Нека намерим най-тънките цени.
lov - майстор
mitko64 написа:
Kой е този Райдър за около 150лв. със същите параметри- 500W и патронник от3 до16мм, че нещо съм пропуснал? Язък ми за голямото ценово проучване.
Говоря като за габарити иначе цената беше към 50 от горе. Дори моторчето на райдъра е 350 вата. За дупкане ще дупчи де ще иде но патронника е голям и дават минимален захват 3мм но аз ще си сложа по малък щото ми трбва за подребни работи. А и напъне ли се да се на по сериозни свредла бързо ще се разбие. Все пак си е за домашна работа и за моята работа става.
pachosz - специалист
mitko64 написа:
Kой е този Райдър за около 150лв. със същите параметри- 500W и патронник от3 до16мм, че нещо съм пропуснал? Язък ми за голямото ценово проучване.
Че Парксайда 500В ли е? Туй яко ше дупчи, ей :-D
ZEDYCUS - майстор
Незнам колко ще дупчи, но един Бг двигател с тези данни 0,5кв тежи колкото цялата настолна бормашина. Как ги постигат тези резултати китайците незнам :-D
dadko - майстор
Разгледах по- подробно помпата. Корпуса определено е алуминий. Даже нищо чудно да се окаже ЦАМ. Елоксиран е или по- вероятно- боядисан.
Не са излъгали от Lidl за това, че корпуса на помпата е от благородна стомана- наистина е така. Корпуса на ел-двигателя, обаче не е. Той си е в отделен корпус с фланец, посредством който се куплира с помпата.
Относно турбинката- това, което успях да видя е, че е пластмаса. Пласмасова е и перката, която обдухва двигателя.

Прикачен файл

140_3636.JPG

Прикачен файл

140_3639.JPG
juvesan - специалист
Относно турбинката- това, което успях да видя е, че е пластмаса
:prayer: Както казах, тая температура с мизерните 35 градуса я подсказваше ( не, че за градинска помпа има нужда от повече) но друго си е око да пипне , ръка да види ... :drinkers:
angel_ov - специалист
dadko написа:
Разгледах по- подробно помпата. Корпуса определено е алуминий. Даже нищо чудно да се окаже ЦАМ. Елоксиран е или по- вероятно- боядисан.
Не са излъгали от Lidl за това, че корпуса на помпата е от благородна стомана- наистина е така. Корпуса на ел-двигателя, обаче не е. Той си е в отделен корпус с фланец, посредством който се куплира с помпата.
Относно турбинката- това, което успях да видя е, че е пластмаса. Пласмасова е и перката, която обдухва двигателя.
Ползвам я от една година на вилата с електронен пресостат на Райдер работи си идеялно. Даже бях я удавил в кладенеца (беше вдигнал нивото). Оставих я да изсъхне и пак я подкарах, но без да я ревизирам, в последствие почна да бръмчи, отворих я и се оказа че ротора е работил във водна баня и лагерите са заминали от към електриката си е ОК. Смених лагерите ( 2 бр. с номера 6202) и си е ОК.
Турбината е пластмаса.
themask - специалист
Отново всички изглеждат отваряни... Дали пак не са боклуци като шлайфа, дето те тръгна изобщо?
teon - специалист
juvesan написа:
:prayer: Както казах, тая температура с мизерните 35 градуса я подсказваше ( не, че за градинска помпа има нужда от повече)
...то корпуса на елпечката ми е някаква негорима пластмаса,че турбинката ли?
klomo - специалист
Взех ножовете и познайте? Взех комплект с един повтарящ се нож(имах два за филетиране). Отидох и го върнах без проблем , въпреки , че бях отворил опаковката.
Реших да споделя малко за тях, не го приемайте за чиста монета все пак съм далеч от тази област.
За тези пари особено с масат и дъска са си прилични и за вилата са супер както да зарадваме баба и дядо за празниците. Нали знаете карат си с два ножа цял живот. :) Да са живи и здрави колкото и да са останали!
Изработката не е кои знае каква, но хваща окото. Баланса е доста зле, остри са(едно пръстче замина при миенето на "шефа"),но си искат работа , за да станат като хората. Малко са несъразмерни, дръжките са масивни добре загладени , дебелината на остриетата е малко повече и теглото им не радва. Свикнал съм с по леки и гъвкави остриета , за да режа бързо.
Нали сме направи си сам , може да ги мина на лентовия шлайф, за да олекнат двата големи.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не знам от какъв материал искате да е турбината на помпата? Някой виждал ли е маркова хидрофорна помпа? Има ли турбина от друг материал? Грундфос, Вило, Педроло - всички турбини са от пластмаса, мисля че е тефлон и в това няма нищо притеснително, дори напротив, това е много добро решение. Тези помпи са за студена вода, какъв е проблема? Имам помпата от Лидл, имам база за сравнение и мога да кажа, че е добра изработка и е много добър избор, особено за цената си.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: