• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 21
Ел. инструментите. Консумативи.
stan73 - майстор
Аз имам (даже е ADW (пак от Лидл)), но си чак на другия край на географията...
П.П. А относно бройката достатъчни машини в домакинство - според мен достатъчни са 2: с едната правя пилотни отвори примерно, а с другата навивам винтовете. Много мразя да навивам в дърво директно (обикновено се пука). Освен това ако едната каталяса преждевременно - все пак така имам още една. А другите 2, които имам в момента по-стечение на обстоятелствата са за продаване (внесени от Германия, чудни машинки, на които съм рециклирал батериите)...
Последна промяна от stan73 на пон апр 06, 2015 4:01 pm, променено общо 1 път.
iivanov - майстор
prascho написа:
А пък според мен един винтоверт в една къща е напълно достатъчно.
'Га почниш с винтоверта си бъркаш джибрите , ила ми са убади. :partyman:
fore - майстор
Абе нанеси се ти в ново жилище и си купи разни мебели, пък тогава да те питам дали няма смисъл от Врта.

Тоя Райдър-дето е с полиамидни зъбни, добре че му смених батериите с гелови акута и че работи завидно добре че иначе щях да се видя в чудо.
На Вилата не бях го взел и трябваше да завия едни рапидки в една дървена ограда. Викам си - с малата бормашина на Елтос ще ги навъртя. Нали е на ток и има сила. Има сила ама няма -има обороти, ама няма Нютони. Бензинка си е. :mrgreen:
Та Райдъра може да е само 10 нютона, обаче навърта големи болтове по 5-6 сантима в стената които държат висящите шкафове без проблем.
А да не говориме удобството да имаш двете посоки на развъртане на главата.
Верта си е Верт !

Така че при първа възможност вземам един Парксайд от по големите.

=============
Стиви я кажи литиевите батерии оставени дълго време на студ - под нулата дали се скапват. Бях чувал че било хубавио да се съхраняват литиевите батерии на лаптопите в хладилник при 5 градуса когато не се ползвали. Обаче не го вярвам това. Та затова питам дали има нещо вярно в тия теории.

Имам Руски динамометричен на 1/2 квадрат, до 50 нютона, ама незнам дали мога да направя теста с него ?

Вярно е че дървото се пука ако му ковеш по дебели пирони или рапидки директно.
prascho - майстор
Аз сглобявам мебели на ръка, не ползвал винтоверт :?

П.П. Сглобявам ПДЧ-та и не ми се иска да превърти винта. На ръка си е много удобно. Не виждам причина да се бърза за сметка на качеството. Пък и до момента не съм видял в листовка на мебели да е посочен винтоверт!

В листовката на спарк....то пише температура на съхранение около 20 градуса. Зареждане на батерията по спомен от 5 до 40 градуса.
fore - майстор
Човек незнам къде гледаш, но във всички листовки на съвременните мебели е нарисуван Верт.
Изобщо не желая да навивам нищо на ръка. И ако се наложи да се развие нещо при грешка или друга причина ?!

Единствено ехцентриците на заключващите болтове ги въртя с тресчотка и РН-3 звезда. Да не говориме че силата на Верта е в пъти по голяма и позволява да навиеш рапидка много по лесно директно в ПДЧ-то отколкото на ръка. За бързината да не говориме. И в работата и в дома сглобих сумати и мебел и не ми се мисли ако трябваше на ръка да става.
Пробвай и ще спреш да се мъчиш.

=============

=============
Стиви я кажи литиевите батерии оставени дълго време на студ - под нулата дали се скапват. Бях чувал че било хубаво да се съхраняват литиевите батерии на лаптопите в хладилник при 5 градуса когато не се ползвали. Обаче не го вярвам това. Та затова питам дали има нещо вярно в тия теории.

Имам Руски динамометричен на 1/2 квадрат, до 250 нютона, ама незнам дали мога да направя теста с него ?

Вярно е че дървото се пука ако му ковеш по дебели пирони или рапидки директно.
Последна промяна от fore на пон апр 06, 2015 7:26 pm, променено общо 1 път.
themask - специалист
Никой не казва, че не могат да се завият 500 винта на ръка, но аз бих си го спестил със сигурност :wink:
stan73 - майстор
Е, за ПДЧ е ясно, но аз го недолюбвам... Вчера например ремонтирах една маса на двора от масивно дърво (малко я претупах, но ще изкара така още 2 години на дъжда...), та за подобни цели предпочитам да работя с две машини (а и таман изтествах и Метабо-то (до онзи ден се занимавах с батериите му...)).

П.П. Не препоръчвам съхранение на батерии при температури по-ниски от 5 градуса (не, че не може, но ръскът, особено ако става въпрос за клетки с лиевойонна или литиевополимерна химия е голям (напрежението им зависи много и от температурата и степента на зареденост, та е възможно при ниски температури да падне под допустимите граници, като така да влоши параметрите на батерията, а те така или иначе са си с нисък саморазряд та смисълът от фризер е никакъв)).
iivanov - майстор
BUR 150 CET е с екстрите на винтоверт и с 9 nm/max. Дават му да завива в дърво 6×100. Сега не знам как са , но моят е от старото мат'рял, отпреди "китайската революция". Доколкото знам модела е разработка на МЕИ Варна.
prascho - майстор
Когато говорим за минификс и панти е все тази дали се ползва отверка или винтоверт.

П.П. През 2014-2015г сглобявах ПДЧ-та на известни немски /'Арте М', 'Раух'/ и полски производители...никъде не видях по листовките да има винтоверт. Явно съм зле със зрението.

П.П. То аз купувах ПДЧ не от любов, а от липса на алтернатива. Не мога да си позволя масив на тройна цена.... :sad:
fore - майстор
Оборотите Брат са около 5000 вероятно. А дали тези обороти са достатъчни за рязане на метал си отговори ти ! Другото е въпрос до диаметър на централният отвор.

---------

BUR 150 CET е Спарки имсля. Става, само кабела малко пречи и силата му е като на моят Райдър.
Мобилността и тия 30-40 нютона от 18 волата Литий си е друга бира, а и удар ако има вече е върха на сладоледа ! :mrgreen:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 21

Тема "Винтоверти Parkside от Lidl" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: