Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
jinio - специалист
Здравейте, имам две електрически резачки за дърва мисля че са щил с мотори 2000 вата мощност. Мога ли да си направя от единия мотор циркуляр с който да си режа летвите, а с другия да си направя шмиргел. Дайте идеи как да ги направя или ако имате идеи какво мога да си направя с тези мотори. Не ми се хвърлят тъй като си работят повече от перфектно. Проблема в резачките бе резервоара за масло за веригата, а за тези модели не се намират.
Andri01 - майстор
"...Хвърлянето на боб във форума е забранено..." - точка последна от правилата! Обикновено боба се замества със снимки...не ,че с тях може да сготви боб чорба ,но все пак понякога вършат работа!
novgradski - специалист
Щом от ъглошлайф правят резачка
http://vbox7.com/play:90b896c6c4
- пробваи "от резачка -ъглошлаиф" ....с диск дърво или за шмиргелене
....не знам какво е станало с резервоарите,но обикновено "си замимават" маслените помпи.
koveslav - майстор
jinio написа:
Здравейте, имам две електрически резачки за дърва мисля че са щил с мотори 2000 вата мощност. Мога ли да си направя от единия мотор циркуляр с който да си режа летвите, а с другия да си направя шмиргел. Дайте идеи как да ги направя или ако имате идеи какво мога да си направя с тези мотори. Не ми се хвърлят тъй като си работят повече от перфектно. Проблема в резачките бе резервоара за масло за веригата, а за тези модели не се намират.
Ти наистина ли разфасова две резачки Щил....Какво им е толкова нерешимо на резервоарите? Оборотите на моторите им със сигурност са много високи,може и по 30000 и нагоре да са и без намаляваща предавка,която ще трябва да е с доста голямо предавателно число ще е невероятно опасно да въртиш директно каквъвто и да е диск или инструмент.Редукторите в резачките са с намаляваща предавка,предполагам поне 3 или 4:1(може да изброиш зъбите на двете колела и да сметнеш) и на изходния си вал пак би трябвало да развиват над 10000 оборота.

Тема "Направа на циркуляр и шмиргел с мотор от ел. резачка 2000w" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: