Нека намерим най-тънките цени.
nikolson - майстор
Статията е от 2009-а, та не знам дали Киров още продават KSTools. Ама за идеята... http://www.ebay.de/itm/KS-Tools-SUPERLO ... ryId=23782
profesionalist_wood - майстор
Е добре де,аз като купя Мерцедес ML за 100 000 лв прави ли ме дребен купувач(клиент)? М? При положение че съм краен потребител. Дори цената му е известна на всички. Няма толкова луд човек да си купи кола която не е виждал на живо освен на снимка.Затова хората преди да си купят дадена стока,първо я оглеждат и тогава решават да си купят. А тук за някакви форматни циркуляри за по 8-15 000 лв не мога да намеря цената па камо ли мостра.....да им имам умозаключението на БГ производителите.
nikolson - майстор
profesionalist_wood написа:
Е добре де,аз като купя Мерцедес ML за 100 000 лв прави ли ме дребен купувач(клиент)? М? При положение че съм краен потребител.
Да. Затова на сайта на Мерцедес няма да видиш цени. Цените са при дилърите.
Има има. Не си погледнал че има каталози в ПДФ формат и си пише ясно цените.
Примерно http://www.mercedes-benz.bg/content/bul ... elist.html

http://www.mercedes-benz.bg/content/bul ... Class.html
la_bamz - специалист
Както ти показаха по-горе не е само на БГ производителите. Примера който даваш с мерцедес изобщо няма място за сравнение. Аз лично не познавам човек който да купува професионални машини и да иска опция за тест, в повечето (да не кажа всички) случаии купуивача знае какво точно търси. Ако иска демонстрация се прави, дори идват на място, НО срещо релен интерес, а не че някой се присетил да провери цената на нещо което може би и няма да си купи. Другия вариянт, отделяш време и пари и ходиш по семинари и изложения, там хората показват и обесняват как работят нещата ;).
Значи ще чакам една година до МИЦ да има изложения ,,Дърводелски свят,,за да видя реално какво предлагат.Хаха Аз преди време бях си приготвил пари и то доста за да си купя машини,ама като няма мостра,откъде може да съм сигурен че няма да има луфтове и да е лошо направена.
Дори в Дубай си имат мострени зали за абсолютно всичко и го взимаш на момента ако ти хареса,ето това е търговия. Защото на арабите им идва отвътре да правят търговия и да се пазарят.Дори някои са по 5-6-то поколение. Работил съм с тях и винаги са отзивчиви по отнюшение на пазаруването. Но на българина не му се отдава търговията и маркетинга и затова куцат нещата-или да те прецака с цената или да си клати краката в офиса до заплата без да свърши нещо и винаги сърдит.
А имахме случай,когато бяхме на командировка в един от индустриалните палати,имаше фирма за СНС рутери.Та беше дошъл един 18 год.младеж да си купи едно евтино СНС рутерче от Китай за хоби дейност,от фирмата веднага му обърнаха внимание при положение че преди него имаше милионер,шеф на рекламна агенция... и дори показаха мостра,нищо че е евтина машинката,повечето в фирмата бяха специалисти по отдел продажби и се занимаваха с клиентите и обясняваха детайлно всичко. А в България само те препращат от стая на стая,от офис на офис и никой не е наясно за какъв продукт става дума когато искаш да си купиш....
Последна промяна от profesionalist_wood на съб апр 04, 2015 10:55 am, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
Но на българина не му се отдава
Но съдейки по поста ти - много му се отдава да мрънка...
И ще мрънкам докато не се подобри качеството на търговия :-D
-Балкански бизнес климат с евро-етно-руски-ориенталски елементи
la_bamz - специалист
jekasus написа:
Но на българина не му се отдава
Но съдейки по поста ти - много му се отдава да мрънка...
:2thumbs:
dragozow - майстор
Повечето търговци които имат налични машини няма да ти откажат да пробваш машина. Сега ако я нямат не можеш да я пробваш. Няма да я изядеш машината все пак. Пазара на дървообработващи и металообработващи машини в България е много свит последните години.

Тема "Какви са тия глупости?-измислени търговци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: