• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 21
Ел. инструментите. Консумативи.
stan73 - майстор
ESPACE написа:
stan73 написа:
Батерията е 10 клетъчна, машината е без четки, а цената и спира дъхът (тока... :) ). - над 400 паунда в Англия и около 1500 лева тук...
1000 лв е и не е чудо невиждано
http://www.onlinemashini.bg/akumulatore ... -ah-/17523

Това че е 10 клетъчна нищо не значи, единия ми лаптоп е с 12 клетъчна-и какво от това? Вероятно ползва едни от най добрите елементи за силови приложения на Samsung модел INR18650-20R 2000mAh. Те без проблеми понасят токове отпорядъка на 30А или 60А при двойки в паралел, както е в случая. Само че при разряд с такива токове напрежението рязло спада до 3,2-3,3V което потвърждава предположението ми че въпросните 90Nm се постигат при около 100об.мин
Супер (тя за мен и така е скъпа, а така или иначе нямам нужда от чак такава машина), но фирмата в която я видях, тогава я продаваше за 1500...
П.П. Ако означенията са INR18650-20R 2000mAh.- значи допустимият ток на клетка е 40, а не 30 ампера (съответно 80А за 2 в паралел).
П.П.2 Сигурен съм, че има хора/учреждения/фирми на които им трябва такава машина, а и могат да си я позволят (иначе нямаше да ги правят, нали така)...
Последна промяна от stan73 на вт апр 07, 2015 8:08 am, променено общо 2 пъти.
stan73 - майстор
Leon написа:
stan73 написа:
Батерията е 10 клетъчна, машината е без четки,...
И сигурно електричеството от батерията до двигателя го предава някакси по въздуха!

А иначе при въртящ момент 90 Nm, на десет санта от оста на въртене на двигателя (т.е на дръжката) усилието е 91,743 кг.

п.п. Аз самият съм толкова, но такова усилие с една ръка (че и с две) си признавам, че не мога удържа!

п.п.п. Така че ... малко са ни лъгали та да вярваме на секви писаници!!!
Не лъжат. Това е стара, немска сериозна фирма за професионални машини и при тях това е недопустимо - не като Спарки... (а и дано да имаш честта да видиш и пипнеш такава машина (предполагам, че почти ще се влюбиш в нея (като мен, въпреки, че не ми трябва, чак такъв звяр), но още като я хванеш и стиснеш спусъка ти става ясно че това е нещо съвсееем друго)). Първата електрическа бормашина също е тяхно изобретение. А навремето прословутият дядо Бош е бил чирак тогава при дядо Файн (а не обратното)...
profesionalist_wood - майстор
stan73 написа:
ESPACE написа:
stan73 написа:
Батерията е 10 клетъчна, машината е без четки, а цената и спира дъхът (тока... :) ). - над 400 паунда в Англия и около 1500 лева тук...
1000 лв е и не е чудо невиждано
http://www.onlinemashini.bg/akumulatore ... -ah-/17523

Това че е 10 клетъчна нищо не значи, единия ми лаптоп е с 12 клетъчна-и какво от това? Вероятно ползва едни от най добрите елементи за силови приложения на Samsung модел INR18650-20R 2000mAh. Те без проблеми понасят токове отпорядъка на 30А или 60А при двойки в паралел, както е в случая. Само че при разряд с такива токове напрежението рязло спада до 3,2-3,3V което потвърждава предположението ми че въпросните 90Nm се постигат при около 100об.мин
Супер (тя за мен и така е скъпа, а така или иначе нямам нужда от чак такава машина), но фирмата в която я видях, тогава я продаваше за 1500...
П.П. Ако означенията са INR18650-20R 2000mAh.- значи допустимият ток на клетка е 40, а не 30 ампера (съответно 80А за 2 в паралел).
П.П.2 Сигурен съм, че има хора/учреждения/фирми на които им трябва такава машина, а и могат да си я позволят (иначе нямаше да ги правят, нали така)...

Само не знам Файн дали имат електрически винтоверт
stan73 - майстор
Е разгледай им продуктовата листа или звънни на представителят, но като знам как се цънциш (а техните цени са си високи), едвали и да имат ще си купиш...
profesionalist_wood - майстор
Е аз щом мога да си взема тормек... :-D
stan73 - майстор
Дай боже всекиму ! ;)
Leon - специалист
stan73 написа:
...Не лъжат. Това е стара, немска сериозна фирма ...
На физичните закони ли да вярвам или на стара, немска сериозна фирма?

п.п. Не можах да си представя какви ли са проводниците за 200 ампера ток на 4 киловатов мотор на 18 волта!
stan73 - майстор
Няма 200 ампера, стига фантазира. Батериите евентуално трябва да понесат до 80 А (10 клетки, по 2 в паралел). Проводниците са по няколко см дължина, а и няма денонощно машината да затяга с 90 нютона. Достатъчни са между 6 или 10 квадрата сребро или мед. "Аман от доценти !" (както се изразяваше мой ултраценен бивш колега)
Leon - специалист
stan73 написа:
...... "Аман от доценти !" (както се изразяваше мой ултраценен бивш колега)
Е сега остава да ми кажеш, че това което го пише по книгите не расте по нивите!

80 ампера на 18 волта дават 1440 вата! (Без да отчитаме КПД)

(Ти си смятай колко ще ти е въртящият момент.)

Какви са тези 90 нютона?
(В едни други постове бях оцветил Nm .)

90 нютона сила (теглото е сила) може на земята да се каже, че са 9,174 килограма маса. (ако това имаш впредвид за нютоните)

п.п. Какви винтове ще завивам с тоз винтоверт 9 кила?

:lol:
stan73 - майстор
90 нютона в по-образна визуализация (ако мога така да се изразя) представляват 9 килограмов чук, стоварващ се от 1 метър. Смяташ ли, че другите фирми с които те си "мерят" пи$ките (като Метабо, Диуолт, Хилти, Ингерсол Ранд и др.) нямаше да ги разнищят досега, ако бяха излъгали за това ? Или ти си по-голям ерудит от всичките им специалисти в R&D отделите ? Ако смяташ, че е така - ок, затягащата му сила е едва 3 нещастни нютона накръст и с това дилемата приключва, ок ?
П.П. А за винтовете си пише - завива до 40 см дълги в дърво. Максималното което аз съм завивал досега с винтоверт 20 нютона е 10 см в дърво (и то с пилотен отвор 7 см (толкова ми е най дългото тънко свредло (беше 2 или 2.5мм)), накрая машинката се мъчи, но успява.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 21

Тема "Винтоверти Parkside от Lidl" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: