• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sir_kolew - специалист
да това ще направя до няколко дни А вие какво мислите заслужава ли си бойлера да бъде сменен и какво мислите че горе долу ще струва всичко като труд за всичко по заземяването по таблото и т.н
al4o - специалист
Идва човек на място и гледа.Така по снимки не смея.
Последна промяна от al4o на пон мар 30, 2015 10:16 pm, променено общо 1 път.
nv952 - майстор
sir_kolew написа:
А вие какво мислите заслужава ли си бойлера да бъде сменен
Всеки се стреми към нови неща.
Аз като го гледам е поне на 30г. и бих го шитнъл на боклука веднага.
Все пак бойлера (за мен конкретният случай е тиктакаща бомба) видимо е стар и бая ръждясал.
Ако имаш финансова възможност, бих те посъветвал да го смениш :)
sir_kolew - специалист
отвътре го чистихме скоро преди няколко месеца вътре е куче марка бойлера е мн стар дядо ми е бил началник на завод в ст загора и е неръждавейка просто проблемите който прави чат пат вече писват и си мисля да взема един нов но и те ме е страх да кажа... нз какво да търся гледам и т.н. отделно нз защо там е ръжда иначе вътре е пушка няма никакви проблеми знаете все пак и вие да сте на 30 40 год. кое в сегашно време ще изкара толкова ....Какво бихте ме посъветвали да търся иначе да разгледам бях чел че няма смисъл от много по скъпите който се пишат че са фибронещо си защото и те са нераждавейки Моля малко мнения с уточнения и обоснования Мерси много !
dadko - майстор
Неръждаемия водосъдържател както е изкарал 30 години- ще изкара спокойно и още толкова. Предполагам, че проблемите, които си имал с този бойлер са били с нагревателите. Медните не изкарват много- трябва да си намериш и закупиш неръждаем нагревател. С монтирането на терморегулатор, термозащита и надеждно зануляване, тези неща изпълнени от електротехник.
А ръждата, която се вижда- тя е от винтовете, закрепващи фланеца. Можеш да си сложиш и неръждаеми такива, но спокойно можеш и да не го правиш- те нямат досег с водата.
sir_kolew - специалист
да но въпроса е заслужава ли си да се направи както трябва този бойлер или да се закупи нов както си му е реда
dadko - майстор
Това се опитвам да кажа- защо да не си заслужава? Този водосъдържател е вечен.
Като си закупи нов бойлер със супер-дупер покритие на водосъдържател от черна ламарина с 5г. гаранция, при която има голяма веоятност да търси къде е гаранционния сервиз на всеки 2 год...
Но всеки сам си решава. Аз не бих го изхвърлил.
sir_kolew - специалист
знам затова говоря този преди 1 год му беше избил отдолу едната резба която държи тялото и започна да изтича вода но направихме нова резба и му сложихме реле което спира но трябва да се отвори кутията отдолу да се пусне отново Другото което е искам ако може да се направи отвън със тези който са таймерите за време и да работи примерно вече по 2 часа да има всеки ден а не да го спирам , другото което е заслужава ли си като се сменят всичките неща накрая да не стане цената като на нов Говоря за тези новите теси примерно с новите иновации б лаит и пистон ефекти затова исках да чуя няколко съвет и от всички за да може и темата да е все пак полезна и за други хора като мен бойлера ще се ползва всеки ден така или иначе и както казахте че е опасен по добре да се вземат мерки а не така на сляпо Сега действа така като трябва топла вода се пуска по час и нещо и стопля и се спира никога не работи когато се къпе някой Другия вариант е проточен но май не съм очарован от тях
MamaMy - майстор
Това което сте сложили е термозащита, а не "реле което спира". Тя е предвидена да сработи 4-5 пъти и да се скапе. Не е за тази цел за която сте я монтирали. Отделно, че е за висока температура и бойлера надува повече от нормалното защото сте махнали терморегулатора. Имаш спешна нужда от кадърен ел. техник който да направи цялото ел на бойлера на ново както си трябва. Иначе и моето мнение е, че този водосъдържател е вечен и ще е голяма грешка да го махнеш.
sir_kolew - специалист
благодаря ! иначе не знам точно какво е когато изкл бойлера то трябва да го отворя да го вкл пак и какво ми препоръчвате като цялостна реконструкция на бойлера от до и какво би струвало като материали грубо казано
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "Спешно питане за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: