Всичко за дърводелството
ivo_vd - специалист
Здравейте,

Обмислям сам да опитам да си направя един шкаф за тв-то, усилвателя и другите устройства. Като цяло изглежда елементарно, но тъй като не съм майсторил никога искам да се допитам до вас.
Шкафът ще изглежда като този на снимката с тази разлика, че няма да е толкова дълъг и вместо шест вертикални крака, ще има само четири, т.е. нещо като най-обикновена етажерка с 3 реда. Няма да бъде на колелца, а ще е с едни специални крачета. Размерите са 55 см. височина, 40 см. дълбочина и 55-60 см. дължина. Идеята е, че така винаги мога да прибавя още един ред ако ми се разрастне аудио системата, било за сметка на височината на целия шкаф или пък чрез регулиране на разстоянието между отделните рафтове. Въпросите ми са:
1. Смятам да направя от ПДЧ четирите хоризонтални плоскости. Къде в София мога да проверя за цени, като там трябва да ми ги кантоват и разпробият.
2. Самите крака от какво да са направени, за да е достатъчно стабилен шкафа. Ще трябва всеки ред да може да издържа поне по 18-20 кг. Някаква шпилки ли? Трябва да може ако се наложи и да се надгради с още един ред при необходимост.
3. Имате ли някаква представа приблизително колко би ми струвал такъв проект, защото се колебая дали аз да се занимавам или да го поръчам на някоя фирма?

Прикачен файл

shaf.jpg
shaf.jpg (26.72 KиБ) Видяна 1106 пъти
EDI - майстор
За София не знам разкрой къде ще намериш, но за крака погледни ето тук да се ориентираш какво ти трябва - http://www.rosi.bg/distantcioneri-i-flantci/276 .Да ги кажа, аз бих си го направил от дърво.Вземаш 4 плота дебелина 30-40, шлайфаш,лакираш, слагаш дистанционери и си готов.
sstefanov - майстор
В Salex режат и кантират.
Имат и изрезки, за които трябва да отидеш на място.

Тема "тв шкаф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: