Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
qvkataaa - помощник
Здравейте, колеги попаднах на обява в продавалник на мостовак, който в следствие се оказа меид ин чайна, но на много примамваща цена. Ще окабелявам кухня и мисля за сложа 2.5 квадрата и се чудя дали да я окабеля с този: http://olx.bg/mostov-kabel-i47763671

Няма никаква друга информация, но ако някой е патил или използвай китайчок нека сподели. Мнения от сорта "китайско не" съм чувал и няма да ми помогнат при избора.

Респект към форума, благодаря за съпорта!
crez - майстор
Защо не, какво като е китайски. Внимавай да не е алуминий, те и руснаците имат такива кабели, но са за други, по-малки мощности.
pansim - майстор
Проблема не е в това дали е китайски или руски или танзанийски :)
Въпроса е в чистотата на материала и действителното сечение на кабела, а не написаното. :idea:
Лично аз бих бил внимателен и задължително с тест преди плащане. Измерваш, изчисляваш сечението и тогава плащаш и взимаш. Е, чистотата на медта няма как на място да се измери, ама...това е.
hidrazin - майстор
Е тая кухня колко кабел ще ти глътне? Щото гледам цената е за топче от 100 метра.
И даже гледам че някои от цените му са по-високи отколкото в магазина.
Другите се различават с по някоя и друга стотинка. Не бих си сложил таралеж в гащите.
Нали знаеш че евтиното излиза скъпо?
:partyman:
KingLin - майстор
Явка ако не си от Пловдив си прецакан майна :) Ако е хубав ще тежи и доставката ти изяжда 2-те стотинки отстъпка. Ако е лек пък ще е калпав. Пак не става :D
За една кухня ще спестиш колко с този кабел? Ти само амортизацията на клавиатурата и монитора с тия пари не можеш да покриеш :) Има фирми с доказано качество в цялата страна - аз те съветвам да си купиш кабел от такава.
qvkataaa - помощник
Явно съм в някаква заблуда относно цената. Гледах в няколко сайта и средната цена за 100 метра беше около 100 лева. Ако може пратете ми някой доказан сайт или магазин.
Благодаря
mironcho - специалист
Има си магазини, нека някой от София ти посочи такъв с проверено качество.

В никакъв случай не купувай кабел по интернет! Освен ако нямаш намерение да продаваш апартамента :?
За една кухня ще ти отиде най-много 25м, какво ще правиш с останалите 75?
Като добавиш, че медта в кабел с неизвестен производител/доставчик е с неизвестна чистота (обикновено под 99%) за да е сигурно, че при натоварване кабелите и съответно връзките няма да греят трябва да се вземе едно сечение нагоре, което обезсмисля цялото упражнение.

Колко ще струва доставката? (ПВВ-МБ1 3х2,50 - 100м х 0.143кг/м = 14.3кг) :?
Каква гаранция ти дава този от ОЛХ за качеството на стоката? Представи си следното: сложиш кабела, измажеш, боядисаш, наредиш шкафовете и след време се окаже, че трябва да го сменяш? Какво си спестил тогава? :?
Как ще си защитиш правата, ако ти пробута менете?
Касова бележка? Ами и ако и тя е менте???

И още нещо - явно си се насочил към 2х2,50, което също не е правилно. Трябва да е 3х2,50 - обсъждано е едва ли не във всяка пета тема в Ел.секцията на форума.
Последна промяна от mironcho на вт мар 31, 2015 5:01 pm, променено общо 1 път.
qvkataaa - помощник
Благодаря колеги, наистина ще си взема по-малко количество кабел, но от свестен магазин.

Тема "Съвет оотносно закупуване на китайски мостов кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: