• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
barborino - специалист
Andri01 написа:
Да ,с тази самовулканизираща се лента става.Ако има топлинен пистолет,става и с термошлауха отгоре.
+1 Аз съм направил кабела на мойта сондажна помпа така и няма проблем.:)
milen56 - специалист
Намерих такава лента за 10лв и ще я взема. А отгоре върху изолацията от лентата да сложа и термосвиваем шлаух, така ли? А това с тока за пресостата не го разбрах. Мислех да пусна тока за помпата през пресостата и той да я управлява. Хидрофора от който го свалих е с помпа 1.1kw, също каквато е и винтовата помпа 1.1kw.
Andri01 - майстор
Ако навиеш хубаво,стегнато лентата,няма нужда от шлаух.Но и не е беля да сложиш отгоре. Щом пресостата е работил към същия по мощност ел. двигател,няма нужда от контактор. Но аз бих сложил,така се запазват контактите на пресостата от пусковия ток.Ако все пак слагаш контактор,включи и една термо-защита от претоварване-не иска хляб и вода :). Измерваш работния ток и я настройваш на 25% отгоре.
milen56 - специалист
Благодаря за съветите. За сега ще е само пресостата, че не знам точно как да го свържа, а пък тази термозащита с тези % хептен.
milen56 - специалист
Може ли на винтовата помпа дебита да се регулира с кран, поставен на изхода? Дали ще се товари помпата? Казаха ми, че, ако има кран помпата направо ще изгори. Дали и при многостъпалните е същото положение?
Andri01 - майстор
С кран на изхода се регулира само центробежна помпа!!По този начин тя даже се разтоварва!
chicho_mitko - специалист
Имам сондаж - около 15 метра е до дъното, минали години имаше към 2 метра воден стълб, а диаметъра е стандартни етернитови тръби около 30 см. Тази година не съм мерил нивото, но предполагам ще е повече. Хубавото е, че се възстановява за около час, два. До сега бях с вибрационна помпа тип "бибо", но ми се иска да я сменя. Имам щерна 2 кубика. Гледам в Метро ще пускат сондажна винтова за 214.80 лв. Leo 4DWGM/500 W. Водата е малко мътна, та ми се иска да се презастраховам с винтова помпа. Търся мнение - струва ли си да я купя?
milen56 - специалист
И така, димемата ми приключи. След работа 2пъти по 5 часа помпата изгоря. За 65лв толкоз. Остана ми само кабела и тръба 15м към която вързах една стара Вида 750 W. За сега работи и може да се полива с нея.
  • 1
  • 2

Тема "Дилема за сондажна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: