• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 21
Ел. инструментите. Консумативи.
fore - майстор
Абе за 270 лева може и да извади 30 нютона. Аз лично вярвам на спецификациите им.

До тук каквото и да съм взел то е с параметрите които са дали.
EDI - майстор
Вади си ги без проблеми, работил съм с модела.Сега дали са 32 или 30 не съм мерил, но пределено превъзхожда и МАКИТА и БОШ и ДЕВАЛТ в този клас.Дори стария 10,8 волтов СПАРКИ превъзхождаше по сила моделите от онези години, макар усилието му да бе малко по-ниско по каталог.Всичко е до мотор и конструкция на предавките и съединителя според мен.СПАРКИ имат и с 1,5 А батерия, ама не съм ги виждал.Казват, че са с елементи на САНЬО.
stan73 - майстор
Явно не си прочел внимателно какво съм написал по-горе. Редукторът и моторът и извънземни да са, възможната енергия, отдавана за единица време от триклетъчна ак. бат. от този тип не е достатъчна за достигането на 32 нютона при 400 оборота. Възможните начини за достигане на този наистина впечатляващ въртящ момент (за машина захранвана с толкова ниско напрежение) е с "по агресивен" редуктор (ако мога така да се изразя), свалящ оборотите на малко над 200, като така се достига по-голям въртящ момент или 6 клетъчна литиевойонна батерия (със смесено свързване (3 последователно свързани и по 2 в паралел)), която може да стане с по-ниско вътрешно съпротивление, като по този начин волтамперната и характеристика ще се подобри дотолкова ("втвърди"), че тя ще може да отдаде нужната енергия, без напрежението на клемите и да "кляка" и по този начин да се явява ограничение в системата тяло/батерия. (опитах се да го обясня на по-достъпен език, дано съм успял...)
П.П. Много бих искал да присъствам на измерването на 32 нютона въртящ/затягащ момент от тази машина.
fore - майстор
Сигурно си прав, за принципите и особено щом ремонтираш тази техника трябва да е така. Но въпреки това Аз лично вярвам на Спарки. А и колегата казва че достигал до тези Нютони. Биследвало да е прав щом го е ползвал.

Значи Вярно че в цената на машините влиза Марката, но Спарки не оскъпяват толкова много машините си.
Ако се погледнат цените и на двата Верта -то Спаркито е близо четири пъти по скъпо. Явно има защо.
Все пак като се развърти мотора му мирише по добре от този на Парксаида. Със сигурност е реализиран по добре и може да отдаде повече сила от Лидълският аналог.
stan73 - майстор
Аз имам Парксайд, с подобна батерия, но произведен от Гризли (този, който е със сваляемият патронник). Машинката е супер и си мирише и звучи супер (точно както трябва да работи сериозна маркова машина, но си я подбрах), освен това е изненандващо тежка за габаритите си. Дават и също 20 нютона на ниската предавка и то при още по-ниски обороти. А сегашната (от събота), не съм я тествал, но според това, което е постнал колегата: снимки на машината и редукторът и (според мен много полезен пост (благодаря пак !)), се вижда, че изработката на машината е изненадващо сериозна (особено за цената си). Ако нямах вече няколко подобни машини, определено щях да си я купя.
EDI - майстор
Аз усилия не съм мерил, просто съм работил с машините и съм ги виждал какво могат.МАКИТА-та е 24 нютона по каталог, стария СПАРКИ е 18.Или мерните им единици са различни, или МАКИТА не стават, като по-вярно е второто.Старото СПАРКИ пробива с диамантена корона Ф32 теракотени плочки, докато МАКИТА-та умря щом короната задълба в плочката.И синия ми БОШ GSR 12-2/колкото и да е СТАНДАРТ серия/ e 27 нютона ама познайте дали има нещо общо с МАКИТА-та, която е 24 и става да си завиваш мебелни винтове, ако не почине скоропостижно.А новото СПАРКИ е доста по-яко от старото.Та аз говоря от практическа гледна точка, от работата на терена, не съм специалист по конструкции, просто така си го обяснявам.
prascho - майстор
Цената на машинките я оставете настрана. Аз Спаркито определено не го взех за 270-280лв колкото върви. В цената има завишение поради реклама и други фактори. Пък и мрежовият маркетинг /дистрибуторите/ работи с процент отстъпка /печалба/ от производителя.

Нямам представа колко Нютона е въртящия момент. В спецификацията пише честота на въртене от 0 до 400 оборота в минута, а не 400 оборота. Опитах да задържа главата с ръка на степен 0-400 мин-1. При степен 1 за момент прищтрака съединителя, а при 3 ми се подпали дланта :). Батерията е 1,5 и не съм я ползвал повече от месец.
Последна промяна от prascho на пон апр 06, 2015 3:50 pm, променено общо 1 път.
iivanov - майстор
То оспамихме с тия спаркита , ама да продължа. Аз , честно казано , за домашна , съвсем любителска употреба , смисъл от покупката на винтоверт не виждам. У дома работя с една bur 150 cet - малко неудобно , но съвместява дрелката с винтоверт.
stan73 - майстор
Много бих искал да е вярно (все пак е относително българска фирма), но са излъгали или за оборотите, или за нютоните. Ако на някой му се занимава, има динамометричен ключ и съответното Спарки, ако иска да го измери...
prascho - майстор
А пък според мен един винтоверт в една къща е напълно достатъчно. Било то на 10.8, 14, 18V .....

П.П. Нямам динамометричен ключ иначе бих съдействал за спорта :).
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 21

Тема "Винтоверти Parkside от Lidl" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: