Напишете въпрос свързан със санирането.
gechev - специалист
Pasko, нали си четящ. Не прочете ли какво съм написал по горе? :lol:
vladilen - специалист
към гечев малко извън темата
с тивит блокчета може ли да се направи вкопан басейн #-o
8180 - майстор
Да спомена, че не съм чел Темата подробно (аналитично).
1. Наличната вътрешна ТИ не достига днешните Нормативи (не са задължителни в случая).
2. Твърдението на Мечо Пух е условно вярно - важи, когато ТИ се прави наведнъж и се оценява колко ТИ да се сложи. В случая вече имаме 5см. положени. Ефектът от следващите см НАМАЛЯВА.
3. При предстоящ ремонт на фасадата, въпросът е "на кантар" - какво/колко е оправдано икономически. Има неизмерим, но значителен ефект от защитата на стената (конструкцията) - с вътрешната ТИ, тя е подложена на по-големи външни въздействия.
4. Във Форума (горе, в ляво) има Калкулатор, който би спомогнал решението - при наличие на "исторически" ценови данни за сегашното потреблението, би дал стойността на бъдещото спестяване и откупуване на инвестицията във времето. Допълнително, Калкулаторът би сигнализирал за грешки от неподходящи материали.
5. Др. неизмерим фактор е комфорта - зависи от доста фактори. Авторът го обявява за незначителен - "топло е" - явно няма проблем с това.
6. "Модни тенденции" и имидж - да блеснем пред съседите със супер материали (въздействие, основно от нежните половинки). :)

Успех!
gechev - специалист
skuzo, не слушай съвети за бедни. Ако си направиш реновация на фасадата, то половината от термоизолационните разходи са предвидени. Мисля, че 10 - 15 лв. които винаги се избиват нямат алтернатива. ВАЖНО Е ДА НЕ ЗАПЕЧАТВАШ СТЕНАТА със силиконови мазилки. Не забравяй, че вътре си монтирал нещо добро като вата.

Тема "да слагам ли изолация от вън" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: