• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul - майстор
И на края да споделя резултата от наблюдението на диференциален термостат на Теси BRAHMA RS 02.
1.От модулацията няма съществена полза,при мен създаде само проблеми,спира помпата и колекторите кипват.От Теси ми отговориха,че за тях е важен бойлера а не колекторите :shock:
2.Не може да се регулира диф. разлика на изключване на помпата,а заложената стойност от 2гр е малка и довежда до охлаждане на бойлера.И най елементарния Д.Т. регулира и двете тем.
3.Датчиците на бойлера не показват вярно,трябва да се заменят с РТ 1000 (22лв)
Извода ми е:Работи но не си заслужава парите :!:
Ще го сменям с Д.Т. на Елдом който според упътването е много по добър,а цената е 84лв + 11лв за датчик за панелите +7лв пластмасовата кутия.
http://www.naturela-bg.com/bg/product/1 ... an-boiler/
kuuuuuul - майстор
Приятно съм изненадан от ДТ на Натурела,това е най-доброто в момента управление за бойлер със серпентина,има и малко по скъпо 136лв което управлява и котел.Нямам никакви забележки до момента,до 100лв няма да намерите нищо по добро.
nilro - специалист
Фирма ни монтира слънчева инсталация с компоненти на Bocsh и съответно управление-Соларен регулатор B-sol 100.
На управлението са включили датчик Т2 в средата на бойлера,а сондата в горната част на бойлера не се използва от самото управление,а има клеми за Т3 да се закачи.
Въпросите са ми:
Ще повлияе ли на алгоритама на работа ако сложа такъв сензор,само за да си виждаме температурата в горното ниво?
Ще стане ли този модел?:
http://eshop.klivento.net/product/129/t ... c-10k.html
-Модел NTC 10k: при температура от 25 ° С датчикът има електрическо съпротивление измерено в краищата на сензора 10 kΩ

като характеристиките за Датчик за температура T2/T3 NTC 10K(бойлер) на управлението са:
T ( °C) R (k Ω)
0 35,975
10 22,763
20 14,772
30 9,786
40 6,653
50 4,608
60 3,243
70 2,332
80 1,704
90 1,262
100 0,95
kuuuuuul - майстор
Викай ги тия мошеници :-D да си оправят нещата,за какво си дал толкова пари и сега сам да се оправяш.Нямаш ли упътване да видиш къде се свързва датчика?
nilro - специалист
Искат 85 лева за датчика- :roll:
kuuuuuul - майстор
Ако ще ти е само за тем. сложи един обикновен терм. с изнесен датчик за 5лв.
nnikbg - специалист
Да изтупам темата :)
След 4 год експлоатация май термостата Теси се предаде.
Светят двата диода за наличие на захранване към помпата обаче напрежение йок (липсва) и разбира се помпата не работи.
Дали подлежат на ремонт или да купувам нов?
шоп - майстор
пон ное 26, 2018 5:16 pmnnikbg написа:

След 4 год експлоатация май термостата Теси се предаде.
BRAHMA RS 02 ли се предаде?
Де да имах този късмет и аз. Не съм тествал по-смотано управление от това. Вкъщи го имам и го чакам да умре за да го изхвърля, но то за беля се държи и работи. Даже пожар в котелното преживя, курпуса се стопи...но работи.
пон ное 26, 2018 5:16 pmnnikbg написа:
...
Да, но сигурно зависи какво е опукало.
Имам един Еlios X3, който е ремонтиран, после и при мен преживя последици от пожар и сега чака втори ремонт.
Шопе, много ни искат тия пожари, да ги...!!! Тръгвах за работа, като лумна. Добре, че се забавих 30 секунди, нямаше да го чуя, докато връзвам кубинките. Тръгна от инсталацията при свалени всички бушони на таблото.
Казус за електричари.
На позналия пращам литър марково уиски, по мой избор и за мое здраве.
Повече няма да повтарям.
Наздраве!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Диференциален термостат с модулация на помпата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: