• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 21
Ел. инструментите. Консумативи.
stan73 - майстор
pachosz написа:
Така е, на най-ниската са. Но тия 400 оборота са без товар :wink: Т.е. ако са необходими тези 90Н, оборотите ще паднат доста.
Всички фирми призводители ги означават така, а от предният ти пост, човек можеше да си помисли, че имаш предвид, че те постигат бруталните нютони с още по-ниска предавка от 400 об/мин...
Както и да е - машината радва, но е искъпа. Вероятно има хора/учреждения за които тя е нужна, а и могат да си я позволят...
Но пак си е брутално, 90 нютона са все едно 9 килограмов чук да се сстовари от 1 метър (и то от нормална машина (не ударен гайковерт)).
stan73 - майстор
EDI написа:
И аз съм съгласен.Най-жестокото нещо, което съм пипал е един винтоверт Ингерсол-ранд 18 волта, къса ръце, по каталог май беше над 100 Нютона, ама не е за нас, има си предназначение.А гайковерта беше над 450, страшилище.Не знам 22 воловете серия, как е, ама си представям. :prayer: 40-45 на мен ми стигат.
И за тях съм чувал само добри отзиви, но никога не съм виждал или пипвал такава машина. По-важното е, че ще вършат добра работа на някого... :)
Leon - специалист
stan73 написа:
Пише, че 90-те нютона си ги постига точно на най-ниската предавка (400 оборота)
При 90 Nm и 400 oб/мин
мощността е 3768 вата!

При 18 волта батерия, токът ще е 209,3(3) ампера!!!

Евала на таз батерия и проводниците до четките!

:?
stan73 - майстор
Батерията е 10 клетъчна, машината е без четки, а цената и спира дъхът (тока... :) ). - над 400 паунда в Англия и около 1500 лева тук... (един приятел имаше лаф: "Ако искаш ве !" ;) )
Последна промяна от stan73 на пон апр 06, 2015 10:24 pm, променено общо 1 път.
ESPACE - майстор
Абе то е ясно че ги постига на най-ниската предавка, но не и при оборотите на празен ход на въпросната предавка. Вероятно някъде в диапазона при около 100-150об/мин и 50-75А.
ESPACE - майстор
stan73 написа:
Батерията е 10 клетъчна, машината е без четки, а цената и спира дъхът (тока... :) ). - над 400 паунда в Англия и около 1500 лева тук...
1000 лв е и не е чудо невиждано
http://www.onlinemashini.bg/akumulatore ... -ah-/17523

Това че е 10 клетъчна нищо не значи, единия ми лаптоп е с 12 клетъчна-и какво от това? Вероятно ползва едни от най добрите елементи за силови приложения на Samsung модел INR18650-20R 2000mAh. Те без проблеми понасят токове отпорядъка на 30А или 60А при двойки в паралел, както е в случая. Само че при разряд с такива токове напрежението рязло спада до 3,2-3,3V което потвърждава предположението ми че въпросните 90Nm се постигат при около 100об.мин
Leon - специалист
stan73 написа:
Батерията е 10 клетъчна, машината е без четки,...
И сигурно електричеството от батерията до двигателя го предава някакси по въздуха!

А иначе при въртящ момент 90 Nm, на десет санта от оста на въртене на двигателя (т.е на дръжката) усилието е 91,743 кг.

п.п. Аз самият съм толкова, но такова усилие с една ръка (че и с две) си признавам, че не мога удържа!

п.п.п. Така че ... малко са ни лъгали та да вярваме на секви писаници!!!
ZEDYCUS - майстор
Не лъжат. Тези винтоверти се използват с ръкохватката , особено с боркорона или голямо свредло. :partyman:
Kokar - специалист
Относно съхранението на батериите...

How to Store Batteries
и
How to Prolong Lithium-based Batteries

Част от хладилника ни е запазена за различни формати батерии. :yawinkle:
Leon - специалист
ZEDYCUS написа:
Не лъжат. Тези винтоверти се използват с ръкохватката , особено с боркорона или голямо свредло. :partyman:
Може ... ама ...

Преди години със зетя сменяхме гарнитура на глава. От там знам какво са 100 Nm по динамометричен ключ с рамо 50 санта.

п.п. Преди десетина години се изпитваше предпазния съединител на цялата продукция на перфораторите на Спарки за въртящ момент на изключване 7-9 Nm. Като заклини в арматурата да не ти скърши китката!

:partyman:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 21

Тема "Винтоверти Parkside от Lidl" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: