• 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
iceheart - специалист
:-D Има един малък проблем с тази смяна на контролера. Burnit няма фото сензор за контрол на горивния процес, а се управлява с темрературена сонда на димните газове. Скоро говорих с Натурела по този въпрос дали е сложно да се направи контролера да работи с такъв. За съжеление отговора беше, че е доста работа и доста промени по контролера и т.н. Казаха, че в бъдеше най-вероятно ще разработят такъв, но не се знае кога. Ако някой има идея как да се направи със съществуващия контролер нека сподели...... Относно оргиналния смятам, че не е толкова лош и е доста функционален, лошото е, че няма едно свясно упътване за да не се налага да откриваме топлата вода всеки път, аз 4-5 години монтирам тези печки и мога да кажа, че са бомба за цената си и след като им свикнеш да ги настройваш можеш да постигнеш доста добри резултати. Има някой дребни проблеми, но нищо кой знае какво. По-горе някой питаше дали може да се върже външен термостат, да може има си предвидено място на контролера, ако се интересувате мога да обесня по-подробно как става.
n.ganev - майстор
Айс, обясни за ст.т. че разгледах цялата платка амаТЦ. На клемите дето е дадено да се включи беше свързан друг датчик правах какви ли не варианти - НЕ стана.
iceheart написа:
Burnit няма фото сензор за контрол на горивния процес, а се управлява с темрературена сонда на димните газове.
Какво пречи да се добави фотосензор на подходящо място :? ?
filmatoplo - майстор
Сметниго че не е проблем поставяне на фото сензор.В момента фото сензор е Жената.
iceheart - специалист
И аз съм го обмислял, но не ми останало време да го пробвам все още.....с малко креативно мислене всичко е възможно..... :-D
n.ganev - майстор
Ще пробваме К'во пък толкова - 160лв. назад ама ако се получи :?: ще има доволни ползватели на продукта.
iceheart - специалист
Контролера е наличен, сега трябва да поръчаме време и всичко е ОК...... :-D
n.ganev - майстор
Е това е приказка :yawinkle: . Знам,че "Нема начин да нема начин". Мисля че ме разбираш
chungata - специалист
iceheart написа:
:-D Има един малък проблем с тази смяна на контролера. Burnit няма фото сензор за контрол на горивния процес, а се управлява с темрературена сонда на димните газове. Скоро говорих с Натурела по този въпрос дали е сложно да се направи контролера да работи с такъв. За съжеление отговора беше, че е доста работа и доста промени по контролера и т.н. Казаха, че в бъдеше най-вероятно ще разработят такъв, но не се знае кога. Ако някой има идея как да се направи със съществуващия контролер нека сподели...... Относно оргиналния смятам, че не е толкова лош и е доста функционален, лошото е, че няма едно свясно упътване за да не се налага да откриваме топлата вода всеки път, аз 4-5 години монтирам тези печки и мога да кажа, че са бомба за цената си и след като им свикнеш да ги настройваш можеш да постигнеш доста добри резултати. Има някой дребни проблеми, но нищо кой знае какво. По-горе някой питаше дали може да се върже външен термостат, да може има си предвидено място на контролера, ако се интересувате мога да обесня по-подробно как става.
Цяла зима свиквам да я настройвам и накрая пак над 4тона пелети за зимата. Далече съм от мисълта, че знам всичко за настройване на камината за оптимален горивен процес, но и след доста четене не съм и толкова "бос". Иначе освен разхода нямам други оплаквания.
Аз питах за външен термостат и понеже не съм на ти с електроники и прочее имам нужда от обяснения, като се започне от какъв темостат да взема(такъв, че да е съвместим и с Натурела ако стане), та се стигне до как да го монтирам, подкарам и настроя.
n.ganev написа:
Ще пробваме К'во пък толкова - 160лв. назад ама ако се получи :?: ще има доволни ползватели на продукта.
n.ganev написа:
Е това е приказка :yawinkle: . Знам,че "Нема начин да нема начин". Мисля че ме разбираш
Четейки за това управление натурелското все повече се навивам... Важно ми е ако се окаже, че наистина няма начин, да не се страда от това.
filmatoplo - майстор
Има опции натурелското управление , които могат да се приложат успешно на камината - контрол на 2 помпи ,почистващ вентилатор ,свръзка със стаен термостат ,и куп други настройки ,важното е че при това управление всичко работи безотказно и коректно.
mimitoni - специалист
filmatoplo написа:
Има опции натурелското управление , които могат да се приложат успешно на камината - контрол на 2 помпи ,почистващ вентилатор ,свръзка със стаен термостат ,и куп други настройки ,важното е че при това управление всичко работи безотказно и коректно.
Колега , ще ни кажеш ли нещо повече за този почистващ вентилатор. А за оптималното горене нетрябва ли да има нещо като ламбда сонда и кои знае какво още :? :?
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: