Ел. инструментите. Консумативи.
MASTER - специалист
Аз против старите инструменти на Бош нямам нищо против, имам лични такива - перфоратор,ъглошлайфи, зеге iи съм доволен

Знам много добре че Вюрт само брандират и продават :-D :-D , само че въпроса е какво точно. Няма нужда да търсиш инструменти произвеждани преди 10 и повече години, а погледни в настоящето. Мина отдавна времето ,когато всичко се поръчваше на Бош, просто се сменяше цвета на корпуса от син на черен.

Примерно тук, при най леките машинки става дума за аналогични, само формата на корпуса малко е променена.

Изображение
Изображение

Обаче при по мощните машини разликата май е доста сериозна. Я да видим на кого прилича :-D :-D :-D :-D :-D

Изображение
Изображение

Да видим и ъглошлайфите

Ето 18 волтови - пак само малко е променен корпуса

Изображение
Изображение

Обаче при сериозните ъглошлайфи я да видим на кого прилича. :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Изображение
Изображение

Ако ти се занимава рови в каталога на Вюрт и търси кое къде са поръчвали, ще видиш че са от доста места.

И както правилно отбеляза, нямам претенции да съм разбирач, но когато казвам нещо имам претенции да не е на вятъра :-D

А относно сервизно обслужване разликата между Вюрт и Бош е от земята до небето.
36 волтов перфоратор на Бош, изгорял на третия месец - гаранцията представлява едно писмо от Бош, че е употребяван неправилно, не по предназначение и ако искаме да го поправят трябва си платим .......

Свредо за бетон, брандирано от Вюрт се чупи на 10тата дупка. Носи се в магазина - Абе това свредло се счупи на 10тата дупка. Служителя го взима, хвърля го под тезгяха, и подава ново.

Изобщо тук Вюрт самного приятни за ползване. Ясно е, че ако почнеш да търсиш цена, всяко нещо ще го намериш по изгодно. Само че при тях всичко е под един покрив,има го в наличност, или в най лошия случай ти го доставят на следващия ден. Отделно че можеш да си поръчваш с едно кликане на телефона. Относно машините - имат много удобни схеми за лизинги, замяна на машини, ако ти влезе машина в сервиза ти дават оборотна.

По въпроса за радиоприемниците - хитачи наистина не съм виждал, тук не са много разпространени.

Кумай тая макита от какво е изстрадала толкова, до газова печка ли е седяла :-D :-D
Точно такъв модел ползвам, и той е поизстрадал доста, но сравнено с показаната тук картинка служебното ни е направо като чисто ново :mrgreen: Върши си работата, пее ни там, и ни хаби батериите, обаче свиренето му наистина няма нищо общо с милуокито, все едно да сравняваш магарешки рев с виенската филхармония. :roll:
ESPACE - майстор
Искам да те попитам само, ти колко акумулаторни ъглошлайфа на Бош си имал и колко на Милуоки, че реши кои са сериозните машини и кои несериозните? Абстрахирайки се от фенщината, просто ей така простичко обясни кое е несериозното на първите, кое им се чупи повече например, къде отстъпват на другите?
idunno - специалист
А ти откъде реши, че Милоуки са сериозна марка, те са отдвна собственост на китайска фирма, която ги лансира като индустриална или професионална марка, кое както дойде.То и китайците искат нещо марково и са си го боядисали като нещо марково( цвят червен, дано се сещаш коя марка е с такъв цвят от 30 години и повече(нямам предвид Ферари))), ако ме разбираш какво искам да кажа.Ако се разходиш до Виненден- Германия, където ги сглобяват, може и твоето име да напишат, ао поръчаш достатъчно бройки.Колкото до сервиза на Милоуки, демек Фирма Кап 2000, нямам думи то бива в БГ да си ...., ама чак толкова не бива и то си личи.Като си нямаха ноу хау за ударна техника взеха Канго и от Канго нищо не остана, освен малкото надписче на машината.
И нещо интересно, това,че китайците постоянно сменят цвета на марките си (AEG /Milwaukee), не променя факта,че са китайски пълен Т'''к.
Бош са си китайски но не се бият в гърдите,че са по-добри от Хилти и тям подобни глупости.А в youtube,има достатъчно клипове, които сравняват машини- ограмоти се.
MASTER - специалист
idunno написа:
Бош са си китайски но не се бият в гърдите,че са по-добри от Хилти и тям подобни глупости.
:-D :-D Пък Хилти къде ли се произвеждат - ЦЪК

Вече почти всичко се произвежда в Китай, както е тръгнало, скоро абсолютно всичко ще се произвежда там.
Почти всяка световна индустриална марка си е изнесла голямата част от производството там, или ако е закъсняла го изнася в момента.

Така че май ще се наложи да се примирим. :-D

А и кой е собственик на дадена марка - отдавна вече няма значене. Борсите ежедневно продават разни акции, иди следи в кого са акциите. Капиталите постоянно обикалят целия свят, и се заседяват там, където им е най изгодно.

Освен всичко, в Китай се понатрупаха и доста капитали, така че и още доста неща ще има да стават техни.

За най разбираем пример се сещам - Лендроувър и Ягуар са собственост на ТАТА - Индия. Не съм забелязал да има вълна от самоубийства в Англия, нито пък индийците да са почнали да продават Ягуар-а за по илядо лева. :) :)

ESPACE, под сериозен имах предвид по мощен. Разбираемо е, че възможностите на 18 волтова машина са по скромни от 28, или 36 волтова.

Колко акумулаторни ъглошлайфа имам - нито един, но ежедневно ползвам такъв. Все пак за какво имам шеф - да купува инструменти, да дава заплата и да ми мрънка на главата. :-D :-D
Ползвам 18в. Макита - перфектен е за прецепване и рязане на пластмаси разни, алуминиеви профилчета да се фасонират, ламаринка тънка също реже, някоя арматурка да се пререже също става. Обаче за рязане на големи винкели, дебели шини - забрави. На предна работа имахме 28в. Вюрт-като този от линка. Той си реже спокойно всичко, което може да се наложи да се реже на строителен обект, но пък е по тежък. Девалт 18в също ми е минавал през ръцете, лично на мен ми идва неудобен.

На работа ползвам почти само акумулаторни машини. Изобщо не е удобно да влачиш подире си кабел, и да обикаляш с него из целия обект
С кабел ползвам понякога единствено машини за рязане на бетон,тухли камък, съответно с кабелна прахосмукачка и понякога пистолет за горещ въздух.
Много често работим кооперирано и с различни други фирми, така че дали наш, дали на колеги, доста инструмент ми е минал през ръцете. Така че клипове в ютуб нямам нужда да гледам. :wink:

Обаче темата отиде у ряката, изби на философстване и лакърдии празни.

Милоуки наистина не са лоша марка, обаче добра цена може да се намери от Америка само. Пък там зарядните на 110 в И отделно сервиза им в БГ като е куц - става по скоро екзотика да имаш такава машина.

За мен най хубавият нструмент е този с най добрия сервиз.
Ако от сервиза ще се опитват да не признават гаранция с разни измислени причини - ако ще марсианци на луната да произвеждат тези машини - за мен са боклук.
Или пък ако го вземат да го ремонтират гаранционно, а не ми дадат оборотна машина да мога да работя през това време - пак не са добри инструменти.

Така че според мен една марка - дали лоша, дали добра я прави най вече търговеца. Другото са приказки за маса само.
Фитилчо - майстор
Хилти върна производството в ЕВвропа, защото продажбите паднаха много, след като почнаха да се правят в Китай :razz:
MASTER - специалист
Производството в Лихтенщайн,Щвейцария и Германия всъщност никога не е спирало.

Но в момента много по голям процент от производството се прави в Китай.

В отделните заводи се правят различни модели от каталога им.

Тема "Инструменти на фирма Milwaukee!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: