• 1
  • 2
Жилището на най-малките
andry - помощник
Здравейте! Страшно се радвам, че открих този чудесен форум! Виждам, че тук е пълно с хора с невероятни идеи и се надявам на помощта ви.
След преустройство на панелния ни апартамент, освободихме кухнята с идеята да я превърнем в детска стая. Стаята обаче е много малка и не знам, как да събера в нея необходимите мебели - трябва да има легло, гардеробче, бюро и някакво шкафче или скринче, върху който да сложим телевизорче. Става въпрос за 6 годишната ни дъщеря, ако това има значение. Ще съм благодарна за всякакви съвети и идеи.
Прикачвам скица на стаята, само вратите се отварят на другата страна. Това сивото в горния десен ъгъл е комин, който е заобиколен от нещо като зъб - там са скрити тръби, които отиват в съседната стая.

Прикачен файл

detska-plan.jpg
detska-plan.jpg (16.89 KиБ) Видяна 15544 пъти
andry - помощник
Горе-долу така изглежда стаята сета. Мисля, че по-ясно се вижда въпросния зъб около комина.

Прикачен файл

detska.jpg
detska.jpg (22.11 KиБ) Видяна 15544 пъти
Emerald - модератор
Добре е, но са нужни точните размери. И особенно когато става дума за малка стая- с най-голяма точност по възможност и за най-малките засечки.
Иначе...са разговори "наизуст". :?

Да, и...няма да е зле малко по-подробно за заниманията и вкусовете на детенцето. "Ходи на гимнастика" или "свири на цигулка", или..."обича приказки или филмчета за еди-какво си" примерно. :?
Някакви предпочитани цветове?
Стефан - майстор
Има писано по въпроса. Най-добре ще е, ако се усвои и терасата, като се премахне вратата, прозореца и бетона под прозореца. А радиатора да се премести на външния панел. И остъклението да е с по-голям прозорец.
dildes - специалист
Да бе, откъде разбра че е балкон, а ако е такъв то е показан прекалено малък и май изглежда че е изцяло външен. Със сигурност трябва да се дадат размери на стаята, защото така няма как да се прецени "на око" :lol:
dildes - специалист
Да бе, откъде разбра че е балкон, а ако е такъв то е показан прекалено малък и май изглежда че е изцяло външен. Със сигурност трябва да се дадат размери на стаята, защото така няма как да се прецени "на око" :lol:
andry - помощник
Всяко квадратче от скицата на стаята е равно на 10 кв.см. Постарала съм се да я направя максимално точно, само няма как да се види височината на този "зъб" около комина - тя е 55см.
От усвояване на терасата в тази стая се отказахме, тъй като направихме това със съседната стая, която от хол преустроихме на "3 в 1" - хол, кухня и трапезария. Избрахме тази стая за детска поради ред причини - най-топлата е в апартамента, тъй като само тя е вътрешна, сменихме дограмата и направихме външна изолация. Решихме да оставим другата по-голяма стая за наша спалня, понеже аз работя в къщи и част от спалнята е работен кът, няма как да събера всичко това в малката стая ... иска ми се да е що годе удобно за всички.
Относно предпочитанията на детето, като всички момиченца на тази възраст си пада по Барби т.е. по розовото, но обича много и Мечо Пух. Аз лично харесвам много жълтия цвят за детска стая, понеже е много слънчев, дори сега стаята е боядисана в жълто и направо грее. Не знам обаче, как ще е като се сложат мебели, дори не знам, какъв цвят ще е подходящ за жълти стени. Както казах приемам всякакви идеи, понеже честно казано страдам от липса на въображение и не държа непременно на този цвят, дори се замислям да сложим някакви тапети - видях много красиви за детска стая... абе не знам, нищо не знам... искам да се получи красива и удобна стаичка и това е, но не знам как, всичките тези чупки по стените ме побъркват, затова ви моля за помощ.
dildes - специалист
Добре де, не можеш ли да опънеш една ролетка и да дадеш размерите, що караш майсторите да броят и смятат квадратчета, освен това можеш малко да поровиш в интернет и да ти дойдат някои идеи. Аз също бях като теб в началото, нямах си никаква идея какво искам. Аз също правя ремонт на едно помещение, като го преградих и усвоих балкона, получих хол+ детска. Ето ти някои сайтове в които можеш да разглеждаш интериори /това са ми любимите/: www.dibla.com /български/, www.salon.ru; www.ivd.ru /руски/.
След 3 месеца ровене, гледане, чудене, съвети, вече мога да кажа че имам виждане по въпроса, дори мога да си го представя. Няма човек без въображение, просто трябва малко да се напънеш :wink:
andry - помощник
Благодаря за линковете
нанесох размери върху скицата, дано да е по-ясно

Прикачен файл

detska-plan-razmeri.JPG
detska-plan-razmeri.JPG (18.53 KиБ) Видяна 15488 пъти
Стефан - майстор
dildes написа:
Да бе, откъде разбра че е балкон.... :lol:
Защото разбирам от чертежи. Освен това, има и снимка. Само не разбирам защо вратите на балкона и стаята се отварят наобратно. Ако е вярно, няма логика в действията на майсторите, поставили вратата. А и няма размерите на балкона.
  • 1
  • 2

Тема "Страшно малка детска ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: