Най - вълнуващия въпрос зимно време.
бати 100ю - напреднал
6osi6 стига бе,осра се,темата е друга
n.ganev - майстор
6osi6, явно или не ти е ясно за какво става въпрос или се правиш. Естествено че няма как един независим от системата уред / така оплюван от Вас / да управлява системата. Мисля, че бях достатъчно изчерпателен в отговорите си а и колегата. Самият уред помага да се види какво е необходимо за вида гориво - в случая качество, калоричност и др. за да се направи оптимална настройка защото горивният процес зависи от много неща включително и настройки на горелката - най вече. Това което беше споменал наскоро filmatoplo за това че скоро ще бъдем задължени да монтираме регулатори на тягата, а и stilian20 го написа съм абсолютно съгласен и дори ще улесни такива като мен. Да ще има други които ще ревнат, че отново ще печелим, мошенничестваме, лъжиме и т.н. Все едно до няколко дена ще монтирам и това за да направя проба. Не е зле да се знае, че у нас е експериментална площадка и нещо което не съм пробвал не го предлагам - кой не вярва е добре дошъл аз черпя :partyman: . Относно изходната точка - точно това помага да се ориентирам по бързо какво е необходимо в съотношението въздух гориво, което се определя от горелката.
n.ganev - майстор
Ееей аз докат накълва по клавиатурата... Баси #-o .
i_minov - напреднал
Един въпрос на лаик - с Грейко 20РБ и котел Бош солид 2000 съм. За първа година използвам изобщо котел на твърдо гориво. След около 4 тона изгорени слънчогледови пелети за първи път на дъното на котела се появи това:

Изображение

Това от конденз ли се получава или може да е протекла водната риза?
LazarGanev - "Велик майстор"
6osi6, разбирам че ти е трудно да схванеш, затова ще го повторя пак - газанализаторът не управлява горивния процес, с него се правят настройки на съотношението гориво-въздух в статично положение - обикновено това се прави в режим на максимална мощност. Под "управление на горивния процес" се разбира постоянна промяна на мощността в зависимпост от нуждите на системата, тоест промяна на горивото, съответно и промяна на въздуха (евентуално). Настройките с газанализатора се правят еднократно, при пуска на горелката/котела, докато управлението на горивния процес е една постоянна дейност, особено при съвременните модулиращи горелки

Сега ще помоля Модератор да разчисти спама или да го отдели в отделна тема, ако прецени!
alex_serviz - специалист
i_minov написа:
Един въпрос на лаик - с Грейко 20РБ и котел Бош солид 2000 съм... След около 4 тона изгорени слънчогледови пелети за първи път на дъното на котела се появи това:
Това от конденз ли се получава или може да е протекла водната риза?
Същата гняс се появи и при мен ( RB20 + DAKON 32KW + ламарина в бункера + слънчогледови пелети ), в дъното на последните два хода. Даже ми "запечатва" кръглото капаче към пепелника.
Според мен е конденз.
И аз го виждам като конденз. Имате ли трипътни вентили? Алекс май има. Каква е температурата на димните газове?
alex_serviz - специалист
Аз нямам монтиран трипътен вентил. Есента сложих Термовар, не ми хареса, понеже съм с една помпа и го махнах. Благодарности на n.ganev, удари едно рамо за реализацията му! Изображение
От десетина дни ми пристигна Херц-а, но чакам края на сезона за да го сложа.
t димни газове ми се движи от 110-120 max до към 150 градуса. Както казвах и преди след "тунинга" с ламарината в бункера външния комин, който ползвам протече като градинска лейка.
i_minov - напреднал
Имам трипътен вентил, но наскоро установих, че не ми е монтиран в правилна посока и практически не работи, дори обратното - според мен големия кръг е постоянно отворен и едва когато температурата на връщата вода достигне градусите, които съм задал на самия вентил той затваря и започва да върти вода само в малкия кръг. Нагласил съм помпата да се включва при 59 градуса на водата, но и при този вариант има постоянни колебания на температурата на водата в котела между да речем 57-61 градуса, докато не успее да загрее достатъчно всички радиатори.
Искам да споделите и двамата какво е положението след правилен монтаж на вентила :)

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: