Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
pansim - майстор
fore написа:
Проблемът бил че този тип апаратура работела в средният диапазон най надеждно, и ако се ползвала в ниските ампери можело да дефектира по лесно.

Това изречение е достатъчно, за да НЕ му вярваш от тук насетне нито на една дума на въпросния инженер.
iivanov - майстор
pansim написа:
Това изречение е достатъчно, за да НЕ му вярваш от тук насетне нито на една дума на въпросния инженер.
Обясни , ако обичаш , предимствата и недостатъците на технологията . Аз примерно , като пълен лаик и доколкото ми позволяват умствените способности разбирам , че това е осъвременен вариант на кракрата - изключително надеждно , но тежко.
gogo7777 - майстор
Аз примерно , като пълен лаик и доколкото ми позволяват умствените способности разбирам , че това е осъвременен вариант на кракрата - изключително надеждно , но тежко.
Абе и аз исках да експериментирам по тая схема преди, при това далеч от високите честоти, ама ми казаха, че малко хляб съм изял и да не се занимавам с хобито си..... нямало смисъл, ти луд ли си, абе къде си тръгнал, вземи чети и кво ли не :-D . Та те така.... :lol: За кво ти е да знаеш...да не се намираш у форума Направи Сам.... :lol:
ежкобежко - напреднал
Аз понеже не съм пълен лайк, ми направи впечатление много интересния аматьорски въпрос на нашия изтъкнат специалист по инверторите …!Макар че аз очаквах да отговаря на такива въпроси, а не да ги задава ….!Мисля си че за да имаш куража да започнеш производство на заваръчни машини, трябва да имаш много повече от елементарни познания по заваряване!Това обяснява и обвиненията върху всякаква друга техника –китайска, българска и т.н. че работата с базични електроди била трудна –не можели да палят и т.н.
При липса на умния, работата с базични електроди винаги е трудна -независимо от машината!
iivanov - майстор
gogo7777 написа:
За кво ти е да знаеш...да не се намираш у форума Направи Сам.... :lol:
Като пукясам един ден , да н`са гътна с ниска обща култура. :partyman:
fore - майстор
pansim написа:
fore написа:
Проблемът бил че този тип апаратура работела в средният диапазон най надеждно, и ако се ползвала в ниските ампери можело да дефектира по лесно.

Избора на кого да вярвам е персонално мой даден ми по право.

В интерес на истината фирмата е голяма с доста голяма гама на продукцията си. Та би следвало инженерите в нея да знаят все пак какво говорят.
И в интерес на истината конкретни обяснения от специалист по зададен конкретен въпрос ми звучат по правдоподобно, отколкото твоето изречение по горе. Просто го асимилирам лесно и то достига до мен.
Аз честно казано за пребиваването си в тази тема специално твоят ник го срещам се в разни препирни от който лично за мене си нищо полезно не съм извадил.
Но явно аз не съм достигнал до тази висота на пилотажа.
Поради което ме устройват елементарните отговори от специалист който разработва и продава такава техника в голяма фирма. Просто питам и ми се отговаря- това как работи, защо така дефектира и човека ми казва от чутото че според него е еди-какси. Чисто и просто. Няма полемика и ..............

Значи понеже и на вторият ми пак конкретен въпрос пак НЕ получих никакъв отговор, а виждам че и други колеги имат интерес към него да кажа какво сам съм разбрали и видял. Понеже Бог високо, а Цар далече беше.

Та чичото в Прованса има една самоделка, на количка-60-70 кила. Траф с мощни изправителни диоди накрая-250 ампера чиста сила. Двуфазна машина била. Това си е чист изправителен заваръчен апарат.
Сега не знам с него какво може да се заварява- тоест дали работи и с базичн поне ???

Да вметна че Чичото искаше да купи моя стар Веженски от Бащата за да има по "лек" апарат и да си го разнася лесно. :mrgreen: Щото бил от старите уреди- убав бил. Но за сега Аз не го давам въпреки наличието на Инвертора. :mrgreen: Та понятието лек има различни измерения.

Разликата между тия чопери и на Чичото диодника е че Чоперите имат честотен преобразувател на изхода си- Ампеража е с честота като при инвертора, но по ниска.
Тежеста им била около 18 клила за 200 амперов уред, което е що годе на половината на Веженският траф и три пъти по тежко от инвертора ми. Та да кажеме не е зле, особено ако сравниме с лекият уред според моят Чичо от 35-40 кила дето ми го иска. :mrgreen:
Еми Аз това мога да изкоментирам по въпроса, а ако има наистина някой по запознат по въпроса-Моля нека сподели.
Тани - модератор
fore написа:
pansim написа:

Избора на кого да вярвам е персонално мой даден ми по право.
...
Въпросът, който трябва да си зададем, е дали търсим отговор, за да се почувстваме по-добре, или за да разберем истината. …

И в интерес на истината конкретни обяснения от специалист по зададен конкретен въпрос ми звучат по правдоподобно, отколкото твоето изречение по горе. Просто го асимилирам лесно и то достига до мен.
...
На всеки сложен въпрос има прост и разбираем за всички грешен отговор.

Поради което ме устройват елементарните отговори от специалист който разработва и продава такава техника в голяма фирма. Просто питам и ми се отговаря- това как работи, защо така дефектира и човека ми казва от чутото че според него е еди-какси. Чисто и просто. Няма полемика и ..............

За да откриеш истината, следвай парите.
Уилям Марк Фелт - бивш висш служител на ФБР

Все едно всичките за твоя коментар са писани :lol:
pansim - майстор
ежкобежко написа:
Аз понеже не съм пълен лайк, ми направи впечатление много интересния аматьорски въпрос на нашия изтъкнат специалист по инверторите …!Макар че аз очаквах да отговаря на такива въпроси, а не да ги задава ….!Мисля си че за да имаш куража да започнеш производство на заваръчни машини, трябва да имаш много повече от елементарни познания по заваряване!Това обяснява и обвиненията върху всякаква друга техника –китайска, българска и т.н. че работата с базични електроди била трудна –не можели да палят и т.н.
При липса на умния, работата с базични електроди винаги е трудна -независимо от машината!
Ежко, смяташ ли че инверторите които правя, са тествани само от мен? Помисли преди да пишеш :idea:
И къде съм писал че ми е трудна работата с базични електроди? Точно обратно - предимно с базични заварявам, ама е добре да четеш какво съм написал в предишното ми мнение.
И още - смяташ ли че лекаря който преглежда пациент с видеозон /ултразвук/ е спец по електроника и знае наизуст схемотехниката на въпросния уред?
Хайде малко да мислим преди да напишем нещо :idea:

fore - на който искаш вярвай. Аз на човек който казва че при ниски заваръчни токове се поврежда инвертора - вяра нямам. Това е пълна глупост и го заявавам най-отговорно!!!
А пък чопъра се ползува отдавна и въобще не е някаква иновация.
Информация много -който има желание да търси и да чете
Достатъчно негативизъм се изля върху мен, и нямам желание да споря или убеждавам някого.
Знания с
Последна промяна от pansim_old на чет мар 26, 2015 12:43 pm, променено общо 1 път.
koveslav - майстор
Колега Форе,само да вметна че Кракра 160a от старите e около 18кг без кабелите,с тях(ако са оригинални) е отбелязана 21,5кг на табела.
fore - майстор
Знам ли го- моят е до 175 ампера и тежи доста - като за 35 кила с кабелите.

Ковеславе, ако е така значи трафа е равен на тия Чопъри по тежест. Ще го измеря тоя моя да видя. Или ще потърся на табелката дали пише нещо.

Та сигурно Чопъра не е нова технология, но Аз питам някой който е наясно да каже две приказки за тях.
Обаче няма такъв майче. Здраве да е !

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: