Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Todorov_V - специалист
Здравейте,

Както се подразбира от заглавието, спешно имам нужда от помощ за стените в банята. Ситуацията е следната: Стените, за които става въпрос бяха с няколко пласта блажна боя, така са от години. Премахната е боята, колкото е възможно с чегъртане, има места с останала боя, но е здраво хванала и не пада. Изчегъртаните стени до тук са грундирани с "Бетонконтакт" на Боро (розов с песачинки), след което е правена шпакловка с гипсово лепило (пак на боро в случай, че е от значение). И такааа...шпакловката се издува и започна да пада, (знаете как, не в една тема е споменато, като баница, ронене и т.н.). Свалил съм я, колкото мога със шпакла и сега стената освен с полу свалената боя, седи и розовия грунд и бяло от шпакловката. Опитах се да стържа, да търкам, да мия, но си седи грунда, само малко бялото от гипсовото лепило понамаля. Разполагам с време до вторник най-късно да боядисам стените (каквато беше първоначалната цел). Разполагам с боя за баня "Dulux bathroom sheen 1l", още грунд от розовия и дълбокопро имващ грунд боро. Въпросът е, при това състояние в което е стената, как да процедирам? Мога ли да грундирам с дълбокопроникващият грунд, след като има отдолу от розовият и не се маха, "пречат ли си"? Или да мина с розовия пак и така да боядисвам? Спешно се нуждая от съвет, ако е нужно ще направя снимки за да видите стените.

Благодаря Ви!

П. П. Моля, не питайте защо се е случило всичко това, как, защо ще боядисвам а не нещо друго и т.н. Дълга и широка история е.
Стиви - специалист
Нека без да се заяждам, да се опитам да ти онагледя какво си направил. Да предположим, че искаш да правиш външна изолация на къща, но мазилката на стените се рони. Първо си решил да запалиш къщата, но пожара не е успял да събори ронливата мазилка, а само е изгорил покъщината ти. После си решил да бутнеш външната мазилка, като поставиш десетина кила взрив в центъра на къщата. Сега ни питаш как да налепиш изолацията по стените, защото все още е останала ронлива, мазилка по тях, въпреки че всяка стена вече се намира в различен квартал в следствие от взрива. Сега въпроса ти към нас е: "кажете ми някой още по-бърз вариант да махна шибаната ронлива мазилка, че ми свършва отпуската?"

Та моя отговор на въпроса ти:

НЕ, НЯМА ВЪЛШЕБНИ ХАПЧЕТА И МАГИЧЕСКИ ПРЪЧИЦИ. Престанете да вярвате в Дядо Коледа, каквото и да Ви казват в магазините за неговото съществуване. Кой каквото и да ти казва, единствения сигурен начин е да махнеш ВСИЧКИ нанесени досега ГАДОСТИ, защото нито една от тях не е подходяша основа за боята ти в баня.
Изчукай (в най-прекия смисъл този път) боята и всичките гадости върху нея, поне на 80% , като не оставяш участъци боя по-големи от 2-3 см. Снед това ДЪЛБОКОПРОНИКВАЩ ГРУНД мрежа и ЦИМЕНТОВА ШПАЛКОВКА.

По-пряк път НЯМА!
LazarGanev - "Велик майстор"
Стиви написа:
Изчукай (в най-прекия смисъл този път) боята и всичките гадости върху нея, поне на 80% , като не оставяш участъци боя по-големи от 2-3 см. Снед това ДЪЛБОКОПРОНИКВАЩ ГРУНД мрежа и ЦИМЕНТОВА ШПАЛКОВКА.

По-пряк път НЯМА!
А, да не забравиш да изчукаш ( в прекия и в преносния смисъл) и виновника за тая ситуация :cool:
chapara - майстор
Изображение Изображение Изображение Изображение Вярно че трябва да се мине по трудния път, а това с времето банята хич не я интересува Изображение Викай неволята и не губи време с писане във форумите че времето лети Изображение
Todorov_V - специалист
...добре, а ако въпреки всичко грундирам с дълбокопроникващият грунд и боядисам, поне година ще изкара ли? Защото решението с мрежата не мога да го направя, не съм майстор и не го умея. За това, как ще изглежда въобще не го коментираме, въпроса е да става за къпане. Прикачам и две снимки:

Изображение

Изображение
egomen66 - майстор
За временно решение слагай тапети за баня.. #-o

Прикачен файл

717-7970-300x320.jpg
717-7970-300x320.jpg (25.59 KиБ) Видяна 2690 пъти
lyubo000 - помощник
Да използвам темата на колега, че и аз съм пред тази дилема с банята. Всички стени са с няколко пласта блажна боя. По лесен вариант няма ли да е да се залепят и захванат с дюбели плоскости ГК и да се нивелират. Няколко майстора с които говорих ми казаха, че така процедирали, макар, че според мен не е правилно. Какво мислите вие?
jekasus - майстор
lyubo000 написа:
да се залепят и захванат с дюбели плоскости ГК и да се нивелират.
Няма такава технология...
chapara - майстор
lyubo000 написа:
Да използвам темата на колега, че и аз съм пред тази дилема с банята. Всички стени са с няколко пласта блажна боя. По лесен вариант няма ли да е да се залепят и захванат с дюбели плоскости ГК и да се нивелират. Няколко майстора с които говорих ми казаха, че така процедирали, макар, че според мен не е правилно. Какво мислите вие?
Ама верно не искате да четете грам, толкова е изписано по темата, една тесла и 3-4 дена блъскане да се покаже панела и готово :wink:

viewtopic.php?f=4&t=50268
al4o - специалист
Е ама преди 2 -3 дена го бистрихте това за гипсокартона в банята :)П.п Изпреварили са ме :)

Тема "Много бърза нужда от решение за стени в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: