• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21
Ел. инструментите. Консумативи.
stan73 - майстор
Благодаря на колегата, който е разглобил витовертчето и го е заснел. За мен лично това е много полезно, а и като цяло изглежда много кадърно направено. :)

А и да споделя за одисеята с рендето (която вече приключи): Вчера щях да имам път и към Лидл (че не ми е наблизо), та сборих Бъджет рендето с моето злополучно Парксайд на двора върху една дъска. Резултати: Както и предполагах - бъджеткото се справи много по-добре - без миризма, без загряване и с внушително и радващо слухът фучене (вероятно за дълга работа може да е неприятно обаче, че звукът е бая силен)) и по-добро отнемане на материал. А парксайдското загряваше много повече, даже и на двора си миришеше яко, а и моторът не звучеше добре. За мен това е дефектен мотор. (вероятно много от другите ще работят много по-добре, но аз явно не случих тоя път на качествен екземпляр) Върнах го в Лидл, обясних им симптомите, а и че според мен моторът му е дефектен. Не ми правиха никакви проблеми. Чест им прави, че си уважават гаранциите винаги и без проблеми ! (накратко останах си с фучащото като Формула 1 - Бъджет, а това, че няма екстри ще го преживея, поне работи брутално добре)
profesionalist_wood - майстор
Ильо написа:
Днес си напазарих винтовертче, като цяло съм много доволен.
Ето малко снимки:

Parkside PABS 10.8 C2

Изображение

Между другото самоковеца вече е обявил цена от 100 лв :roll:
http://olx.bg/nov-s-garantsiya-dvuskoro ... -i74043972
monster18 - специалист
Колеги а да ви попитам понеже не ми стана ясно винтовера има ли гаранция ? И примерно след време като му свърши живота на батерията от къде ще се сдобием със нова ?
stan73 - майстор
Естествено, че винтоверта има гаранция - 3 години. Обаче, доколкото съм запознат - гаранцията не важала за батерията. А други батерии можело да се закупят от фирма "Бушона" в София. (доколото съм чел от споделено от колеги - били по 30 лева бройката)
Последна промяна от stan73 на пон апр 06, 2015 8:34 am, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
monster18 написа:
Колеги а да ви попитам понеже не ми стана ясно винтовера има ли гаранция ? И примерно след време като му свърши живота на батерията от къде ще се сдобием със нова ?
В ръководството има телефон и адрес на сервиз. Звъниш, поръчваш и получаваш. 28 лева е бройката.
prascho - майстор
Колко Нютона е максималния въртящ момент на винтоверта? Любопитство - за сравнение със Спаркито :) http://sparky.eu/bg/powertools/cordless ... li-hd.html

П.П. Дали някъде в София има останали от ел. рендетата? Напоследък леко съм занемарил търговията :-D .
stan73 - майстор
20 нютона.
А тези от Спарки яко са се изсилили с техните 32 нютона при 400 оботота от машина с подобна батерия. Даже ако предположим, че редукторът и двигателят са способни на такива подвизи, няма как батерията (триклетъчна) да отдаде нужната енергия, за да бъдат постигнати 32 нютона. Според мен - преко сили 22 (което пак не е никак малко). За да бъдат постигнати 32 нютона или трябва редукторът да "сваля" оборотите до 220 - 250, или батерията да е с двоен капацитет при същото напрежение (накратко 6 клетъчна).
Щом Спарки си позволяват вече да лъжат и за това - съвсем взеха да ми падат в очите !
iivanov - майстор
Що бе? Ако спаркито е кЕтайско , тия нютони са напълно постижими. Тъй де, китайските нютони може да са като ватовете им. :-D
пишман_майстор - майстор
iivanov написа:
Тъй де, китайските нютони може да са като ватовете им
:-D
stan73 - майстор
Има резон в това. Принципно китайчетата могат да правят много читави неща, но май извращенията идват предимно от некоректни БГ прекупвачи, купуващи ултранискокачествени неща, на безценица, и продаващи ги тук със силно завишена цена за максимална печалба. Оттам предполагам и натрупаната лоша слава...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21

Тема "Винтоверти Parkside от Lidl" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: