filmatoplo написа:По студенско време ставаше да, но на тия години, по-скоро като Интиелски нагревател.За 5 секунди не повече .

filmatoplo написа:По студенско време ставаше да, но на тия години, по-скоро като Интиелски нагревател.За 5 секунди не повече .
alx359 написа:Дойде отговор от Интиел. Бях се отказал вече но взеха, че писаха.Такаа, появи се на скайпа приятел силен по електрониката и като видя платката ми препоръча да не се опитвам да взимам 24VDC от нея (както направихме с Натурелата за 3.3VDC), щото по начина дето се генерират тези 24v в нея може да стане поразия. Значи се връщаме към подход с външен траф.![]()
Няма изискване за минимална мощност на 24V/DC на Х3/3,4 каквото подадете на тези клеми това ще излезе на Х3/5,6 изхода за Вент3 е симистор
Значи Радо излезе прав. Би било още по-интересно в такъв случай, ако можехме да вземем захранване 24VDC за релето от самият контролер. Като гледаме намотките на релетата по платката, трябва да има начин.
А как ли да се тълкува втората част - за вент.3? Наблюдавах някакви 9VAC през цялото време. Как ли бихме могли да го използваме на практика такъв вентилатор? Като питах преди време ми казаха само, Вент3 се ползвал в някои котели за биомаса.
Прикачен файл
Прикачен файл
Прикачен файл
Прикачен файл
Прикачен файл
nnikbg написа:Супер тема ще я следя с интерес. Конкретно Пелетерма използва чистач захранен с 24 V прав ток през отделен трансформатор и изправен с грец. А релетата които захранват чистача се управляват от контролера. Намислил съм да сменям управлението на Пелетерма с Натурела ама да видим.Интересно, то на практика е по същия начин и тук. Може би контролерите са същите?
nnikbg написа:Като прочетох внимателно възможностите на различните модели Натурела, разбрах че само модела NPBC-V5 позволява управление на механичен чистач.За съжаление, другите платки са само мит, изглежда. Доколкото ми е известно, единствената свободно достъпна за обикновени клиенти е универсалната V3M. Интиела в бисолида управлява точно както казвате го прави Пелетерма. Не зная все още как е за V3M.
" Механизъм за механично почистване на горелката, управляван с отделни изходи за придвижване напред и назад"
При Пелетерма се използва точно такъв вид почистване и си мисля че по евтиния вариант на Натурела NPBC-V3M не е приложим.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: