Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
8180 - майстор
Благодаря на включилите се.
novgradski написа:
И аз мисля че
stiv1961 написа:
с нагряване .... и бързо изстудяване( това няколко пъти) :?
(с каквото имаш -може и с пистолет за горещ въздух ...но да се пазят и плочките -че при охлаждането да не спукат ) - щом имаш достъп до шестостена ...
Ако отвътре е коляно -може би е по-добре,но ако е муфа -най-много нипела да излезе с муфата.

Мислите ли, че с пистолет ще е достатъчно?
Локални дефекти по плочките са допустими.

Какво правим ако излезе и муфата (освен к къртене) - някакви "кълчища за мазане" :?

Утре (неделя) ще действаме, ако имате др. идеи/съвети. :prost:
fbr - майстор
Рязане с тясна ножовка и аз съм го прилагал, не е трудно и за лаик.
egomen66 - майстор
С тънка ножовка , както споменаха по нагоре. Тук можеш да го видиш нагледно . Дано ти е в помощ. - https://www.youtube.com/watch?v=l46TizR6wMs :)
pipilica - майстор
Само внимавай да не се увлечеш с рязането, ако срежеш малко от вътрешната резба и калчишща не помагат после.
ivanovbg - майстор
Предполагам е с кълчища та да запече така. Доста време мина и кълчищата вече са изсъхнали - ще се отвие лесно. Ако са още мокри - духни 10 тина минути с обикновен сешоар.
nikolovvd - майстор
След като два пъти коленичих по 1-2 часа под мивката в кухнята и банята, вече кълчищата не ги мокря, а ги намазвам с нещо като силиконово лепило, купено от магазин с материали за отоплитлни инсталации. И след години се развива лесно.
pipilica - майстор
Я и аз да споделя, слагам тънко калчища после задължително плюнка и отгоре няколко слоя тефлонова лента. Става перфектно и после лесно се развива при необходимост.
hidrazin - майстор
За кълчища плюнката е задължителна. :-D Тефлоновата лента е ташак. За никакъв куp не става.
Сега има някаква "паста" със зелен цвят и мирише гадно. Мажеш кълчищата и става супер.
Предполагам nikolovvd говори за нещо подобно. Не знам как се казва и кой е производителя.
Просто ми отсипаха малко за няколко съединения.
Иначе стария и изпитан начин е кълчища с блажна боя. :-D
Веднага уплътнява и след 40 години се развива без проблем.
Ако се опъне - горелка и резбата после се оказва че е е като нова.
Пробвано лично.
:partyman:
pipilica - майстор
Бе че не става за нищо верно е ама се навива по-леко с нея стои мазна и не завлича калчищата.
Важно е също да се ползват и хубави меки кълчища да се навият стегнато и да не се слага прекалено много.

Тема "Запекъл нипел в плочките - идеи? СПЕШНО!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: