Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
vencil - специалист
Ами в общо взето нещата ми се изясниха.Значи 250W слаби и не си струват, по-мощните за предно задвижване хем ги няма тук хем и по-опасни. Все си мислех че вилките би трябвало спокойно да си издържат 500 ватови двигатели ама щом казвате че са чупливи значи е тъй, а и не съм вече на 30 че да не ми пука от такова падане :-D .
Бях се навил за двигател на средното движение, има такива изпълнения дори и за моята рамка http://youtu.be/irmyv9G9WyU ако караш само по асфалт не е кахър ама аз не карам само по пътища така че и този вариант отпада.
И какво остава със заден двигател :-D , ами ще видя дали на моята рамка има място за монтаж на заден дерейльор. Предполагам че има това са си някакви стандартни рамки но до сега никога не съм се заглеждал дали има такава опция. Въпреки че да минеш от вътрешни скорости на външни си е като от кон на магаре ама :sad: .....

За 8 FUN от 550W има ли някакво значение каква зъбна касета се използва, примерно тази ще стане ли http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=647
zec ingenering - специалист
vencil написа:
Бях се навил за двигател на средното движение, има такива изпълнения дори и за моята рамка http://youtu.be/irmyv9G9WyU ако караш само по асфалт не е кахър ама аз не карам само по пътища така че и този вариант отпада.
Е точно това е идеалният вариант за теб (стига да не те притеснява цената)! Има и от къде да го купиш.
По отношение на "не карам само по пътища" не разбирам какво имаш предвид? Ако е "off road", то тогава тоя мотор е в пъти по- "off road" от твоето типично градско (или извън градско) колело. Извинявам се ако не съм познал, но ти ще изясниш, сори. :?
vencil - специалист
Ами off road в моят случай си е супер преувеличено, по скоро имам предвид че Ст.Загора е в подножието на Средна гора и от време на време си правя 1-2 часови разходки из района на балкана. И там основно си карам по асфалтовите пътища ама от време на време свивам и по някой черен път или пътека, е по такива пътища едва ли навъртам повече от 30-40 км. годишно но точно там шанса да ударя някъде двигателя е голям. Онзи ден мерих с ролетката ако сложа на колелото такъв двигател какво разстояние ще остане под него и се оказа че няма да е повече от 10см. ами вижда ми се малко. Със сигурност ако се кара само по асфалт е напълно достатъчно освен ако не се скача от високи бордюри които в нашият град не липсват но пък не е в мой стил да скачам по бордюрите, като деца много скачахме ама сега вече :wink: .....
Значи не съм се отказал да е 36V задвижването основно заради крайната цена. 48V 8 FUN от 750W за среден монтаж е 1100лв.+ батерия 48V 11.4 Ah която е 800лв. става 1900лв. Според мен е неоправдана цена за моето каране, аз изминавам не повече от 2000км. годишно(и това като цяло ми е множко ама..). Като се има на предвид че от това разстояние ще използвам тока не повече от 500км. Мнението ми е че за такова разстояние не е оправдано да влагам такива пари.
Намерих 36 волтов 8 FUN от 350W за среден монтаж с батерия в комплекта за 1200лв., ама нали казвате че 350 ватовия двигател пак идва слабичък и :? . За същите пари ще ми излезе 8 FUN от 550W за задната капла в цената включвам и зъбна касета, заден дерейльор и другите неща които нямам.
Ако трябва да избирате вие какво бихте се спряли 8 FUN от 350W за среден монтаж или 8 FUN от 550W за задната капла Аз лично като човек без грам опит и идея си нямам, единственото ми притеснение е за средният монтаж че на моята рамка двигателят е доста близо до земята и шанса да го потроша не липсва.
pansim - майстор
Vencil, като човек който карам електро велосипед с 250 ватов двигател, мога да кажа само едно - зарежи всички тези терзания за "слабичък" 350 ватов мотор!!!
Аз колелото го използувам точно както и ти искаш - въртя си педалите, пък електрото ми помага. :) Даже на равно никога не се движа само на ток. Просто нагласата ми е друга.
Ако искам само да се возя, въпроса е друг. Стар мотоциклетист съм и знам какво искам, ако е да си направя кефа на две колела. Кефа се нарича Хонда XL 600.
geordgeo - специалист
Аз също мисля, че човекът трябва да се качи на някакво елколело и да покара, за да си направи изводите, така, само с умуване и слушане на чужди съвети няма да стане. Моето возило е с 1000W/48V преден хъб мотор (имам качени снимки по напред в темата), но го карам с 36V-ва батерия - ми супер си ми е. Вилката е стоманена с амортисьори без заварени уши, максималната скорост съм я ограничил на 30км/ч и нямам никакви дертове. Карам го по всякакви терени, вече съм на 10000 км на ток, щото се кара яко целогодишно, затова горещо препоръчвам на колегата, дето се чуди какво да си направи да действа, пролетта чука на вратата... :wink:
moci111 - напреднал
Колега ludiagsm теб ли даваха по телевизиата миналата седмица :)
tonyboy - специалист
Някой има ли идея двигателите 8FUN за средно движение могат ли да се монтират на колело с вътрешни скорости с контра, че миналата година не съм бутал нищо по звяра и е време да го ъпгрейдна :) . Имам предвид че механизма на средното движение трябва да е нещо като свободен венец (като върти мотора да не се въртят курбелите) , в такъв случай като завъртиш на обратно да задействаш контрата дали ще се получи?
freewheel - напреднал
Тези двигатели са със свободно движение, тоест не можеш да ползваш контра. Преценено е, че е по-добре да се лишиш от контра, отколкото да ти се въртят педалите нежелано при всяко стартиране на двигателя. Иначе вътрешните скорости предлагат несравним комфорт в комбинация с този вариант на задвижване, тъй като можеш да сменяш скорости в спряло положение, точно като на автомобил.
evparts.alle - специалист
Ето едно "Франки-щайни" от последно време с "Headway" 10ah, скрита в кутията за батерия зад седалката.
Рамката е "гараж- къстъмс".. :lol: Веригата е от 2 вериги снаждана, че нямаше толкова дълги..
С това междуосие стана много яка возията.
Като му нацепих разни лепенки стана супер, но забравих да го снимам с тях...

Изображение
1115 - специалист
Прочетох темата и понеже от много години ми е мерак почти съм се навил на такова колело.
Имам една батерия 48В 10Ач и остава да си взема другото.
Ще ми се да е капла за задно. В продавалник има някакви комплекти 1000W/48V по 400лв.
Стават ли или не?
Или дайте идеи от къде да си купя.

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: