От мобилни телефони до цифрови камери
alx359 - специалист
Проблемната постановка е следната:

- Няколко контура с трафове и лунички 12v. Всеки контур се управлява с задимяващ ключ.
- Настолен компютър - телевизор, от където се гледа кабеларка с платка и САТ от USB у-во. Постановката минава през APC Back-UPS.

Когато пусна някой ключ се появяват хоризонтални черти на монитора. Това се случва дори ако луничките и екрана са на различен токов кръг. Причината идва от кабеларката. Като махна кабела от ПК се оправя. Сложил съм вече изолатор като този <ЦЪК> на входа на имота, но не помага.

Опитах също с още един изолатор на кабеларката преди ПК, но ефект никакъв. Опитах и с друг контакт, с филтриращ разклонител - пак нищо.

Някакви други идеи как да премахна тези черти от екрана? На него се гледа постоянно (бабата).
Vectra - специалист
Смущенията само като се гледа телевизия ли са или въобще?
Трафовете какви са, импулсни или обикновени. Опитай да махнеш единия димер като пуснеш луничките директно към трафа.
Ако трафовете са импулсни, намери отнякъде достатъчно мощен обикновен траф и пробвай с него. Първо да определим причината за смущенията, после ще мислим за отстраняването им :partyman:
alx359 - специалист
Благодаря ти. Във форум за телевизия попитах същото и ми дадоха простичък съвет дето ми свърши работа. Сложих заземителен кабел между масата на контакта и около буксата за коаксиала от към кутията на стената. Това изчисти напълно чертите (засега). Иначе причината може да е траф или димер, но те са много.

Тема "Шум на екрана от лунички и кабеларка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: