Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
pkrastev - специалист
masterval написа:
pkrastev,
Пич, нали не живееш в Стара Загора? Вярвам, че това по телевизията не беше ти, а "панелата" не е твоя?
Незнам за какво става въпрос приятелю ама не съм от Стара Загора. Защо какво е станало?
masterval - майстор
Голямо облекчение настъпи :-D :-D :-D
Отвори линка на n_aи ще разбереш, майтап, бе, ти си действай :-D
pkrastev - специалист
а да вече разбрах сори ама докато се орентирам и вече го бях написал въпроса.Кофти случка ама какво пък нали уж нямаше проблем да я бутам таз панелка като не се явява никаква носеща а то какво става те си падат и без никой да ги закача.Ама взе да ме хваща и мене страх.
pkrastev - специалист
Ето до къде я докарах аз.Неска се престраших и започнах да събарям стената(цялата) та реших да кача малко снимки да видите и вие.Това според мене и много други е че тази стена неможе да е никаква носеща при положение че е слагана такава тънка арматура(мое лично мнение) и е захваната на 2см заварка без да опира никаде другаде.

Прикачен файл

10.jpg
Това е само арматурката на трегера
10.jpg (91.31 KиБ) Видяна 4976 пъти

Прикачен файл

11.jpg
Заварката в горният край
11.jpg (108.93 KиБ) Видяна 4976 пъти

Прикачен файл

12.jpg
стената под прозореца и част от дясно
12.jpg (97.5 KиБ) Видяна 4976 пъти

Прикачен файл

13.jpg
под прозореца
13.jpg (116.33 KиБ) Видяна 4976 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
А така! Сега, спецовете да ти обяснят какво да направиш с кофти оголената арматура на колоната.
pkrastev - специалист
хубаво де като е колона какво подпира като одгоре между тавана и тази уж колона има тухла и над тухлата 1кг блокид.Искаш да ми кажеш че това е носило досега тавана?
Аз че неразбирам неразбирам ама това да е носещо?
pkrastev - специалист
n_a написа:
А така! Сега, спецовете да ти обяснят какво да направиш с кофти оголената арматура на колоната.

какво ще кажеш за това тогава щом това е носеща колона

Прикачен файл

14.jpg
между колоната и тавана защо има тази запълнена 3см фуга с блокит?
14.jpg (89.64 KиБ) Видяна 5206 пъти

Прикачен файл

15.jpg
това е планката която стоеше най отгоре на тази колона и е единственото място което контактуваше с плочата но не цялата планка ами там се вижда една отвесна и двете са заварени с 2см заварка
15.jpg (101.83 KиБ) Видяна 5206 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Абе щом така - ОК. Просто на последната снимка от предната серия ми се видя колона с показана арматура. Щом не е колона, добре.
pkrastev - специалист
а пък и колона дали се прави с 5мм арматура?
Е така или иначе вече стената я нямя
ltsakev - помощник
Аз искам да си намеря жилище дето е ЕПК(едро-площен кофраж) или ППК(пакето повдигнати конструкции) и там да няма вътрешни стени опасан от четири страни със стени(ако може и тях да ги няма сам ще си ги направя), а вътре колони, и да е 100-120 кв.м. може и повече. Е в такъв апартамен ще се родя. Само да не са ми сложили кенефа и банята в средата - голямоо хукане ще падне ;)

Тема "Да попитам и аз..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: