Нека намерим най-тънките цени.
jekasus - майстор
Жалко, аз май ще си направя такава приставка за ъглошлайф - Изображение
Че не винаги ми трябва.
mitko64 - майстор
XpacTa написа:
Здравейте, дали някой от колегите има коментари за фрезата за канали, която пускат в четвъртък. Търсих мнения, но единствено разбрах че mitko64 май я притежава, не успях да намеря коментар за представянето.
Нещо си в грешка- никога не съм твърдял, че имам фреза за канали Parkside. Имам такава фреза, но е Meister Craft, циркулярен тип. За тази, която пускат в четвъртък, се знае че е един от малкото Парксайди с константна електроника(аз поне знам само още два циркуляра). Според мене е добро решение за канали до 30мм. дълбочина. А за горната приставка съм си правил нещо от сорта за Ф230, даже на предпазителя го монтирах и уплътнявах с гафтер. Газеше до 6см. дълбоко- баш за канализация Ф50. От новите неща скачам на ъгълниците и комплекта с карбидна посипка за мултикътъра. Спешно ми трябва пендула, но или ще чакам с изтегляне, или скачам на Метабо. Днес гушнах едно ренде, приятелите се отказаха.
stan73 - майстор
Рендето и аз го купих (толкова много го хвалихте, че чак реших да си продавам рендето Бъджет, което имам много отдавна, но почти не съм ползвал, за да си купя това). Добре, че никой не го купи досега(имаше интерес, но искаха да свалят цената, а то цепи мрака). Та малко сравнения: Дано не са всичките такива, но Парксаид рендето е с по-ниски обороти, звукът му не е добър, има миризма от мотора, при включване почва веднага да духа горещо. Може и да съм изтеглил късата клечка, но ако всичките са такива - не ме кефят. Мисля да ходя да го върна или да ми го сменят. За сравнение - Бъджет рендето фучи като Ф1, не мирише изобщо и даже след няколко минутно включване си духа студено. Направо е на светлинни години. (парксайдското има повече екстри, но ако ще загрява и мирише и то без товар - не го искам !)
Моля за мнение някой, който си е купил ел рендето вчера дали и неговото има миризма от мотора и загрява ? Чудя се дали партидата е зле или аз изтеглих късата клечка...
batVenci - специалист
Добре че не си продал Бъджета. Вече Бъджет го няма, а тези машинки си бяха добри за парите си...
fore - майстор
Верно е че леко мирише от мотора- направи ми впечатление. Значи ще е проблем ако мотора е навит с алуминиева тел.

Спаркито е пак 750 вата и шума е същият както и на Парксайда според мене. Довечера ще проверя специално дали Спаркито мирише и как грее мотора. колега специално за теб :mrgreen: Нали си мой човек.

Аз го взех за Вилата. А тука в София ще оставя Спаркито. Разликата е че Елтоското е с три ножа. И тия 3 мм не са му проблем. Докато Лидълското пишеше че до 2.5 мм му е силата. Но то е с два ножа на същата мощност.

Ножовете и на Спаркито и на Лидълката не бяха регулирани добре. Но три гайки и две шпилки регулират нещата правилно.

Вярно е че Лидълската машина има две три джиджавки повече по корпуса- повдигащо кръче за защита. някакъв страничен лост пак за защита до барабана. Не го знам какво точно защитава-на пружина е и той.
Регулатора на дълбочината на рендосването е реализиран по добре на Лидълката. По лесно се върти и врътката е по удобна.
Спаркито има лостов превключвател за издухваната стружка за ляво/дясно и торбичка в комплекта която се пълни доста бързо.
При Парксайда се вади цяла тръбна тапа и се поставя от обратната страна.
Блокировката на Парксайда за пусковият ключ е за левичари и десничари., а на Спаркито е само за десничари.

Значи по мое мнение Лидълското ренде не е толкова зле. Остава довечера да видя колко е миризмата и греенето на мотора на Спаркито и да тествам Парксайда дали наистина грее много и мирише в повече.
Пусках го за малко няколко пъти, но усетих само миризмата действително.

Проблем ще бъде ако е с алумин намотката и при продължителна работа започне да прегрява.
Но нали до тук гледам се купуват и другите- фрези, винтоверти и тнт и ако имаше проблеми с моторите - то би следвало и там да се проявят същите и да сме го разбрали.
Също в сайта които беше посочен от колега по горе точно за това ренде- ползвател не беше споменал че греенето и миризмата са проблемни.
Но за 70 лева -толкова !

3 години ли му беше гаранцията ? Ако прегрее и гръмне- връщаме ги и това е !

Нека който го ползва по активно да каже дали държи на натоварване. То всеки мотор има и топлинни загуби.

===========

Купих лед крушката с дистанционното- не е зле- шарена ламба с добри ефекти. Касиерката като видя че има дистанционно - и ме пита- ама тази крушка с дистанционно ли е ? :-D

Чудя се дали да не купя една и за беседката на Вилата. Отгоре има една червена обикновенна. Обаче как я е завил там Дядото ???
stan73 - майстор
Да, някои от Бъджетските неща бяха страхотни, най-вече тези произведени от МПГ Консултинг ГМБХ (бяха с качеството на син Бош (но това в самото начало на Метро в БГ, а и бяха малко по-скъпички...), после бяха произвеждани от Голдхенд ГМБХ (и те са доста добри, но първите бяха още по-добри), а накрая им ги правеха някаква друга фирма - техните не са много добри.
А относно колекторни машини и миризма - може да има, но евентуално първите около 30 секунди (докато се напаснат колекторът и четките), после ако машината е качествена евентуално трябва да мирише леко на смазка, още по леко на пластмаса и гума и това е. Силната миризма е знак или на зле направен мотор или късо в някоя от намотките, съответно претоварване и преискряване колектор/четки. Ще го връщам, а ако още има - ще помоля да пробваме друг и ако се държи по-добре ще го взема, ако не - си оставам с Бъджета (и без това за сумати и години откак го имам съм го ползвал само около десет минути, та е практически нов, а работи перфектно (естествено го свалих от продажба (тарикатите дето се опитаха да се пазарят (за щастие, добре, че не го продадох, сега щях да се изям от яд) ако знаеха каква бясна машинка е)...).
XpacTa - специалист
mitko64 написа:
Нещо си в грешка...
Извинявай за объркването - все пак ми помогна с коментара си, за което благодаря. В четвъртък мисля да налазя една фреза и после ще стискам палци да пуснат скоро голямата прахосмукачка.
themask - специалист
stan73 написа:
... (тарикатите дето се опитаха да се пазарят (за щастие, добре, че не го продадох, сега щях да се изям от яд) ако знаеха каква бясна машинка е)...).
Е, защо така с лошо? Какъв тарикатлък виждаш в пазаренето? Или си съгласен или не - просто преговори :)
stan73 - майстор
Виждам проблем в това, че (това е цитат от инфото в профилът ми, но има такива, които въпреки това се опитват...?!?!) :
"Цените са твърди ! ( Благодаря, че въпреки това не се пазарите ! )"

Първо бях написал първата част - не помогна, после добавих и втората (даже и тя не помогна много...).

А по темата - мнго от ел. инструментите от Лидл са ми харесвали много и съм ги хвалил тук (даже някой ме бъзикаше, че съм им бил рекламно лице... :) (rofl) ), но наистина рендето (дано да е само моето (че иначе ще започнат да ми падат в очите)) не го бива.

Да похваля обаче отвертките, от по 2 лева, които пускаха преди около седмица. Много са добри - удобни, стоманата е добре закалена (купих си "Филипс 2" и "Позидрайв 2" - тествах ги и успях с тях да скъсам закален винт (50мм) с фрезенкова глава, завит в дъбов пън (главите на винтовете се скриха по няколко мм в пъна, преди да се скъсат), без отвертките да поддадът (завиването беше с двете ръце и цяло тяло (а моето е бая голямо :) ...)). Преди много време се наложи да развивам датчика на Хол от делкото на Голф-а ми (поради погрешна диагностика от ултра некадърен майстор (оказа се излишно)) и тогава успях да го развия само с ултраготина хроммолибденванадиева отвертка Фело (за 68 лева) с която приятел ми услужи за целта (тогава ползвах същият похват). За сравнеие винтоверт със сила на затягане 20 нютона не може да ги скъса, а тези ръчни отвертки успяха без щети (по тях), така, че си заслужават да ги похваля отвсякъде !
Последна промяна от stan73 на пет апр 03, 2015 12:47 pm, променено общо 2 пъти.
fore - майстор
Според мене колегата малко повече драматизира нещата и не е сигурен в покупката си -дали му трябва второ ренде. То и моят случай е такъв, но Аз съм сигурен че искам от всичко по две :mrgreen:

Едва ли чак пък толкова нескопосан ще да е двигателят. Звукът му ми хареса. Трябва да се натовари с работа и тогава ще се види прегрява ли и става ли за нещо рендето.

====

А относно пазарлъка- винаги купувача се пазари и гледа да свали от цената. Независимо какво пише в обявата.
Даже повечето и не я четат цялата. И питат всичко на ново.

Просто трябва да можеш да се пазариш и да прецениш дали си готов да дадеш нещо на дадена цена.
И аз като не искам нещо да го продам -просто не свалям и 10 лева са проблем. :mrgreen:
Че има и тарикати -има. Искат нещо без пари и с екстри. Но просто ги режа и това е.

Аз се пазаря и в магазините по някога и когато знам че може.
Последна промяна от fore на пет апр 03, 2015 12:34 pm, променено общо 3 пъти.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: