Нека намерим най-тънките цени.
kr1100 - майстор
juvesan написа:
всеки път намирам помпата да църцори от лоената ( да, точно така) набивка ... обирам малко на другия ден пак ...накрая викам - "а бе къв е тоА боклук - на 3 дена цвърчи като чешма? Па той ми вика : " аа ти ли си бил ,аз питах в завода и специалист ми каза че трябва да си тече повечко, че иначе ще прегори набивката.. "
Oстта може да е надрана от прогоряла набвика и затова бързо да хвърля набивката.
CrNi втулка набита на остта и тефлонова набивка. Може и лоената набивка да е нискокачествена / срещат се турски парафинови/
fore - майстор
Абе и аз помня старата помпа на Вилата дето прашасва в дама, все капеше от тая лоена набивка и все се регулираше и притягаше и йок.
Та не случайно новите помпи са с осово уплътнение - коксов лагер.
silent - майстор
е може да не е хром никелова а от обикновенна неръждавейка :lol: ...
egomen66 - майстор
За цената , помпата си е хубава. И аз си взех . Ще я видим във времето как ще се държи. [-o<
Последна промяна от egomen66 на пет мар 27, 2015 3:16 pm, променено общо 1 път.
themask - специалист
juvesan написа:
Ти веднъж като я налееш тази вода в обема на импелера, тя остава там. Нали има цедка и обратен клапан точно за това накрая на смукателя.
Абе така е, ама винаги е по добре да си взима вода с ниво над нея .... Клапана е перфектен, обаче нали за поливане става дума ( капково) ... ако смуче вода от нисък резервоар/кладенец винаги съществува риска с времето клапана да не затвори плътно и тогава скачените съдове..... после автомата пуска всичко и ако няма зашита тя си върти на сухо за оня , що бърка водата :-D
п.с няма ли някой , отвил разни пробки/тапи и да каже от какво е "перката" :?:
Аз така или иначе мисля от сондажа да дърпам водата в 1-2 резервоара (по кубик всеки) и оттам да поливам, така че не би трябвало да е проблем помпата да се постави по-ниско от резервоарите...
mitko64 - майстор
lov написа:
profesionalist_wood написа:
КоУеги,какво стана с настолната бормашина на Парскайд дето толкова се борихте за нея.......
В понеделника най-накрая ми я доставиха даже ги бях отписал и този път. Леко съм разочарован защото Райдъра със същите параметри е малко по добре. Но поне биене няма и са се изсилили с тоя голям патронник. Но ще го сменя имам малък конусен дето така си стоеше. Дупках едни пластмаси та не мога да кажа много но поне е в пъти по добре от колкото със стойка за ръчна бормашина. За детайлити които дупча ще ми върши работа.
п.п. От дългото стоене по складове ремъка така се окалъпил по шайбите че тропа по тях та го свалих и ще го видя дали ще се оправи или сменя с нов по качествен. Та това е явен пример че при нас идват остатъците от другите магазини в Европата.
Снимки след понеделник защото сега пътувам по задачи.
Kой е този Райдър за около 150лв. със същите параметри- 500W и патронник от3 до16мм, че нещо съм пропуснал? Язък ми за голямото ценово проучване.
juvesan - специалист
kr1100 написа:
juvesan написа:
всеки път намирам помпата да църцори от лоената ( да, точно така) набивка ... обирам малко на другия ден пак ...накрая викам - "а бе къв е тоА боклук - на 3 дена цвърчи като чешма? Па той ми вика : " аа ти ли си бил ,аз питах в завода и специалист ми каза че трябва да си тече повечко, че иначе ще прегори набивката.. "
Oстта може да е надрана от прогоряла набвика и затова бързо да хвърля набивката.
CrNi втулка набита на остта и тефлонова набивка. Може и лоената набивка да е нискокачествена / срещат се турски парафинови/
:partyman: Тя, помпата е чисто нова, идеята била, че собственика, след този съвет от "специалисти" ходел и отвивал по малко болтовете на набивката, да тече и да се "охлажда и смазва" :vom: Така де, трябва да се спазват изискванията, създадени 1927 година.... :prayer:
egomen66 - майстор
Ти да видиш......... весело е тук. :supz:
dadko - майстор
Да, весела случка :-)
И на мен ми писна да притягам лоената набивка и да обезвъздушавам... а и както е видно от снимката- помпата не си знае годините и от влагата в шахтата- съвсем зле изглежда. Тя и лидълската ще заприлича на лисица като я вкарам в тая шахта, де.
egomen66 - майстор
Технически дани за помпата.- http://www.lidl.bg/bg/513.htm?id=576
Technical Data
Home water dispenser
......FHA 1100 A1
Mains connection............... 230V~, 50 Hz
Power consumption .................1100 Watt
Suction lift ..........................................7 m
Max. discharge rate ................... 4.600 l/h
Max. discharge head .......................45 m
Max. water temperature..................35 °C
Hose connection ...................................
1“
Turn-on pressure ..........................2,0 bar
Turn-off pressure ..........................4,5 bar
Safety class ............................................I

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: