• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 29
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Matchless - специалист
Антония написа:
Matchless, благодаря за предложенията, обаче мисля, че наистина намерих моите плочки :)
Това е страхотно да си познаеш банята. Аз продължавам да се лутам, може би защото не ми е спешно. Много ще ми е интересен проекта.
Антония - специалист
Идеята е, че просто не харесвам фаянс. По време на миткането по магазините единственото, което ми допадаше, бяха разни гранитогреси с релефна повърхност и без никакъв блясък. Да, ама ми бяха много скъпи. Почти всички плочки за баня, които се продават наоколо, са много-много лъскави. Във Волтурно имат даже разни инкрустирани с кристали на Сваровски :lol: А на мен ми се искаше да са матови, без блясък, с по-естествено излъчване такива. Затова така се лепнах на Natura-та. Приличат на хубав и ненатрапчив камък -- и на пипане, и на изглед. Та така.

Сега остава да намеря латекс, който да им отива. Изкушавам се да налетя на графитено сиво, ама дори на мен ми идва твърде агресивно като решение :)

A плотът за кухнята ще дойде между 6 и 7 часа вечерта -- след това ще пусна снимки :)
Matchless - специалист
Антония написа:
Идеята е, че просто не харесвам фаянс.
И аз. Но малко ми е страшно с тези мазилки, особено в баня. Аз също минах през сивия период, венге, дърво, след това малко спа стил, после едни такива плочки като тапети, после бяло и черно, с акцент зебра, но размерите на моята баня изобщо не са за тези големи плочи.
Имаше една душ кабина на Мартинели само параван от стъклои с имитация на дървена скара , но като попитах за цената (политика на фирмата е да не излагат цени) продавачката каза 7 500 помълча помълча и добави евро.
Антония - специалист
Как 7500 евро, беее, тези са луди :shock: В Economic Style магазина им цените на стъклените паравани и кутийки е 700-2000 лева, щото не са "дизайнерски", а са "серийни". За големите плочи... говори ми. Всичко, което наистина ми хареса, беше с размери 30х60 например. В Classic Ceramiche даже ставаше дума за 70, 90 и над метър!

А за скарата -- мъж ми обеща той лично с двете си ръце да ми "ковне" една за под душа. Като под "ковне" нямаше предвид да ме напердаши с нея :lol:
Антония - специалист
Минавам само за малко, колкото да споделя, че плотът за кухнята е ПРЕКРАСЕН! И тежи сто кила. Буквално. Стените на кухнята са разкошно ярко жълти -- точно както си представях, че трябва да са. Много съм доволна, много :)

Днес мъж ми има рожден ден. Преди време планирах да го празнуваме вече в новото жилище, ама не стана. Живот и здраве да е само, всичко останало ще си го сътворим сами!
крум - специалист
Чакаме снимки!
И Ч.П.Д. на заслужилия!
Антония - специалист
Вижда му се края, виждааа!!!

Днес направихме оглед докъде са стигнали майсторите и какво остава -- ми златни са тези момчета! И преди са правили разни неща у нас, у родителите и у брат ми, знам си, че работят супер качествено, ама сега направо ми скриха шапката, толкова перфектно са се справили. Значи по ред:

1. Всичко е иззидано, измазано, шпакловано. Съхне. До няколко дни ще е боядисано и ще се наложи да измия прозорците, че племенничката днес рисуваше човечета в праха по тях :roll:

2. Както вече казах, кухнята е мината една ръка и жълтото е разкошно. Днес и аз, и мъж ми бяхме с бели блузи. Висях си пред едната стена и виках на всички: "Представете си, че съм кухненско шкафче с бяла вратичка. Вижте колко хубаво се комбинира бялото с жълтото. Нали!" :lol: Важното е, че и другите са съгласни с мен, адски свежо ще се получи като се боядиса окончателно.

Щракнах с фотоапарата, ама де ми беше акъла, оставила съм го на макро, тааа... снимките са пълно капо. Здраве да е.

Изображение

Не изглежда точно така наживо, по-светло е и много по-красиво, разбира се. Таванът е искрящо бял, а петната са от праха по обектива, ама който е калпав фотограф... Има да се дооправи дупката на комина, че тръбата на аспиратора се оказа по-малка и момчетата преправяха, къртиха, мазаха пак. Моя грешка беше, от самото начало трябваше да съм проверила размера.

3. Солид 55 правят много хубави врати, обаче типично по български се дънят в подробностите -- не спазват сроковете по договор, не спазват часовете за монтаж, пропускат разни дребни, но важни за мен като краен клиент неща. Входната врата я забавиха доста, обаче понеже не беше спешна, не вдигах джабала. Вратата на банята исках да бъде монтирана навреме. И затова 5 дни преди срока по договор им звъннах и им напомних, че не трябва да се бавят. По дни:

- на 15-ти -- първи телефонен разговор в стил "Здравейте, чакам една врата от вас, трябва да я монтирате между 21-и и 27-и по договор, искам да проверя дали всичко е наред с поръчката ми, а и да ми кажете точна дата за монтажа"... Отговарят "Вратата не е готова, ще ви се обадим като стане".

-- на 21-и -- втори разговор, напомнящ "До края на седмицата трябва да монтирате вратата, кажете кой ден ще е". Отговарят "Не е готова, ще ви се обадим като стане".

-- от 23-и до 28-и -- звъня периодически, тръшкам се, че не си спазват договора, отговарят "Не можем да ви помогнем, вратата не е готова, не знаем кога ще стане".

-- на 29-и -- "Вратата е готова. Ще ви я монтираме на 12-ти". Мооооляяя? Вдигнах страшен скандал, навъртях още по-страшна сметка на телефона, изкопчих да монтират пустата врата на 7-и, първия работен ден след празниците.

Днес, 5-и, в 8 сутринта. Звъни телефона. "Добър ден, от Солид 55 сме, искате ли да ви монтираме вратата днес?", "Ми да", "ОК, след 15 минути сме пред вас", "Не става, никой не живее там, ние сме на другия край на София и ще ни трябват поне 2 часа да стигнем" (все пак не бяхме се събудили даже!), "Значи в 10 ще се видим". Пристигат в 9 и нещо и добре, че майсторът е там и им отваря. Монтираха 4 часа, без декоративната каса, която ще я сложим след латекса. Забравили са врътката, дето заключва вратата от вътрешната страна (нали е на банята), та... ще идват още веднъж.

Иначе вратите са много яки:

Изображение Изображение

4. Не съм вярвала, че ще го кажа, ама МРАЗЯ ГИ ТЕЗИ ПРАЗНИЦИ! Плочките ще дойдат чак в петък, защото доставките от склада във Варна били само вторник и петък, разбираш ли, а през почивните дни нямало камиони. Междувременно трябва да измисля какъв латекс да сложим в банята, така че да се връзва на плочките, на вратата и шкафовете (ще са същите като вратата).

Изображение Изображение

Идеи? Все още обмислям варианта с тъмно сиво защото всичко ще изпъква върху него, ама пък като се сетя колко обичам да ми е светло и ярко... Страх ме е да не се депресирам яко от тъмното.

5. Миналата седмица хладилникът и микровълновата започнаха да издават странни шумове едновременно! И двата уреда са Самсунг, купувани заедно в един ден. Хладилникът лекичко буботи от време на време, а микровълновата направо се разтраква ако работи повече от 3-4 минути. Тааа... както всички (без крум) ме убеждават да не купувам фурна и котлони от тази марка... Не знам, не знам. Ама трябва да взема нещо до края на седмицата. Познати споменаха Fagor като добро решение, трябва да проверя цените в Ралица. Електролукс отпада като вариант, че двойката котлони струва сто милиона, въпреки че фурните са на добри цени. БГ-Маммите се кълнат в Gorenje, викат, че били суперски, трябва и тях да ги проуча по-детайлно. Да се сещате за други брандове?

6. Поръчах паркета -- ламиниран, Egger, AC4/32, Natural Pore (дето си има вдлъбнатинки по повърхността и доста добре имитира истинско дърво), избелен дъб. От Лия. Излезе около 30 лева на квадрат с всичко (монтаж, подложка, первази, тапи, ъгли, бе всичко). Ще го монтират на 14-ти. Убеждават ме да сложат разделителна лайсна, аз не искам, ама да видим, имам още малко време да помисля по темата.

7. С тъпите лампи удрям на камък. Искам ги да са топчести, че всички мебели са много праволинейни, все с нещо трябва да вкарам заобленост в пространството. А всички подобни осветителни тела са с миньонки или даже с халогенни лампички. Мамка му, искам да е ярко в пустия апартамент, какви са тези "Максимум 40 W"! Вариант е да накича клъстъри от по 5-6 крушки... ама трябва да се съобразявам и с мъжО, дето настоява непременно енергоспестяващи да ползваме, че нали сме екологично-осъзнати :irre3:

8. Гръбчето на кухнята още не е дошло! На гръб да го бяха влачили от Русе -- да беше пристигнало вече... ама на, празници било, кой да се занимава с едно гръбче. Обещаха в четвъртък да е на линия. Договорих монтаж за 15-ти -- един ден след поставянето на паркета.

9. Не ми дават да източа инсталацията на парното, за да може водопроводчикът да изреже стърчащите ненужни части от тръбите :motz: Трябвало да мине и второто отчитане на радиаторите на 12-ти и тогава. Свиниии!

10. Реших да купя конзолна тоалетна на Видима -- изглеждат прилично, пък май и качеството им не е лошо, нали. Някой да ме предупреди да не правя такова нещо? Основната причина да стигна до Видима е, че вариантите, които харесвам, струват над 1000 лева (а аз толкова пари няма да дам!), всички останали са компромисни, все нещо не ми допада и това си е. Тааа... като така или иначе няма да е мойто, по-добре да е най-бюджетната покупка, нали?

И май това е за днес. Живот и здраве, на 16-ти може и да се пренесем, пу-пу, да не ни мине черна котка път.
masterval - майстор
Толкова забавно се кахъриш, че се сещам за една книга: "Надолу по стълбата, която води нагоре" :-D
Антония - специалист
Ааа, снощи бях леко еуфорична, че апартаментът вече прилича на жилище в ремонт, а не на строеж :lol: Освен това бях яко уморена, а с мъж ми се черпехме с мартини по никое време. И то излязло кахърене, а всъщност съм почти доволна, че по-голямата част от простотиите останаха зад гърба ми. Ей, наистина му се вижда края, а това е страхотно облекчение.
XpacTa - специалист
За Gorenje да кажа - имам хладилник Gorenje 357-2/CELA и вече 4-5 години не е мръднал, обаче по друг повод ми се наложи да им ползвам сервиза и просто много бих се замислил дали да си взема уред от тази марка. Ако някой иска да прочете случката и да си прецени за себе си съм я описал във форума на сетком
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 29

Тема "Гарсониера с пълна реновация алангле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: