигна, обадих се да кажа, че утре ще ходя да гледам проекта. Ако са намерили адекватен начин да подредят 45-сантиметровите плочки на 80-сантиметровите ми засечки без да се разпарчетоса твърде много пространството, мисля, че ще ги прежаля пустите пари и ще им стана клиент. Ако обаче дизайнерката не е проявила здрав разум и не е успяла да намери начин да вкара симетричност в подредбата... минавам на вариант Б, а именно York от Интеркерамос.
Matchless - специалист
http://www.hikovi.bg/
Провери ли в Хикови, във Варна имат изложени много интерени неща. Или в ELE http://www.elis.bg/bath_bg_db.php?page= ... id=1&ofs=2
Антония - специалист
Много хубав е станал проектът на Мартинели, с малко рязане и почти без разминаване между подовите и стенните плочки. Цените на въпросната Natura (графитено сиво, по-светло сиво) от Keros са 39,33 лв/м2 за стенна и 40,58 лв/м2 за подова плочка. York от Imola са съответно 29,90 и 36,90 лв/м2. Ама Naturaта е точно това, което искам, а York e голям компромис. Тааа... Утре взимам Natura.

Бтв Мартинели ми обещаха 10% отстъпка, ако си поръчам мебели, мивка, тоалетна и/или батерии от тях. Което е добра търговска практика, одобрявам. Като цяло май това беше мястото с най-добро обслужване. Е, след абсолютния ми любимец Franke, разбира се :)

Matchless, благодаря за предложенията, обаче мисля, че наистина намерих моите плочки :)
крум - специалист
Следва снимчица с готовия резултат...
Честито.
Така най-обичам - като си припозная моето. Явно и при теб така се получи.
XpacTa - специалист
Може ли да го видим този проект. Интересно ми е с каква програма ги правят и как го смятат така че да има минимално количество фира. Накрая казват ли ти колко плочки от всеки вид трябва да си купиш или?!?
Антония - специалист
Не мога да покажа проекта, защото ако ми го дадат на файл -- искат 50 лева. При поръчка след това ти приспадат тези 50 лева, разбира се. Просто искат да се застраховат, че няма да си играят да редят плочки като главави, а след това аз да отида в кварталното магазинче и да си взема нещо друго, изчислено и подредено по техния проект.

Иначе ползват Kitchen Draw. Правят 3D модел на банята и редят плочка по плочка по стените и пода, като натамъняват фугите да не се разминават, преценяват в кое кьоше няма да се вижда хич и там поставят срязаните плочки, правят цветовата комбинация и така. Най-важното е, че се съобразиха с изискванията ми :) Слушали са внимателно като съм казвала какво харесвам и какво не, и са го отразили в проекта.

И да, казват точно колко плочки излизат :)

По обяд ще ходя да платя. В момента се опитвам да се свържа с Форест Трейд и да разбера в колко часа ще дойдат да докарат кухненския плот, магаретата.
XpacTa - специалист
Супер - вече съм си направил модела на банята, така че като ми остане време ще се побъзикам с реденето на плочки.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 29

Тема "Гарсониера с пълна реновация алангле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: