• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
wanderer - специалист
  • тъй като бормашината ми идваше малко височко реших без да влагам много пари да си направя нещо като шкаф. използвал съм изцяло отпадни материали. железата са от стари рафтове, дървенията - от ученическото ми бюро и отпадни дъски. плота от парчето което остана, като изрязах дупката за кухненската мивка. купих само механизмите за чекмеджетата и дръжките. общо разходи под 20 лева. удоволствието от работата - безценно. надявам се тия дни да поразместя работилницата и да си инсталирам машинката :supz:
Изображение
griffin - майстор
Много добро :-D, а желязната конструкция отстрани за какво е за укрепване ли?
wanderer - специалист
благодаря! да. то цялото е буквално една рамка от винкели, дървенията не крепи нищо освен чекмеджетата. мотива ми за това е че бормашината е към 80 кила, и не ми се иска след време шкафа да се изкриви или разхлопа. също е краен, в близост до банциг, и все ще му закача ъглите с някоя дъска, а желязото пази. от тази снимка не личи, но лицата на чекмеджетата не захапват рамката. влизат навътре до нивото на отвесните винкели.
griffin - майстор
Застраховал си се яко :-D
wanderer - специалист
  • и вече по предназначение
Изображение
gogo7777 - майстор
Браво за майсторлъка и за споделянето във форума. =D> :supz:
iavor - специалист
Чудесно ! Практично и красиво ! =D>
griffin - майстор
Баси, че тя машината е почти като мойта. Сигурен ли си че е толко кила? По спомен мойта на хартия беше 45 а конструктивно изглеждат еднакво :-D
wanderer - специалист
извинявам се. спомням си, че когато я избирах в единия от сайтовете беше указана маса 77 кг. сега проверих на табелата - 66 кг се оказа че тежи. е, с менгемето и боклуците по нея ще ги докарам 70 :)
ZEDYCUS - майстор
:partyman: Екстра е станало шкафчето!
  • 1
  • 2

Тема "Маса за настолна бормашина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: