Малък за 25 киловата котел хич не ми се вижда малък
Котела е турски чугун (Карпат 04 Ф) според монтажника е копие на виадрус u22, сложена е на горната врата казаха че долу където е предвидено уж за горелка давало ядове и не сгравало.

filip_n написа:Опс не поясних както трябва за систематана мен ми побеля косата от тоя боклук марели. Как си решил въпроса с автоматичното почистване?Тя горелката 25 и котела 28 ама самата система е 7 радиатора около 13кв общо. Та реално тя на 25 кв да гори единствено като разгаря, а за газовете не са ги мерили но наблюдението ми (спрямо дървата и кюмюра) е че като блъска уж на макс горелката пипам с ръка кюнеца при входа в комина (около 1,2м от котела) преди тръбата се нагряваше от време на време до червено. Малко повечко грее кат слагам слънчогледови пелети че съм я нагласил да рестартира на 2 часа и после пак на макс ама там друга работа
filip_n написа:Автоматичното почистване е чрез външен източник (компресор) при рестарт (сега на 2 часа съм го сложил със слънчогледа) се продухва на 6-бара камерата на горелката ама не знам дали е опция за всичките им горелки това.Има го и при мен. Нещо не се справям с настройване за работа на автоматичен режим (дет му викат "модулация"). Четох, четох ама няма и няма....
siderovbg написа:Аз от два месеца я ползвам та не съм сигурен дали съм баш компетентния да ти кажа за настройкиfilip_n написа:Автоматичното почистване е чрез външен източник (компресор) при рестарт (сега на 2 часа съм го сложил със слънчогледа) се продухва на 6-бара камерата на горелката ама не знам дали е опция за всичките им горелки това.Има го и при мен. Нещо не се справям с настройване за работа на автоматичен режим (дет му викат "модулация"). Четох, четох ама няма и няма....
filip_n написа:В описанието има нещо, че тази опция се активира с бутони 1+2/3 ама не успяхsiderovbg написа:Аз от два месеца я ползвам та не съм сигурен дали съм баш компетентния да ти кажа за настройкиfilip_n написа:Автоматичното почистване е чрез външен източник (компресор) при рестарт (сега на 2 часа съм го сложил със слънчогледа) се продухва на 6-бара камерата на горелката ама не знам дали е опция за всичките им горелки това.Има го и при мен. Нещо не се справям с настройване за работа на автоматичен режим (дет му викат "модулация"). Четох, четох ама няма и няма....само тая на 20та позиция (авт. рест.) съм я ръчкал че да се чисти по на често иначе за така наречената модулация съм загледал че някой път превклюва степените като мине Макс.Т някой път просто стига до +5 градуса и директно рестартира.... Сега ме накара да се размисля та утре пак ще ги тормозя от фирмата която го достави
Прикачен файл
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: