Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
kalpev - специалист
DundyTheCroc написа:
Аз надстрийките изобщо не ги обичам, чиста преинсталация след формат е истината.
Toчно.
И не Виста 64 битова, което си е жива мъка...тя Виста-та си е доказано най-скапаната ОС.
Сложи си Windows 7 Ultimate х64 и с тези 8 GB компютърчето ще си е на шест :)
DundyTheCroc - майстор
Не съм съвсем съгласен с King, че паметта ще е в двуканален режим, независимо от това каква ще е другата двойка памет. Най-добре е да се свали книжката на дъното и да се прочете какво пише там относно възможните конфигурации на паметта.
Lisko - майстор
DundyTheCroc написа:
Не съм съвсем съгласен с King, че паметта ще е в двуканален режим, независимо от това каква ще е другата двойка памет. Най-добре е да се свали книжката на дъното и да се прочете какво пише там относно възможните конфигурации на паметта.
Аз пък обратно - съгласен съм с King.
drastar - специалист
Благодаря за отговорите. Мисля, че варианта на nikolovd със SSD и още RAM е най удачен за мен. ОС виста ми е необходим заради една програма ,която ползвам (EPLAN). Инсталирал съм я и на лаптоп сьс ОС 7 про 64б, но вече няколко пъти се бъгва, а на вистата 5 години без никакви проблеми.
Миналата година си бях в България и реших да сложа ssd на лаптопа (alienware - dell), но той, лаптопа, реши да не приема няколкто SSD които се опитаха да му монтират :shock:
Имам NAS server 2x4Tb на който качвам всичко, затова мисля, че по голям от 250 Gb ssd не ми е необходим.
Засега се спрях на Samsung ssd 850 pro. Ще мога ли с такъв адаптер http://www.synchrotech.com/product-usb/ ... er_01.html да работя и на друг компютър ?

:partyman:
nikolovvd - майстор
Аз съм с 840 EVO (120 GB) и в инструкцията посочват такъв адаптер за USB връзка. Вътре в опаковката трябва да има и CD, така че не виждам причина да не се справиш с всякакви ситуации.
Неудобството идва от това, че ще трябва всеки път да го демонтираш, ако искаш да го ползваш като външен диск.
Ако си направиш FTP Server на твоя сървър, ще можеш и през Интернет да качваш работните си файлове, стига да разполагаш със статично IP.
drastar - специалист
Нямам статично ip, а и нямам достатъчно познаня в тази сфера. Демонтирането при мен е лесно, имам странична вратичка и става за секунди, а и едва ли ще ми се налага твърде често. Проблемът сега е операционната система :? Нека да е windows 7 ultimate 64 bit. Естествено тук е по скъпо от България :shock: Препоръчай ми online сайт, магазин в Бг.
nikolovvd - майстор
По-скоро при теб трябва да потърсиш представител на Microsoft, а е много вероятно в магазините за компютри да продават. От друга страна може да попиташ при покупката на диска дали можеш да си купиш OEM версия, която е на почти 3 пъти по-ниска цена. Мисля, че клиента имаше право на такава OEM версия при покупка на основна платка, диск или нов компютър.
Предполагам, че ако драснеш някой мейл на Microsoft ще те осведомят подробно за политиката им при вас и дори ще ти посочат най-близкия до теб представител.

http://getintopc.com/softwares/operatin ... nd-64-bit/
montoya - майстор
8.1 май е по евтин от седмицата, аз бих изчакал за 10, въпроса е може ли да се чака
drastar - специалист
Вчера се сетих, че имам един NVR който не ползвам и прехвърлих диска 1tb на компютъра. Следвайки стъпките от сайта (който nikolovvd постна по горе) инсталирах 7 ultimate 64bit. Е, макар и с 3gb рам, разликата е огромна. Днес или утре ще пробвам и една 64-витова 8-ца и , ако работи , така или иначе ще купувам лиценз, кой ос да избера , 7 или 8 ? :partyman:

пп. Наистина разликата в цената между 7 и 8 е голяма. Защо ?

Пп.2 Нужна ми е "€ помощ " :-D за настройване на nas server, но нека това да е на лични .

Тема "Въпрос за RAM памет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: