• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nautilus33 - майстор
Здравейте,
попадна ми едно портативно ЕлСиДи телевизорче, но екранът не работи. Като го включа, диодчето светва червено, и като натисна On/Off бутона, диодчето светва зелено, но няма никаква картина. Случайно загледах дисплеят от близо, и забелязах, че се вижда картина, но едва забележимо. Не знам дали подсветката на екрана е "заминала" или е някой кондензатор. Според човекът, от който го взех, телевизорчето никога не е било ползвано.
Благодаря на всички отзовали се :)
hidrazin - майстор
Е ами подсветката е заминала и не знам защо го пишеш в кавички? Заминала, та си отишла.
И стига с тези кондензатори. А ако не е кондензатор дето се е надул като балон какво правим?
:partyman:
nautilus33 - майстор
И има ли начин да се оправи или да го хвърлям :)
MamaMy - майстор
Начин има. Трябва да се ремонтира :)
nautilus33 - майстор
Някакви съвети как да го направя, защото не мисля да го нося на сервиз- просто не си заслужава.
MamaMy - майстор
Много е лесно. Отваряш, мериш, сменяш изгорялото и затваряш. Ако нещо не ти е ясно питаш по форумите :-D
nautilus33 - майстор
:-D
Не съм много вещ в тези неща.
С мултицет ли трябва да се замери и къде точно?
MamaMy - майстор
На първо време използвай рулетка. В краен случай може и шивашки метър. Мериш външните размери на монитора :wink:
jordanvass - майстор
Пак добре, че хората не питат "Спука ми се апендицитът. Къде да режа?". За телевизор се ядва.
А сега сериозно: Наутилус, телевизорът, макар и малък, е сложна машина. Не е като ръчна кафемелачка. Да ме извиняваш, но по начина, по който питаш съдя, че не е работа за тебе. Козата си сака пръч. Най-добре го занеси в сервиз, за да не го потрошиш повече.
nikolovvd - майстор
Обикновено такива изделия, които никога не са работели, са с някакъв производствен или транспортен дефект, заключаващ се в лоша спойка, прекъснал проводник или изпаднал зле запоен елемент. Понякога проблема може да идва и от нещо пропуснато - елемент, спойка или кабел.
  • 1
  • 2

Тема "7" Maxim MX11-47- неработещ екран" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: