• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filip_n - специалист
Малък за 25 киловата котел хич не ми се вижда малък :-D Котела е турски чугун (Карпат 04 Ф) според монтажника е копие на виадрус u22, сложена е на горната врата казаха че долу където е предвидено уж за горелка давало ядове и не сгравало.
filmatoplo - майстор
За да работи горелката на 25 киловата трябва да гори по 5 килограма на час , за твоя разход -значи твоята горелка поддържа топлозагубите с 5-8 киловата мощност или с 1-2 кг пелети .По принцип се монтира на долната врата , защото ако е горе -много бързо газовете ще ходят в комина ,и нанпред и надолу в котела няма да огрява и усвоява .Щом така си постигнал добри резултати които ти харесват добре .
filip_n - специалист
Опс не поясних както трябва за системата :) Тя горелката 25 и котела 28 ама самата система е 7 радиатора около 13кв общо. Та реално тя на 25 кв да гори единствено като разгаря, а за газовете не са ги мерили но наблюдението ми (спрямо дървата и кюмюра) е че като блъска уж на макс горелката пипам с ръка кюнеца при входа в комина (около 1,2м от котела) преди тръбата се нагряваше от време на време до червено. Малко повечко грее кат слагам слънчогледови пелети че съм я нагласил да рестартира на 2 часа и после пак на макс ама там друга работа :D
siderovbg - специалист
filip_n написа:
Опс не поясних както трябва за системата :) Тя горелката 25 и котела 28 ама самата система е 7 радиатора около 13кв общо. Та реално тя на 25 кв да гори единствено като разгаря, а за газовете не са ги мерили но наблюдението ми (спрямо дървата и кюмюра) е че като блъска уж на макс горелката пипам с ръка кюнеца при входа в комина (около 1,2м от котела) преди тръбата се нагряваше от време на време до червено. Малко повечко грее кат слагам слънчогледови пелети че съм я нагласил да рестартира на 2 часа и после пак на макс ама там друга работа :D
на мен ми побеля косата от тоя боклук марели. Как си решил въпроса с автоматичното почистване?
siderovbg - специалист
armo написа:
armo написа:
Здравейте,някой ползва ли такава.Бих се радвал да разменим мнения и съвети.

Също Марели РВ 40 и Марели РВ 32,общо взето от горелките на Марели какво ви е мнението
Пълен боклук - пиша го това, че да няма други набутани, като мен.
filip_n - специалист
Автоматичното почистване е чрез външен източник (компресор) при рестарт (сега на 2 часа съм го сложил със слънчогледа) се продухва на 6-бара камерата на горелката ама не знам дали е опция за всичките им горелки това.
siderovbg - специалист
filip_n написа:
Автоматичното почистване е чрез външен източник (компресор) при рестарт (сега на 2 часа съм го сложил със слънчогледа) се продухва на 6-бара камерата на горелката ама не знам дали е опция за всичките им горелки това.
Има го и при мен. Нещо не се справям с настройване за работа на автоматичен режим (дет му викат "модулация"). Четох, четох ама няма и няма....
filip_n - специалист
siderovbg написа:
filip_n написа:
Има го и при мен. Нещо не се справям с настройване за работа на автоматичен режим (дет му викат "модулация"). Четох, четох ама няма и няма....
Аз от два месеца я ползвам та не съм сигурен дали съм баш компетентния да ти кажа за настройки :D само тая на 20та позиция (авт. рест.) съм я ръчкал че да се чисти по на често иначе за така наречената модулация съм загледал че някой път превклюва степените като мине Макс.Т някой път просто стига до +5 градуса и директно рестартира.... Сега ме накара да се размисля та утре пак ще ги тормозя от фирмата която го достави
siderovbg - специалист
filip_n написа:
siderovbg написа:
filip_n написа:
Аз от два месеца я ползвам та не съм сигурен дали съм баш компетентния да ти кажа за настройки :D само тая на 20та позиция (авт. рест.) съм я ръчкал че да се чисти по на често иначе за така наречената модулация съм загледал че някой път превклюва степените като мине Макс.Т някой път просто стига до +5 градуса и директно рестартира.... Сега ме накара да се размисля та утре пак ще ги тормозя от фирмата която го достави
В описанието има нещо, че тази опция се активира с бутони 1+2/3 ама не успях

Прикачен файл

str34.jpg
str34.jpg (93.16 KиБ) Видяна 5954 пъти
siderovbg - специалист
Значи имам някакъв успех. Успях да докарам 5 часа горене без гаснене:
1. Пелетите са кофти в смисъл доста прах имат.
2. Преправих тръбичката, през която влизат пелетите. Направих я по-полегата.
3. Улучих настройките на подаване и въздух по степени, като ги завиших с около 10 десети.
4. Вдигнах съотношението на въздух/пелети (точка от 1 от сервизното меню). Направих го 100/106.
Ако някой се интересува може да му дам конкретните настройки по елементи.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17

Тема "Горелка Марели РВ 52" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: