• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
То затова е станало на такива туфи - вдървили са се стъблата, защото ги е оставял много високи.
То на снимката се вижда че приличат на клечки.
Силно съм скептичен относно "оправянето". Ще бъде само загубено време.
:partyman:
maxx271 - специалист
шоп написа:
maxx271, как така ше порасте тревата една педя!!!
определено бъркате технологията и резултата е видим.

Една педя е окол 20 см

аз кося 2 см и резултата е перфектени 3 см останала трева.

В това дъждовно време няма как да я кося поради простата причина че е мокро пробвал съм и резултата е направо с корените излиза не знам но моята доста бързо расте.Ако вали 2 дни поне една седмица не мога да пусна косачка а след толкова време става доста висока в момента е 3 см. мисля да пробвам да регулирам колелата да коси по високо да видя резултата.
шоп - майстор
maxx271, тя тревата не е изпусната тази година в дъждовете.

Всичко си има предистовия, предполагам от миналата година.

Щом имаш толкова бръз темп на разтеж няма нужда от торене. Коси редовно ако трябва през ден по 1 см и ще се сгъсти. Ще направи "брада" всяка туфа.
maxx271 - специалист
шоп написа:
maxx271, тя тревата не е изпусната тази година в дъждовете.

Всичко си има предистовия, предполагам от миналата година.

Щом имаш толкова бръз темп на разтеж няма нужда от торене. Коси редовно ако трябва през ден по 1 см и ще се сгъсти. Ще направи "брада" всяка туфа.

Тя цяла зима си разстеше без почива без почивка и поради голямата влага не пусках косачка предполагам от това е станало така имам до нея още около 50 кв. да засея но ще си купя малко по скъп че този съм го взел на доста ниска цена.
шоп - майстор
цената на смеската не е определяща. Гледай броя на видовете треви. 9-12 бр е идеално. Едни растат бързо, други са сухолюбиви, трети издържат на сянка, четвърти на бедни почви, пети на тъпчене и т.н.

Трева се сади веднъж в живота и цената не е важна. Аз сях преди 12 години 500м3 и парите, които съм дал съм ги забравил, но всеки ден виждам резултата :lol: .
maxx271 - специалист
шоп написа:
цената на смеската не е определяща. Гледай броя на видовете треви. 9-12 бр е идеално. Едни растат бързо, други са сухолюбиви, трети издържат на сянка, четвърти на бедни почви, пети на тъпчене и т.н.

Трева се сади веднъж в живота и цената не е важна. Аз сях преди 12 години 500м3 и парите, които съм дал съм ги забравил, но всеки ден виждам резултата :lol: .
Това е много важно поне за мен ако реша да купя тревни смески да гледам колко вида трева има възможно е да са 5 вида и да съхнат бързо или да не се получи нищо като резултат.От това което купих за райграс излезе и друга трева и това бе причината да се разреди и като поливам от чешмата а най добре от сонда или кладенец имам кладенец но водата е колкото да се напои едно магаре .
  • 1
  • 2

Тема "Рядък райграс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: