Нека намерим най-тънките цени.
EDI - майстор
Аз усилия не съм мерил, просто съм работил с машините и съм ги виждал какво могат.МАКИТА-та е 24 нютона по каталог, стария СПАРКИ е 18.Или мерните им единици са различни, или МАКИТА не стават, като по-вярно е второто.Старото СПАРКИ пробива с диамантена корона Ф32 теракотени плочки, докато МАКИТА-та умря щом короната задълба в плочката.И синия ми БОШ GSR 12-2/колкото и да е СТАНДАРТ серия/ e 27 нютона ама познайте дали има нещо общо с МАКИТА-та, която е 24 и става да си завиваш мебелни винтове, ако не почине скоропостижно.А новото СПАРКИ е доста по-яко от старото.Та аз говоря от практическа гледна точка, от работата на терена, не съм специалист по конструкции, просто така си го обяснявам.
prascho - майстор
Цената на машинките я оставете настрана. Аз Спаркито определено не го взех за 270-280лв колкото върви. В цената има завишение поради реклама и други фактори. Пък и мрежовият маркетинг /дистрибуторите/ работи с процент отстъпка /печалба/ от производителя.

Нямам представа колко Нютона е въртящия момент. В спецификацията пише честота на въртене от 0 до 400 оборота в минута, а не 400 оборота. Опитах да задържа главата с ръка на степен 0-400 мин-1. При степен 1 за момент прищтрака съединителя, а при 3 ми се подпали дланта :). Батерията е 1,5 и не съм я ползвал повече от месец.
Последна промяна от prascho на пон апр 06, 2015 3:50 pm, променено общо 1 път.
iivanov - майстор
То оспамихме с тия спаркита , ама да продължа. Аз , честно казано , за домашна , съвсем любителска употреба , смисъл от покупката на винтоверт не виждам. У дома работя с една bur 150 cet - малко неудобно , но съвместява дрелката с винтоверт.
stan73 - майстор
Много бих искал да е вярно (все пак е относително българска фирма), но са излъгали или за оборотите, или за нютоните. Ако на някой му се занимава, има динамометричен ключ и съответното Спарки, ако иска да го измери...
prascho - майстор
А пък според мен един винтоверт в една къща е напълно достатъчно. Било то на 10.8, 14, 18V .....

П.П. Нямам динамометричен ключ иначе бих съдействал за спорта :).
stan73 - майстор
Аз имам (даже е ADW (пак от Лидл)), но си чак на другия край на географията...
П.П. А относно бройката достатъчни машини в домакинство - според мен достатъчни са 2: с едната правя пилотни отвори примерно, а с другата навивам винтовете. Много мразя да навивам в дърво директно (обикновено се пука). Освен това ако едната каталяса преждевременно - все пак така имам още една. А другите 2, които имам в момента по-стечение на обстоятелствата са за продаване (внесени от Германия, чудни машинки, на които съм рециклирал батериите)...
Последна промяна от stan73 на пон апр 06, 2015 4:01 pm, променено общо 1 път.
iivanov - майстор
prascho написа:
А пък според мен един винтоверт в една къща е напълно достатъчно.
'Га почниш с винтоверта си бъркаш джибрите , ила ми са убади. :partyman:
fore - майстор
Абе нанеси се ти в ново жилище и си купи разни мебели, пък тогава да те питам дали няма смисъл от Врта.

Тоя Райдър-дето е с полиамидни зъбни, добре че му смених батериите с гелови акута и че работи завидно добре че иначе щях да се видя в чудо.
На Вилата не бях го взел и трябваше да завия едни рапидки в една дървена ограда. Викам си - с малата бормашина на Елтос ще ги навъртя. Нали е на ток и има сила. Има сила ама няма -има обороти, ама няма Нютони. Бензинка си е. :mrgreen:
Та Райдъра може да е само 10 нютона, обаче навърта големи болтове по 5-6 сантима в стената които държат висящите шкафове без проблем.
А да не говориме удобството да имаш двете посоки на развъртане на главата.
Верта си е Верт !

Така че при първа възможност вземам един Парксайд от по големите.

=============
Стиви я кажи литиевите батерии оставени дълго време на студ - под нулата дали се скапват. Бях чувал че било хубавио да се съхраняват литиевите батерии на лаптопите в хладилник при 5 градуса когато не се ползвали. Обаче не го вярвам това. Та затова питам дали има нещо вярно в тия теории.

Имам Руски динамометричен на 1/2 квадрат, до 50 нютона, ама незнам дали мога да направя теста с него ?

Вярно е че дървото се пука ако му ковеш по дебели пирони или рапидки директно.
prascho - майстор
Аз сглобявам мебели на ръка, не ползвал винтоверт :?

П.П. Сглобявам ПДЧ-та и не ми се иска да превърти винта. На ръка си е много удобно. Не виждам причина да се бърза за сметка на качеството. Пък и до момента не съм видял в листовка на мебели да е посочен винтоверт!

В листовката на спарк....то пише температура на съхранение около 20 градуса. Зареждане на батерията по спомен от 5 до 40 градуса.
fore - майстор
Човек незнам къде гледаш, но във всички листовки на съвременните мебели е нарисуван Верт.
Изобщо не желая да навивам нищо на ръка. И ако се наложи да се развие нещо при грешка или друга причина ?!

Единствено ехцентриците на заключващите болтове ги въртя с тресчотка и РН-3 звезда. Да не говориме че силата на Верта е в пъти по голяма и позволява да навиеш рапидка много по лесно директно в ПДЧ-то отколкото на ръка. За бързината да не говориме. И в работата и в дома сглобих сумати и мебел и не ми се мисли ако трябваше на ръка да става.
Пробвай и ще спреш да се мъчиш.

=============

=============
Стиви я кажи литиевите батерии оставени дълго време на студ - под нулата дали се скапват. Бях чувал че било хубаво да се съхраняват литиевите батерии на лаптопите в хладилник при 5 градуса когато не се ползвали. Обаче не го вярвам това. Та затова питам дали има нещо вярно в тия теории.

Имам Руски динамометричен на 1/2 квадрат, до 250 нютона, ама незнам дали мога да направя теста с него ?

Вярно е че дървото се пука ако му ковеш по дебели пирони или рапидки директно.
Последна промяна от fore на пон апр 06, 2015 7:26 pm, променено общо 1 път.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: